Легендата за Златното момиче – Книга 2: Забравеният крал

Анонси на новоизлезли произведения: печатни и електронни
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Легендата за Златното момиче – Книга 2: Забравеният крал

Мнениеот theopan » 22 април 2020, 22:55

"Забравеният крал" книга втора от фентъзи трилогията „Легендата за Златното момиче“ вече е достъпна за четене като eBook.
Налични формати PDF, ePub и mobi > Free Download <

Откъси от книгата могат да бъдат открити в блог страницата:
> Сладкодумни глупости | > Понякога добра, понякога лоша

Допълнителна информация в preview раздела > theopanov.wordpress.com/golden-girl-2

Анотация:
Животът на шестнайсетгодишния Явор се променя завинаги, когато един ден открива горската къща на странната вещица Таласъм и нейните верни спътници – вълка Волфганг, лисицата Лиса и дружелюбната Медена питка. Смаяното момче разбира, че приказките, които чете всяка вечер, преди да заспи, са истински истории от недалечното минало. Скоро Явор научава, че пристигането на тайнствената вещица в царството им съвсем не е случайно. Една красива девойка от селото е набелязана от магьосницата, която е твърдо решена да я дари с магия, за да я превърне в съучастник на своето дълго чакано възмездие. А една нова версия на класическата приказка за неродената мома поставя Явор пред труден и съдбовен избор.

Междувременно жителите на Царствено се подготвят за грандиозен новогодишен бал, където всеки ще влезе в образа на популярен приказен герой. И макар пристигането на разярената и жадуваща за отмъщение царица Савина да тегне като тъмна сянка над града, присъствието ѝ така и не успява да помрачи празничната атмосфера.

И докато всички си честитят Коледа и очакват вълнуващия бал, баба Таласъм предприема дълго и опасно пътуване в търсене на острова на Черното момиче. Разполага с по-малко от седмица, за да го открие и да убеди някогашната си ученичка да им окаже помощта, необходима за спасяването на Царствено. Но Черното момиче крие свои собствени планове, които е неясно как ще се отразят върху вълшебния град.

А щом един загадъчен мъж, осъден от магията на баба Таласъм да прекара остатъка от живота си като забравен от всички крал, се появява в Царствено, той открива в лицето на Атина своята отдавна изгубена съпруга. И това е началото, което променя всичко.


--------------------------------------------------------------------------
Изображение

--------------------------------------------------------------------------

Първа книга "Принцът, вещицата и последната златна ябълка" е налична тук:
https://theopanov.wordpress.com/golden-girl-book/
theopan
 
Мнения: 42
Регистрация: 31 юли 2016, 20:54

Обратно към Анонси за нови произведения

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости

cron