Нов Роман: Агрос (Анотация § Информация)

Тук можете да публикувате собствените си произведения, които желаете да бъдат прочетени и коментирани от аудиторията на библиотеката.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Нов Роман: Агрос (Анотация § Информация)

Мнениеот Õrigèn-Present » 24 юни 2017, 16:46

Фрельорд, Демазия, Ноксус.pdf
Описания на трите държави
(189.64 KiB) Свален 45 пъти
Агрос
(Анотация & Информация)

Един вълшебен, приказен свят само с един единствен континент пълен с вълшебство. Агрос. Континент, който ще ви удиви и впечатли, който напълно ще разтърси въображението ви. Континент, който ще ви грабне с историите си. Континент, който ще ви предостави три различни разказа, които постепенно ще се съединят в един общ.
Три различни истории, три различни страни, намиращи се в континента Агрос.
Студеният Фрельорд на Юг.
Светлото кралство Демазия на Изток.
И страховитата империя Ноксус.
Преди много години целите на трите кралства не са били едни и същи и поради тази причина владетелите не са се разбирали един с друг и са водели ужасточени войни помежду си за властта над Агрос. 1000 години по-късно за пръв път на тези стари тронове ще седят млади владетели, които желаят да спрат войната веднъж завинаги, пречките по пътя и скандалите в семействата на владетелите карат емоции си да бъдат негативно настроени, и тъй като са млади и неопитни в това да контролират чувствата си, младите владетели ще донесат световна война, която ще бъде първата в историята на Агрос. Междувременно пробуден от злоба нов народ ще се опитва да завладее континента, донасяйки новата религия, която се оказва ужасяваща.


Драги ми читателю, преди да имаш възможността да се потопиш в този неземен свят, нека първо ти прeдoставя информация на един от тези три „Златни“ истории, за да се увериш, че наистина Ти трябва да прочетеш творбата на всяка цена. (Първа глава ще бъде публикувана на 30.06.2017).
Не бива да я пропуснеш.
Информация.
В тази информация по-долу, аз ще се опитам да ти опиша една съвсем малка произволна държава, без да издавам цялата информация за нея. Която съм сигурен, че ще те мотивира да прочетеш романат Агрос от самото му начало до самият му край. Приятно четене.
За да прочетеш и трите описания за държавите изтегли файлът.

Студеният Фрельорд. Юга (Ледената пустиня).
Простиращ се в най-южната точка на континента Агрос. Фрельорд е единствената скована от лед държава.
Планините Идоу: Простиращи се по границата на юга, като планинска верига, служеща за бариера за тези отвъд нея, да не преминават границите ѝ.
Най-високата точка на планината се нарича Агон. От векове насам, се смята, че на планината живеят раса тролове, които издържали на ниските температури в планината. Цветът на кожата им бил син поради студеният климат, били много агресивни, живеели в пещери намиращи се в планината, защото ги било страх от хора. най-известната от всички пещери била Бялата пещера, от която троловете стояли надалеч, предополага се от някъква зла сила.
Видове птици срещащи се във Фрельорд:
-Снежен Ибис (Албинос).
-Синьо-клюнест Орел.

Замъкът Фрельорд --- Аваросовият дворец (Род-Авароса).
Фрельордският снежен дворец е най-удивителната атракция в цялата държава Фрельорд.
Замъка е най-големият оцеля във Фрельорд, останалите за жалост са превърнати в руини поради многото войни, които са се водили на територията им преди много години.
Авароса се счита че е един от най-старите родове във Фрельорд, но въпреки това има и много по-стари и древни родове, които безследно са изчезнали във времето на войните.
Девизът на Фрельорд е: -„Студът изгаря по-жестоко от огънят“.
Знамето им е: Лък оформен, като корона.
Замакът е построен от владетелят: Акрас Авароса, първият в света роден с виолетови очи и с коса с платинен цвят. Този, който устоял на големите минусови температури в планината Идоу и открил на върха ѝ най-ценната суровина с която построил своят замък, а именно „Черния лед“, лед който не се топи от слънчевата светлина и такъв, който не може да бъде стопен от огън.
Единствено може да бъде стопен от белият огън. Легендарен пламък, идавщ от легендарният леден Феникс Анивия.Вечно пеещата гора.
Далеч от замъка Фрельорд, близо до Мечите села, които са пет на брой, се простира Вечнопеещата гора. Жителите на Фрельорд намирад мястото за свято. ИСТОРИЯТА:

Сто години след създаването на замакът на Авароса, във Фрельорд наричан тогава Студеният юг
започнала война за надмощие от общо 5 Кралства. Щом армиите стигнали в средата на Ледената пустиня започнала окървавяващата война на петимата краля. Минали години във войни, но накрая Фрельордският крал спечелил, проляла се толкова кръв, че стопили дълбокият леден слой на земята чак до самата почва. От там започнали да растат всякакви растения с червени листа и лилави стволове. През нощите тези растения единогласно издавали ангелски звук в ритъм на древен език който успокоявал всички диви зверове.
Смятало се е че тези ангелски гласове са духовете на падналите във войната преди 370 години които са се били за своите крале.
Видове диви животни срещащи се на територията на Мечите села:
-Гигантски кръвожаден лос.
-Сиямска мечка.
-Полярни лисици
-Студенокръвен таралеж (най-отровното животно)
-Див Гигантски Глиган (изчезнал вид).

Замакът на Вампирите (Сарчерия) Династията-Лич. (пиявици)
Замакът се намира по средата на двата портални обелиска до Мечи гнездо.
Където било смятано според Ханяите (Жителите на Фрельорд) за края на света.
Половината Фрельорд всъщност е един замръзнал океан наричан Силцигама, по-топлата част е леко отмразена наричана все още Ледено море.
Замъкът е направен от чист черен лед. След умъртвяването на петимата крале.
Бледа сила пробудила енергия в планината Идоу и се създала Бялата пещера
От тогава тези които живели в Сарчериянският дворец, поради висока неописуема радиация се превърнали в (пиявици) не мъртви бродещи създания които жадно търсят кръв, говори се, че били на брой около милион.
Кръвожадни зверове близо до Мечи гнездо:
-Бели Варански люспеници.
-Върковълци.
-Вампири.
-Гигантски бели вълци.
-Бродници
-Бели Демони
-Син огън (Огън който не те изгаря, а просто сияе).

Фрельордските Огньове.
Синият огън е мистичен и загадъчен, така нареченият Топъл мираж.
Не може да бъде докоснат от никого, не може да усетиш болка от него, а по-скоро мека топлина. В много от случаите ако видиш такъв огън значи се приближаваш към земите на Лич (пиявиците). Разказват се митове че от зла енергия този Син огън можел да се разраства в Бял. Когато това ставало огънят от мираж се превръщал в наистина Реален, способен да изпари всичко което издържало на студ. Всъщност Белият огън е толкова студен, че самият студ се усеща, като огън който изпарява материята.

Калой-,,Дървото призрак''
Последната експедиция на един учен от Фрельорд на име Авзел, преди да изчезне безследно било дърво което сияло, като призрак. Голямо колкото кралство, дървото издавало странен шепот повтарящ -Калой.
Авзел смятал, че всъщност демони демони които обитавали дървото повтаряли името му.
Там където то се намирало живот несъществувал (нямало нито растения, нито животни). Авзел смятал, че дървото е отражение към друго измерение.
Интересен факт за времето във Фрельорд.
Времето във Фрельорд е необикновено, един ден във Фрельорд е цяла вечност, часовете там са години. Животът там е труден, като оцеляването в ниските температури достигащи -37 , -39 през нощта. Фрельорд е и адът и раят, зависи как го приемеш, като един вечно скован от лед континент или като нежна светлина пречупена през призма със студено-сини нюанси.
Сезони в Фрельорд няма, тъй като само една част на деня продължава 7-8 години.
Поради тази причина хората са кръстили тази вечна трансформация на деня:
Изгрев, Ден, Залез, Нощ, нещо като нашето Пролет, Лято, Есен, Зима.
Продължителност на сезон Изгрев: 2-4 години. Температури през сезон Изгрев: -16; -20.
Продължителност на сезон Ден: 10 -15 години. Температури през сезон Ден: -7; -10.
Продължителност на сезон Залез: 4- 6 години. Температури през сезон Залез: -15; -18.
Продължителност на сезон Нощ: 8-9 години. Температури през сезон Нощ: -20 – 29.
Õrigèn-Present
 
Мнения: 6
Регистрация: 11 февруари 2017, 13:07

Re: Нов Роман: Агрос (Анотация § Информация)

Мнениеот summer-knight » 25 юни 2017, 01:33

Бъркаш lich с leech. Първото в превод означава труп и се използва и за немъртви създания, второто е пиявица (вид червей) и обикновено не е в немъртво състояние, ама може да има и изключения.
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 129
Регистрация: 13 август 2015, 17:22

Re: Нов Роман: Агрос (Анотация § Информация)

Мнениеот Õrigèn-Present » 25 юни 2017, 11:05

Здравейте и благодаря за поправката. В текста използвам думата Лич (lich), която означава вид не мъртво създание, но тук ( в творбата ) аз го имам в предвид, като име на династия и както съм описал "пиявици" в предвид, че пие кръв или източва някаква жизнена енергия. Но все пак в творбата ще бъдат по-подробно описани.
Õrigèn-Present
 
Мнения: 6
Регистрация: 11 февруари 2017, 13:07


Обратно към Авторски текстове

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости