от Van » 31 август 2011, 21:21
Предполагам, че навсякъде се пробива трудно. Във всяка сфера - повечето сме посредствени и единици са гениалните, богатите и известните, а в изкуството - било то музика, рисуване, писане е още по-трудно. Но когато някой "реве" колко е добър, но не го четат, защото хората не разбират от качествена литература ...някак си ми напомня на някой стар ерген, който е много добър, скъпоценен камък направо, но няма жена която да го оцени, защото всички жени на днешно време са курви! Или на някоя стара мома, която също е страхотна, но видиш ли в днешно време мъжете са се изпедерастили, истински мъже не са останали и тя затова е сама. Е да, живота е труден, живота е гаден и живеем в България. Но това е положението драги ми БГ-писателю! И за това, имам едно предложение към теб - щом си страхотен, щом си толкова добър, изправи гордо глава, пиши, пробивай стените с глава, перо, клавиатура или с каквото там намериш, работи, действай, мечтай, дерзай! Но недей да ревеш по форумите, по вестниците, по телевизията. Така ставаш жалък, а кой иска да чете книги от жалки автори!? Дръж се като звезда и може би, някой ден ще станеш такава, дано! Е, ако не стане винаги може да се успокоиш и така: "Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better."
- Samuel Beckett
Та мисълта ми е, че всеки един от нас е срещал подобни хора, на които все нещо им пречи, все друг им е виновен и все не ги оценяват подобаващо. С тях никой не иска да си има работа. Ние сме привлечени от самоуверените, горди, щастливи, отговорни за собствената си съдба човеци. Искаме да са наши приятели, любовници, искаме да сме като тях, искаме да са такива децата ни. Е как тогава българските писатели ще привлекат читатели, когато се държат като изтривалки? Осъзнайте, че вие сами саботирате българската литература, а промяната трябва да тръгне точно от вас!