Шекспир цитат източник?

Един е питал, друг — отговарял…
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Шекспир цитат източник?

Мнениеот art3xias » 10 декември 2016, 00:05

Здравейте!

Брат ми ще пише есе на тема " Ако бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм". Някой случайно да знае от къде произлиза цитата, защото не можах да намеря източник чрез гугъл.

Поздрави,

Тино
art3xias
 
Мнения: 1
Регистрация: 27 септември 2016, 23:21

Re: Шекспир цитат източник?

Мнениеот summer-knight » 25 декември 2016, 23:07

Ами питайте преподавателя какъв е източникът. Може да не е от произведение, а от мемоари, писма и т.н. Как се казва е предметът, от който е част тази задача? Гимназиален курс по обща литература ли е или университетски курс по Английска (Староанглийска / Ренесансова / Романтична) литература?

Според мен не творбата, от която е взет цитатът е важна, а значението му. Тоест трябва да се разтълкува цитатът. А и щом ще пишете есе, то трябва да има някакъв проблем/важен въпрос. Примерно: "Думите на Шекспир означават, че човек никога не е доволен... това рязко контрастира с позицията на Маркс... аргументите на едните са ето тези... аргументите на другите са тези... и аз съм на страната на вторите, защото докато защитавах Сталинград от немците, научих че...

Из интернета има доста наръчници как се пише есе, примерно какъв подход и структура да изберете. Ще се справите, няма страшно. Успех!
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 129
Регистрация: 13 август 2015, 17:22


Обратно към Красиви въпроси

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости