Страница 1 от 1

Свободно използване

МнениеПуснато: 21 февруари 2007, 10:28
от Борислав
Вчера (2007-02-20) пуснах софтуера и базата от данни за свободно използване. С други думи, и двете се разпространяват при условията на свободни лицензи.

Връзки за свалянето им има на страницата За Моята библиотека. По-нататък вероятно ще създам отделна страница за това, но първо да се понатрупа материал. :-)

Re: Свободно използване

МнениеПуснато: 21 февруари 2007, 20:10
от SecondShoe
Ще го инсталирам на моето FTP и ще видим какво ще се получи.

Re: Свободно използване

МнениеПуснато: 21 февруари 2007, 21:04
от SecondShoe
Получавам тази грешка
Код: Избиране на всичко
Fatal error: Undefined class name 'setup' in /home/fshumen/public_html/mylib/index.php on line 18
и не знам какво да правя.

МнениеПуснато: 22 февруари 2007, 02:45
от Гост
Пробвай с http://borislav.free.fr/mylibd/archive/mylib-db-20070221.sql.gz
При мен с Opera 9.1 се тегли файлът.

Re: Свободно използване

МнениеПуснато: 22 февруари 2007, 10:22
от Борислав
SecondShoe написа:Получавам тази грешка
Код: Избиране на всичко
Fatal error: Undefined class name 'setup' in /home/fshumen/public_html/mylib/index.php on line 18

Класа Setup не може да бъде намерен и зареден. Да не би да ползваш PHP 4? Необходимо е PHP 5.

Re: Свободно използване

МнениеПуснато: 22 февруари 2007, 15:14
от SecondShoe
Имам поддръжка на PHP 5.

Re: Свободно използване

МнениеПуснато: 22 февруари 2007, 19:58
от Борислав
SecondShoe написа:Имам поддръжка на PHP 5.

За да бъдем сигурни каква е версията ти, направи следното:
Отвори файла index.php и в началото (след низа "<?php") добави следното:
Код: Избиране на всичко
echo phpversion();

После качи този файл на сървъра и ми кажи какво се изписва.

Re: Свободно използване

МнениеПуснато: 22 февруари 2007, 23:14
от SecondShoe
Код: Избиране на всичко
4.4.4
Fatal error: Undefined class name 'setup' in /home/fshumen/public_html/mylib/index.php on line 19


А от суперхостинг твърдят, че PHP е 5 :? .

Edit: Разбрах как да си пусна PHP 5. Ще пробвам да видим какво ще стане.
Edit2: Вече бачка :D :D :D .

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 15:44
от Милен
Сега го свалих и ще го разгледам. Аз също ползвам основно php4, защото в 5 е развелна опционалната декларация на функции примерно в IF, дава ти грешка ако се повтарят. Примерно проверяваш дали в PHPто има някаква функция примерно file_get_contents и ако я няма я написваш сам, тва в 5 не бачка. Но ще го сложа, то рано или късно ще се примирим с проблемите :).

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 15:57
от Милен
Вече разгледах набарзо как е написана библиотеката. Точно обратно на моя стил и базов fram work. Тук всичко е на класове при мен на фунции. Класовете са по модерни за този момент това е добре. Тук PHP код и HTML код са много смесени. При мен са отделени в темплейти и в PHP няма HTML и в HTML няма PHP.

Това което на първо време мога да предложа е да преработя системата за темплейти в клас, за да е в същия стил като другата част от сайта, и да отделя HTMLa от PHPто. Това за в бъдеще ще улесни правенето на скинове и ще даде възможност на дизайнер без да си има идея какво е PHP да редактира сайта.

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 20:32
от Борислав
Милен написа:примерно file_get_contents и ако я няма я написваш сам, тва в 5 не бачка

Аз съм останал с впечатлението, че работи. Дай пример, може пък да не съм те разбрал.

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 20:39
от Борислав
Милен написа:Тук PHP код и HTML код са много смесени. При мен са отделени в темплейти и в PHP няма HTML и в HTML няма PHP.

С шаблони не ми се занимаваше от мързел, а освен това не исках допълнителен overhead.
Милен написа:Това което на първо време мога да предложа е да преработя системата за темплейти в клас, за да е в същия стил като другата част от сайта, и да отделя HTMLa от PHPто.

Ами, чудесно! През изминалата седмица попромених малко дизайна на базата и оттам скриптовете, тази седмица ще пусна нова версия, затова не бързай с тази. ;-)

Чудя се дали да не направя един проект в sourceforge.net (или някой подобен сайт), за да улесня едновременната работа по кода.

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 21:00
от Милен
Не е лоша идеа за sourceforge, иначе или ще се оплеска всичко или ще се изчакваме, а примерно аз съм доста зает в повечето време и ще има да ме чактае :).

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 21:09
от Милен
Ето примера за PHP5:
<?
if (!function_exists("file_get_contents")) {
function file_get_contents($filename, $use_include_path = 0) {
$file = @fopen($filename, "rb", $use_include_path);
if ($file) {
while (!feof($file)) $data .= fread($file, 1024);
fclose($file);
}
return $data;
}
}

?>

МнениеПуснато: 26 февруари 2007, 21:46
от Борислав
Милен написа:Ето примера за PHP5:
<?
if (!function_exists("file_get_contents"))...

Не съм забелязал проблем с подобни конструкции в PHP 5.

МнениеПуснато: 27 февруари 2007, 11:24
от Борислав
Милен написа:Не е лоша идеа за sourceforge

Дай ми потребителското ти име в sourceforge.net, за да те добавя в списъка на разработчиците.

МнениеПуснато: 27 февруари 2007, 12:20
от Милен
milen1980_

МнениеПуснато: 27 февруари 2007, 12:25
от Гост
Не съм забелязал проблем с подобни конструкции в PHP 5.


В мойта система съм включил няколко такива функции за да работят сайтовете ми и на php3 и на php4. А за php5 явно този проблем е че има нова дефаулт стойност някаде в INIто. Инсталитах го отново php5 обаче с готово INI от пакет, някой вече ми е свършил работата :), и работи без проблем.

МнениеПуснато: 08 октомври 2007, 11:10
от Гост
дали някой може да каже Notice: Undefined index: has_path_info in /var/htdocs/mylib/include/Setup.php on line 46от какво е тази грешка
че нещо не мога да я оправя Благодаря предварително

МнениеПуснато: 08 октомври 2007, 14:53
от Борислав
Гост написа:дали някой може да каже Notice: Undefined index: has_path_info in /var/htdocs/mylib/include/Setup.php on line 46от какво е тази грешка
че нещо не мога да я оправя Благодаря предварително

Днес отговорих на едно подобно лично съобщение. Може и твое да е било.

Проблема е, че най-вероятно съм забравил да актуализирам примерния конфигурационен файл. В него е нужно да се добави следното:
Код: Избиране на всичко
has_path_info = 1

или
Код: Избиране на всичко
has_path_info = 0

в зависимост от това дали сървъра подава Path Info на PHP.

МнениеПуснато: 20 октомври 2007, 16:19
от mistar_ti
Искам да предупредя хората които ползва малко по стари версии на mysql няма да могат да си вкарат дъмпнатите таблици.Причината е че подръжката на CHARSET= еди какво си е възможна само при версиите mysql 4.1.* и нагоре за по долни версии не е възможно да се вкарат дъмпнатите таблици

Исках да сложа това мнение защото аз се порових малко тъй като се опитах да сложа таблиците на версия 4.0.23а и не стана а просто няма как да си ъпдейтна версията с по нова поне за сега.