Е ридъра не може да отвори.....

Въпроси, отговори и съвети за четенето на текстове със и без достъп до Мрежата.

Е ридъра не може да отвори.....

Мнениеот mal1 » 09 юни 2016, 12:56

Имам таблет с Андроид 4,0, с Е ридър cool reader-нямах проблеми с Читанката.Сега книгите се появяват като свалени файлове, но с окончания fb2zip ,b.epub, sfb.zip и четеца не ги отваря.Това се получи след връщане на програмата на таблета към предишни настройки-може би някоя програма е" изчезнала", не съм специалист.Какво бихте ме посъветвали да направя-аз съм пенсионер и Читанката е "любимото ми занимание".Предварително благодаря. Поздрави- mal1@abv.bg
mal1
 
Мнения: 1
Регистрация: 03 януари 2012, 10:30

Re: Е ридъра не може да отвори.....

Мнениеот I2K » 12 юни 2016, 02:16

Аз бих ти препоръчал този четец https://play.google.com/store/apps/deta ... moonreader ползвам го вече 3-та година и не съм имал проблеми с него. Свалям книгите само в epub формат, но четеца поддържа и други формати. Ако имаш възможност си вземи Про версията.
Аватар
I2K
 
Мнения: 2
Регистрация: 30 март 2014, 02:55
Местонахождение: Planet Earth / Bulgaria / Plovdiv

Re: Е ридъра не може да отвори.....

Мнениеот zl_tsanev » 12 юни 2016, 08:24

mal1 написа:Имам таблет с Андроид 4,0, с Е ридър cool reader-нямах проблеми с Читанката.Сега книгите се появяват като свалени файлове, но с окончания fb2zip ,b.epub, sfb.zip и четеца не ги отваря.Това се получи след връщане на програмата на таблета към предишни настройки-може би някоя програма е" изчезнала", не съм специалист.Какво бихте ме посъветвали да направя-аз съм пенсионер и Читанката е "любимото ми занимание".Предварително благодаря. Поздрави- mal1@abv.bg


Можете да отваряте .fb2.zip чрез файлов менажер(на операционната система или друг външен) или директно чрез CoolReader. В първия случай докосвате и задържате върху името на файла - системата би следвало да Ви предложи избор на програми с които да можете да отворите файла(избирате CoolReader). Ако го няма в списъка - просто го преинсталирайте. Във втория случай влизате във файловия менажер на CoolReader-а, избирате местонахождението на файла и го отваряте. Ако сте в режим на четене извиквате меню-->в началото. По подобен начин работи и AlReader (неговия библиотечен модул е по-добър по мое мнение).
Настройките на CoolReader се съхраняват във файл cr3.ini в директория .cr3(или cr3). В същата директория се записват и шаблонните(параметричните) файлове, определящи начина на извеждане на екран на различните формати книги (fb2.css за FB2, epub.css за EPUB и т.н.). CSS файловете имат приоритет по отношение на стиловите настройки в самия CoolReader. Тези файлове се записват/модифицират от потребителя - ако желае.
Аватар
zl_tsanev
 
Мнения: 185
Регистрация: 27 май 2008, 07:54
Местонахождение: Шумен

Re: Е ридъра не може да отвори.....

Мнениеот Гост » 31 август 2016, 20:20

Благодаря за информацията.Поздрави.Милчо
Гост
 


Обратно към Техника за четене

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 3 гости