Петна по капака на четеца

Разни теми, разни идеали
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Петна по капака на четеца

Мнениеот Никола » 28 април 2017, 16:44

Здравейте, преди една седмица си купих четец - Kobo Mini. Естествено веднага след като си купих четеца поръчах и един калъф, за да бъде защитен от надраскване и удари. Обаче интересното е, че именно този калъф, колкото и да е противоречиво, ми оцвети по някакъв начин задния панел (капак). 

На снимките може да се види как е нацапан капака. Тази тънка линия "боя" покрай бялата лайсна се появи откакто поставих четеца в този кожен калъф. Естествено петната са по целия капак, но се забелязват по-трудно на другите места. 

Пробвах с няколко препарата (обезмаслител, препарат за почистване на дисплей, спирт) да третирам мястото - без успех. Боята на пластмасовия капак е непокътната, тъй като е четеца е нов. Съмнявам се, че тази "линия" (и другите бледи петънца), която се наблюдава на снимките, явно е взаимодействала с боята на капака и в последствие се е сляла с нея. Но как се е случило това при положение, че калъфа не е мокрен никога и не отделя боя в сухо състояние?... 

Може това да не е правилното място за тази тема, но мисля че тук, благодарение на вас, ще успея да стигна до отговор. - Извинявам се, ако темата не е за тук.

Ако имате идея как мога да премахна това вещество без да наранявам повърхността ще съм благодарен.

СНИМКИ ТУК: http://albumizr.com/a/c8Q
Никола
 

Обратно към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости