Предложение 1: Добавяне на готови записи от "Работно ателие"

Хрумнало ви е как може да се подобри Моята библиотека...
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Предложение 1: Добавяне на готови записи от "Работно ателие"

Мнениеот Рагнарок » 19 февруари 2016, 16:16

Здравейте на всички!

Предполагам, че хората, които имат достъп до пощата на сайта от този имейл[email protected] може би вече са се запознали с предложенията, които отправих към екипа на „Моята библиотека“. За всички останали, които все още не знаят за какво става дума, реших да последвам съвета на Борислав Манолов да разделя писмото си и да го пусна като отделни теми, тук във форума, във всяка от които да залегне по една от идеите ми. Направих предложенията от гледната точка на читател и единствената им цел, която се опитвам да постигна с тях е те да бъдат от полза за всички, които ползват „Моята библиотека“.

Първото нещо, което ще направя е да обясня с няколко изречения какво ми е направило впечатление, докато съм ползвал „Моята библиотека“. След това ще отправя и предложението си.

И така, когато влезем в „Работно ателие“ виждаме информация от няколко реда, поле за търсене и отдолу списък на книгите върху, които се работи. До полето за търсене има бутон „Преглед“. Когато той се натисне се появява списък с опции (етапите на работа, през които минават книгите), последната от които е „За добавяне“ обозначена с зелено кръгче. При избор на тази опция се появява списък на книгите, по които работата е приключила и трябва да бъдат пуснати в „Моята библиотека“. Ако книгите са повече има по няколко страници с тях, като на първата са последно прибавените произведения в „За добавяне“, а на последната сложените преди месец, половин година, една година и т.н. Когато обаче книгите биват пускани за четене в „Моята библиотека“ обикновено това се приви с тези от тях, които са на първата страница от списъка в „За добавяне“, а не с тези от последната. Ще Ви дам и конкретен пример: „Ангелиада“ на Тимъти Зан, „Червеният кръг“ на Едгар Уолъс и „Фаворит“ на Дик Франсис се появяват в „За добавяне“ на 12 октомври 2015 година, т.е. на първа страница в списъка и в следващите два дни са пуснати в „Моята библиотека“ („Ангелиада“ на 13.10.2015 г., „Червеният кръг“ и „Фаворит“ на 14.10.2015 г.). За сметка на това книги като „Началото“ на Лиан Хърн (сложена в „За добавяне“ на 12 март 2014 г.), „Седемте навика на високоефективните хора“ на Стивън Кови (на 18 март 2014 г.), „Сидхарта“ на Херман Хесе (на 9 юли 2014 г.) и много други, които са в списъка „За добавяне“ много преди „Ангелиада“, все още чакат. И тук не става въпрос за т.нар. замразени книги поради условието за трите години, тъй като годината на издаване на книгата на Хърн е 2008 година, а на Кови и Хесе 2010 година. Разбира се, посочените от мен книги са само пример, но има и много други, като „Облакът Атлас“ на Дейвид Мичъл, „Сразени Ангели“ на Ричард Морган и т.н. и т.н., които попадат в „За добавяне“ много след „Сидхарта“, но за разлика от книгата на Хесе те вече могат да бъдат четени в „Моята библиотека“. Още по интересен е примерът с „Тримата мускетари“ на Александър Дюма, която по принцип е достъпна за четене, но тъй като е имала корекция (правописни и пунктуационни грешки) престоя в списъка „За добавяне“ повече от две години преди в крайна сметка да бъде пусната за четене нейната коригирана версия.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Нека при добавяне на книги в „Моята библиотека“ да се върви отзад напред, т.е. да се пускат за четене най- старите книги от последната страница в списъка „За добавяне“. И нека това бъде правило, един вид инструкция, която да се спазва стриктно, защото в противен случай някои книги могат да чакат с години за сметка на други.
И накрая бих искал да направя уточнението, че ако това вече се прави, а именно книги се добавят отзад напред, то е хубаво за тези от тях, които престояват по- дълго време поради някакъв проблем, да се отбелязва това по видим начин, както се отбелязва за книгите, които са „Замразени“ или работата по тях е прекъсната.
Рагнарок
 

Обратно към Идеи

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости