Конвертиране от SFB: софт и инструкции

За коригирането на текстове след сканиране
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Конвертиране от SFB: софт и инструкции

Мнениеот thefly » 15 юли 2016, 11:09

Здравейте! Напоследък отделям време за обработка на някои книжки и ми възникнаха някои въпроси. Предварително се извинявам, ако вече е писано/четено/обсъждано и решено.

Първото въпросче е защо в Читанката няма официален линк към MyLibToFB2? Преди време съществуваше в нета, свалих си го и сега ми върши чудесна работа в последния етап на работата по текста - изчитането и финалното коригиране (не се налага да чакам „официалното“ публикуване, за да си я заредя в моята читанка). Видях в темата „Конвертиране от SFB към FB2 или EPUB“, че и други го ползват за същата цел.

Второто: напоследък работим заедно с elemagan по един сравнително тежък проект. В книгата, освен бележките под линия има и обемиста библиография, както и азбучен показалец. При обсъждането elemagan предложи да направим връзки от текста накъм заглавията от библиографията. Нямах идея, че SFB предлага и тази възможност. В тази връзка - има ли още някакви маркери/особености, които да не са описани в Описанието на SFB (https://chitanka.info/docs/sfb)?

Благодаря предварително!
thefly
 
Мнения: 73
Регистрация: 17 май 2009, 12:24
Местонахождение: София

Re: Конвертиране от SFB: софт и инструкции

Мнениеот Борислав » 17 юли 2016, 10:37

thefly написа:защо в Читанката няма официален линк към MyLibToFB2?

Пропуск.
thefly написа:Второто: напоследък работим заедно с elemagan по един сравнително тежък проект. В книгата, освен бележките под линия има и обемиста библиография, както и азбучен показалец. При обсъждането elemagan предложи да направим връзки от текста накъм заглавията от библиографията. Нямах идея, че SFB предлага и тази възможност. В тази връзка - има ли още някакви маркери/особености, които да не са описани в Описанието на SFB (https://chitanka.info/docs/sfb)?

Да, там не е описано как се правят вътрешни връзки (препратки) в текста. Ще го добавя.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 1011
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: Конвертиране от SFB: софт и инструкции

Мнениеот thefly » 18 юли 2016, 09:08

Благодаря, Бориславе! Ако не е трудно — може ли да драснеш тук или по някакъв друг начин да обявиш, когато станат налични промените? Особено интересно ще е допълненото Описание на SFB.
thefly
 
Мнения: 73
Регистрация: 17 май 2009, 12:24
Местонахождение: София


Обратно към Корекция

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости

cron