pechkov написа:Най-общо разликата е каквато е и разликата между телевизори Samsung, Toshiba и Panasonic. Това е търговски бранд, иначе всичко се произвежда в Китай. Но марковите работи са оригинални китайски, не са ментета.
При четците има разлики в типа на екрана (за e-ink става въпрос), по-старите са Vizplex, малко по-новите са Pearl, най-новите - Carta. Според рекламите, всеки по-нов тип е с много по-добър контраст, по-това, по-онова… На практика осезаема разлика в контраста може да се види само при конкретни условия, иначе при ежедневно ползване съм опитвал да сравня Vizplex и Pearl с една и съща разделителна способност поставени един до друг, и освен разлика в нюанса, друго не видях.
Други основни разлики между различни марки и различни модели четци са: надсветка, бутони, тъч-екран, водоустойчивост, размер на паметта, слот за допълнителна SD памет, предпазен капак (повечето четци нямат, и се налага купуването на калъфче), поддържани формати за книгите, поддръжка на звук (например за слушане на MP3 файлове), WiFi мрежа, GPRS (мобилен интернет), и други подобни шукарийки. И понеже различните потребители може да имат различни предпочитания - е трудно да ти се даде точен и недвусмислен съвет, който да е еталон за поставения въпрос.
Обмисли изброените до момента разлики, огледай какво се предлага на пазара, после ще обсъдим пак тук, и накрая като отидеш в магазина - отиваш само за да купиш, а не да избираш, и по никакъв начин не позволявай на консултант-продавача да ти промени мнението.
Успех.
Ф р а к с написа:защото между качеството на отделните бройки има голяма разлика
notman написа:Ф р а к с написа:защото между качеството на отделните бройки има голяма разлика
zl_tsanev написа:Какъв четец ползваш сега?
Ф р а к с написа:Като възможности - резолюция, съотношение екран/общ размер, живот на батерията, подсветка с регулируема температура, която не съкращава времето на работа, комбинация от тъч скрийн и хардуерни бутони, фърмуер на втора, вътрешна microSD карта, която може да се извади при свален капак и да направи backup копие - няма аналог. Но като качествен контрол има още много да се желае... Имат и още един бъг, който не е оправен до момента (а нова версия на фърмуера не е излизала от май насам) - когато устройството заспи, часовникът спира. И като го събудиш е с толкова минути назад, колкото е било в спящ режим. Ако го изключиш и включиш - часовникът показва вярното време.
IvJorell написа:… Понеже съм мързелива си свалям файловете в TXT формат и всичко е било точно с четенето…
notman написа:Как става така, че в рамките на няма и денонощие фраксчо първо изрично разпорежда безаналоговият четец да се купува в български хипермаркет, за да се установи дали не се е паднала някоя от (близо половината, предполагам) безаналогови калпави бройки, а след това дава ценни напътствия същото нЯщо да се купи от aliexpress?
Ще ми бъде интересно след няколко месеца допитващият се до съветите на фракси да намине тук и да каже две-три думи за новата си машинка - как е, върви ли, справя ли се, верно ли е безаналогова...
Ф р а к с написа:Ако се спреш на OnyxBOOX, пиши да ти кача в някой файлообменник необходимите програми - програма за Root-ване, клавиатура на кирилица, програми за четене, Task Manager, Startup Manager, File Manager, ако четеш на руски - руски тълковни речници, вкл. "Большая советская энциклопедия" във формата на база данни, с възможност за търсене на всяка дума от текста без да излизаш от конкретната книга.
In the German forum they also stated that they changed the approach to linking readers to the PB cloud.
If you buy a reader in a shop, it will be automatically linked to that shop. If you buy the reader from somewhere else, it will not be linked to any shop. Without a link to a shop, you don't have access to the cloud (with your e-reader).
The solution is to select a bookshop in the pocketbook cloud web interface, copy their URL, and send an e-mail with that URL and your e-reader serial number to the Pocketbook support asking to link the two.
They will add an entry in their DB and after a factory reset, the cloud should work on your e-reader.
Really not that simple and took me some time to find that information on page 20 of some forum post (they are a plague!)
luzkanova написа:Здравейте,
Някой има ли мнение за OB-N96-CML на Onyx?
Търся четец с по-голям екран, защото имам проблеми с очите.
Нямам опит с четци. Досега съм ползвала 10-инчов таблет с всичките му недостатъци, а този ми изглежда добър, а има и доста екстри. Цената му е висока и затова реших първо да се консултирам със знаещите потози въпрос, а не с продавачите (ясно е защо). Ще съм ви благодарна за всяко мнение.
Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости