Нина и хер Балинг

Тук можете да публикувате собствените си произведения, които желаете да бъдат прочетени и коментирани от аудиторията на библиотеката.

Нина и хер Балинг

Мнениеот Di_T66 » 16 декември 2016, 11:43

- От утре, да те няма във фирмата! -гласът все още отекваше в главата ми и като свредел
човъркаше мозъка. Изплува образът на този гадняр шефа и бързо го прогоних от съзнанието си. Надигнах се бавно от канапето , погледнах през прозореца и видях пробуждащия се град. Отворих прозореца и звуците на бързащи коли, камиони ,клаксони и скърцащи спирачки изпълваха сутринта. Шумът на града. Толкова познатия град.
„Първо кафе и цигара“ мислех си аз , после ще се измисли нещо. Кафе машината заскърца и кафето потече с ароматна пяна в чашата. Отпих една глътка, после жадно запуших .
„Каква работа да търся -учих фармация-но не завърших, ходех на курсове за екстрасенс ,защото имах малко от тези заложби,но не ми провървя с клиентела, работех като сервитьорка , но залях един господин със супа и ме изпъдиха, бях секретарка до вчера, но след като този дебелак шефа взе да ми се сваля , а аз не го отразих -вече съм извън фирмичката му „ … уф…
Отварям нета и ровя из обявите . О да !Търсят болногледачки с отличен немски и т н. Заминаване веднага след интервюто в бяла подредена страна. Това ще е !-мисля си аз -отговарям на условията-знам идеално немски, а веднъж сложих на един приятел ваксината му за грип и то успешно-нито му се поду ръката, нито нищо-значи мога да слагам инжекции....
Отивам в банята да сложа малко червило и мисълта на мадмоазел Коко Шанел ми минава през главата - за това, че колкото повече не вървят нещата , толкова повече слагай червило …Хуквам на интервюто и в бързината забравих дори да си взема телефона.
- Здравейте, настанявайте се на фотьойла!- ме подкани младия мъж в агенцията.
-Благодаря!
-Разгледах документите Ви , добре, че знаете езика, но дали ще се справите с грижите за болен мъж в Германия-хер Балинг на 86 години, живее сам в своето имение близо до Кьолн. Няма близки хора и роднини .Ще му давате необходимите медикаменти, придружавате до клиники, и т н . За готвене и чистене има друг персонал. Заплатата е 1500евро , заминаването е веднага.Какво мислите за офертата?
-Ами съгласна съм да замина.
/ Ще следва продължение/
Di_T66
 
Мнения: 1
Регистрация: 16 декември 2016, 11:42

Re: Нина и хер Балинг

Мнениеот Гост » 19 декември 2016, 14:54

ужас...
Гост
 

Re: Нина и хер Балинг

Мнениеот BG.present » 19 декември 2016, 22:13

Ами... С една едничка дума да си го кажа : НЕ МЕ ГРАБВА. Защо?
1-Това не става за начало на произведение, а по-скоро за някъде в средата ( ако ме разбираш).
2- За да "Следва продължение", то краят трябва не просто да те "грабне", а направо "завземе"

3-Историята е брутално скучна ---> (лично мнение/извинявам се ако съм бил груб).
BG.present
 
Мнения: 1
Регистрация: 20 ноември 2016, 09:00


Обратно към Авторски текстове

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости