Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Съобщения, свързани с библиотеката, които трябва да се прочетат
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Гост » 16 септември 2015, 01:48

Ако някой си мисли че издателите и книгоразпространителите са на загуба да ви го кажа в грешка сте печелят с милиони на година !!!!!

Големите независимо какви отстъпки ви дават.
Гост
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот ili » 16 септември 2015, 02:04

Абе нямаше ли един закон който дето се беше появил по повот скандала със сайтовете data; zamunda и там подобните за сваляне на музика, ако се дава напълно безплатно и собственика на сайта предоставя безвъзмезно файловете (mp3 video...) не е подсадим?

Направо не знам какво ще правя ако спрат читанката ;( Работата ми е от такова естество че карам много ношни смени и вечер когато е по спокойно сядам и си чета, прочитам по 2-3 книги на месец а имам клеги които стигат и до 6-7... Направо не мога да си представя как ще даваме по 40-50 лева на месец да си копуваме нови :( .
Както и да е, сайтът насърчава четенето при младите, много мои приятели на по 20-25 години започнаха да четат след като научиха за Читанката преди това единствено вестници отваряха.
ili
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот неугаснал » 16 септември 2015, 02:19

Отдавна не купувам книги от книжарница.
Толкова много книги има специално в полза на някой минал, настоящ или бъдещ голям брат или сестра...
За хартиени книги нямам място, особено когато не са свързани с работа.
От "Читанка" чета понякога в свободното време.
За развлечение...
Понякога попадам на свежи идеи.

Може би няма да има "Читанка"...

Но идеите, винаги намират път...

- Това им свойство е толкова ужасно!
- Идеите - в калта!
- На кръста!
- На разстрел!

Е,това никога не ги е спряло, няма да ги спре и днеска.

И все пак...
Как стана така, че трябва да сме толерантни към чужди хора и ксенофоби към самите себе си?
Да тъпчем и най-малкия намек за нещо хубаво и българско и да благоговеем пред чужда дивотия?
Да имаме за най-важна грижа нечий BUSINESS CASE, т.е. далавера?

Терминът BUSINES CASE би трябвало да бъде основополагащ за нашето общество, положителна мотивация за развитие.
Как стана не знам, но чуя ли BUSINESS CASE - настръхвам.

Няма BUSINESS CASE в млякото, маслото, хляба.
Има BUSINESS CASE в сухото мляко, маргарина и тостерния заместител.

Няма BUSINESS CASE в болниците, училищата, университетите.
Има BUSINESS CASE в "екскурзиите" за чужбина.

Няма BUSINESS CASE в книгите на Димитър Съсълов, Ганчо Ценов, Йордан Вълчев...
Има BUSINESS CASE в книгите на Васил Златарски, Дан Браун, Сидни Шелдън...

Хубаво било да си на червено (извинете - на кредит), да си плащаш данъците и да гласуваш на избори.
Защо ли е толкова лошо когато искаш да си здрав и да правиш нещо смислено?
Ааа, сетих се! Няма BUSINESS CASE!

Тая работа много ми напомня разказа на Робърт Шекли "Екзистенц-минимум" (имаше го в "Читанка" и може би е една от причините за нейното спиране).

Нека бъдем здрави и здравомислещи, приемайки риска от етикети като:
"Най-добър: след края на сегашната ера"
"Без захар"
"Внимание: Риск от промяна"
"Съдържа неугаснали идеи"
неугаснал
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот nqkoisi » 16 септември 2015, 03:20

Днес когато все по-малко млади хора смятат четенето на книги за безмислено, особено в България е престъпление да се спира и ограничава "Читанка".

Реално погледнато всички печелят от "Читанка" и автори и разпространители и обществото като цяло. Повече образовани хора няма да навредят на държавата ни по никакъв начин, та макар и безплатно да си свалят книгите. Колко трябва да е тъпоумен някой за да се "бори" срещу "Читанка", та това си е предателство спрямо родината. Същите тия хора които се "борят" срещу читанка, отказват да се "борят" с много по сериозни проблеми, отказват да се "борят" с престъпноста и мафията, но "Читанка" винаги им е като трън в очите... Защо!? Някой дали си задава този въпрос. Винаги съм се чудел, какво всъщност си мислят, че "печелят" тези хора?!? Отговорът е прост... нищо не печелят... или можеби печелят, да има повече прости и необразовани хора в държавата, които да бъдат манипулирани по лесно.

Интересното е че научих гаджето преди няколко месеца, да си сваля сама книгите на електронната книга... и сега "Читанка" отново спря. На кого толкова пречи"Читанка"?! Да който е технически грамотен, лесно ще използва .onion и тн. но останалите просто няма да могат и НЯМА да четат.... данеби издателите да разчитат, че тези хора ще си купят техните скъпи и прескъпи книги на хартиен носител?!... можеби сигурно ако струваха 1 лев, щяха да си ги купуват, но на фона на заплатите в БГ, това е безумие. Според мен целта не е да ги накарат да си купуват скъпите им книги, а просто искат да тормозят хората, един вид нов тормоз, всеки ден, по всевъзможни начини.

Освен това смятам за безумно сравнение кражбата от магазин с четенето на книги... ако откраднеш едно парче салам от магазина, на негово място няма веднага да се появи следващо парче салам... т.е. ако всички решат да крадат салам, след известно време няма да има салам в магазина... знанието е нещо съвсем друго. Знанието не може да бъде "откраднато", книга не може да бъде открадната. Ако всички прочетат безплатните книги от "Читанка", вместо да станем най бедната държава в света, ще станем най богатата, дай Боже това да се случи. Ако някога хората започнат масово да четат книги, всички ще спечелят... нещо което няма да се случи, при масово да крадене на салам от магазините.

Аз бих задал въпрос на хората които така упорито се борят с читанка "Колко книги са прочели през живота си?!" можеби това би дало и отговор на въпроса, защо са толкова упорити в желанието си да съсипят нещо хубаво, особено в сегашния тежък момент за България.


П.С. Надявам се скоро отново да заработите в познатия ни формат... иначе ще трябва да уча гаджето и за .onion домейните. :)
nqkoisi
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Мина Николова » 16 септември 2015, 06:50

Диан Жон написа: @Мина това, което е написано по-горе с психическия тормоз е точно така, както е описано. Може да ти идва малко в повече или по-малко, но е факт.
Не мога да подкрепям издателство, което върви срещу читателите си. Ето защо не смятам за нагло да се дава такъв съвет. Пожелавам ти да имаш възможността да пуснеш онлайн библиотека и да го изпиташ на гърба си.

Високомерието ви вреди. В яростта си сам потъпквате достойнствата на делото си. Читанка винаги е носела духа на просвета и споделяне, никога досега не е била в ущърб на книгоиздаването, напротив както подробно обясних в първият си пост, който явно сте нямали търпението да дочетете, по-скоро го е подпомагала.
Тези призиви за бойкот и то на точно назовани издателства са ненужни и неуместни. Двата проекта (читалище и книгоиздаване) не са в противовес. Стратегията да оцелеете стъпвайки на главите на другите, е в разрез с цялото ви дело до сега. Не пренебрегвайте фактите, че колкото и да е беден българският читател, българският преводач също не е по-богат.
Читанка няма нужда от тази грозна пропаганда Срещу! Винаги досега е била проект с идеална цел. Достатъчно е да излезете публично с тъй често цитираните адвокати и да предложите кръгла маса на опонентите си за да потърсите разрешение на споровете и да издигнете и двете позиции до ново ниво на развитие. Открито, смело и с широка публичност. Вместо подобни параноични опити тихомълком да се формира общественото мнение.
Мина Николова
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот zearendil » 16 септември 2015, 08:58

Като редовен читател искам да изразя безрезервна подкрепа към екипа. Ако можем да помогнем с нещо друго, освен горенаписаното, може да ме търсите и „на частно“.

Не мога да вляза със собствен account по обясними причини, затова, мисля, пиша като „гост“.
zearendil
 
Мнения: 44
Регистрация: 26 юли 2010, 16:24

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот zearendil » 16 септември 2015, 09:02

Високомерието ви вреди...


Подобно мнение е дотолкова неадекватно, че чак ми звучи като провокация. Може би трябва Службите да се раззвънят на личните телефони на всеки читател, за да им стане ясно на хората за какво иде реч!
zearendil
 
Мнения: 44
Регистрация: 26 юли 2010, 16:24

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот bmhwnmp » 16 септември 2015, 09:12

Хващате всичките контактни мейли на тия издателства и ги регистритате в поне 100 XXX сайта. Хващате всичките телефони за контакти и ги регистрирате в поне 100 обяви за запознанства (по възможност колкото се може "по нестандартни" (ако ме разбирате...) и поне 100 обяви за дава нещо под наем или продава. После отваряте студена бира и се наслаждавате на цунамито след добре свършената работа.

П.П. Цялата тази процедура ще е най весела ако се направи от поне 100 човека.
bmhwnmp
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот FuneralPyre » 16 септември 2015, 09:15

За пореден път ставаме свидетели на идиотията на българския предприемач. Вместо да се развиват и да увеличават конкурентноспособността си с нови идеи българските книгоиздатели се бият с никому не вредящите хора от "Читанка". А такива хора като Мина, парадиращи с "еко земеделие" (моята баба също е еко земеделка, както и хиляди баби и дядовци по селата), са нищо повече от провокатори.
FuneralPyre
 
Мнения: 8
Регистрация: 23 август 2014, 17:24

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Zvezdichko » 16 септември 2015, 11:11

Ето моята позиция като автор, който подкрепя Читанка: https://probujdane.wordpress.com/2015/0 ... -chitanka/
Zvezdichko
 
Мнения: 2
Регистрация: 27 май 2015, 18:20

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Гост » 16 септември 2015, 11:50

nqkoisi написа:Да, който е технически грамотен лесно ще използва .onion и т.н., но останалите просто няма да могат и НЯМА да четат....


Не е толкова трудно да се посещават .onion сайтове. Достатъчно е да замените "onion" от адреса с домейна на проксито.
Гост написа:Огледалата, които не са на TOR hidden service просто са претоварени. За да се разтоварят посещавайте също и другите огледала.

Ако не искате да инсталирате TOR може да ги посетите през прокси. За удобство давам връзките към прокситата:

1. clivl6rf3vft7ihw.onion


2. vxxca6ydhe3acv6h.onion


3. yfkmfofinp66m6zs.onion

Гост
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот гост » 16 септември 2015, 12:38

Приветствам решението да не се качват реклами на сайта. Достатъчно ни промиват мозъците в пресата и по телевизията.
Възмутена съм от опитите да се спре chitanka-та. Но както е винаги в "любимата" ни държава, вината е в някой друг, а не в нас самите. Та защо и издателствата да не реагират така?!
Въпросът ми обаче е, тъй като компютрите не са силната ми страна, има ли как в сайта да бъдат качени книги, които са издавани преди правописната реформа от 1945 година? Мисля, че ще има и заинтригувани хора....
гост
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот marek_bg » 16 септември 2015, 14:11

За хората които не са програмисти бихте ли казали кога да очакваме включване
marek_bg
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Диан Жон » 16 септември 2015, 14:43

Мина Николова написа:Високомерието ви вреди. В яростта си сам потъпквате достойнствата на делото си. Читанка винаги е носела духа на просвета и споделяне, никога досега не е била в ущърб на книгоиздаването, напротив както подробно обясних в първият си пост, който явно сте нямали търпението да дочетете, по-скоро го е подпомагала.
Тези призиви за бойкот и то на точно назовани издателства са ненужни и неуместни. Двата проекта (читалище и книгоиздаване) не са в противовес. Стратегията да оцелеете стъпвайки на главите на другите, е в разрез с цялото ви дело до сега. Не пренебрегвайте фактите, че колкото и да е беден българският читател, българският преводач също не е по-богат.
Читанка няма нужда от тази грозна пропаганда Срещу! Винаги досега е била проект с идеална цел. Достатъчно е да излезете публично с тъй често цитираните адвокати и да предложите кръгла маса на опонентите си за да потърсите разрешение на споровете и да издигнете и двете позиции до ново ниво на развитие. Открито, смело и с широка публичност. Вместо подобни параноични опити тихомълком да се формира общественото мнение.


Не виждам защо се намесват чувства като „ярост“. Не съм ядосан на издателствата, дори ми е тъжно за тяхното ограничено мислене. Това неведнъж е обсъждано във форума. Библиотеката винаги е носела духа на просвета и споделяне и продължава да прави точно това.
По отношение на диалог с издателствата: макар че не сте си направили труда да прочетете някои от темите във форума (достъпни публично), може да се види, че неведнъж са правени опити за диалог с издателствата. Преди пет години бяха поканени официално, но нито едно от тях не направи нищо, така че не смятам за правилно да се изказвате неподготвена.
Голяма част от екипа познават, както собственици на издателства (които не са част от АБК), така и преводачи, коректори, автори и много други в тази сфера. С тях поддържаме прекрасни отношения и си помагаме взаимно. Просто е въпрос на избор.
Кога за последно АБК ви уведоми, че има желание библиотеката да спре съществуването си? Сподели ли ви защо на нито една от по-новите книги няма написан тираж? Обясни ли ви защо не отдават книги на обществените библиотеки, въпреки че има закон за задължителното депозиране на книги? Потвърди ли с някакви доказателства, че библиотеката пряко влияе негативно на продажбите на книги? Успя ли да ви осигури книги в електронен формат с добро форматиране и с по-добра цена от хартиените носители? Договори ли по някакъв книгите да се разпространяват без DRM? Успяха ли да лобират за намаляване на ДДС-то за книгите? Защо пропуснаха покрай ушите си закона за авторското право и сродните му права, чл. 24, т. 9? Защо си мълчат за наказателната незаконна акция от 2010 г. посредством ГДБОП?
Не казвам, че всички издателства са такива, но когато си член на една организация, която се опитва да спре библиотека, то не виждам как можеш да считаш, че не си част от случващите се събития.
Пак повтарям: нека някое от издателствата да предостави неопровержими доказателства под формата на статистика или изследвания, които доказват пряката връзка между дадена книга, която се предлага свободно в електронен вариант и продажбите на същата такава на хартиен или електронен носител.
Диан Жон
 
Мнения: 52
Регистрация: 01 януари 2011, 00:48

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот РТР » 16 септември 2015, 15:20

Ние живеем в информационно общество и това е непреодолим факт, безмилостен факт. В такова общество по отношение на книгите има едно простичко положение - има автори и читатели и всичко останало между тях като бизнес интерес трябва да се изчисти. Много хубав пример е дал някой по-горе с Амазон. Същите похвати използват и ред други онлайн магазини и издателства. Така се развива светът, така се развива днес и ще се развива напред. Само "наш'те" все още се държат неадекватно. Не искам да повтарям аргументите "За" проекта, те са повторени достатъчен брой пъти, опитайте се да ги разберете.

Успех!
РТР
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Гост » 16 септември 2015, 15:30

marek_bg написа:За хората които не са програмисти бихте ли казали кога да очакваме включване


Нужно ли е да си програмист, за да ползваш copy и paste? Защото точно това се иска. Върнете се нагоре и вижте. Обяснено е пределно ясно. Стига мързел, колеги.

Благодаря за поименното изброяване на издателствата, които не искат хората да четат. Някои от тях избягвам системно още от преди (особено Сиела), но сега ще си актуализирам черния списък. Тези хора ги интересува единствено печалбата. Всъщност ограбващите са те – ограбват труда на преводачи, коректори, художници и разбира се на авторите, като им подхвърлят мизерно заплащане. Не виждам причина нито да им съчувствам, нито да им помагам. Заслужават само ignore.

Успех, Читанка! И от тази криза Библиотеката ще излезе по-силна.
Гост
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Фракс » 16 септември 2015, 16:15

Много ме съмнява тази работа... От една страна - уж издателствата ви създават проблеми. От друга - вие продължавате да не качвате книги, издадени в последните три години. Ако наистина ситуацията е такава, каквато я описвате, какво ви пречи да им поставите ултиматум: или те оттеглят всякакви претенции спрямо вас и ви поемат всички разходи по хостинга, а в замяна вие продължавате да спазвате гратисния период, или поемате ангажимента всяка новоиздадена книга да бъде достъпна в читанката максимум 30 дни след отпечатването и на хартиен носител.

Извинявайте, но при това положение единственото разумно обяснение за ограниченията, които уж сами си налагате е, че получавате всеки месец някаква сума от издателите. И в момента или сме свидетели на поредния пазарлък - вие искате повече или те искат да ви плащат по-малко, или на добре обмислена кампания за набиране на допълнителни доходи под форма на дарения от читатели. В полза на последното говори и избора ви на форма за дарение - непроследима криптовалута, която неслучайно се използва и от авторите на ransomware вирусите.
Фракс
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот И аз не разбирам » 16 септември 2015, 18:25

Фракс написа:Ако наистина ситуацията е такава, каквато я описвате, какво ви пречи да им поставите ултиматум: или те оттеглят всякакви претенции спрямо вас и ви поемат всички разходи по хостинга, а в замяна вие продължавате да спазвате гратисния период, или поемате ангажимента всяка новоиздадена книга да бъде достъпна в читанката максимум 30 дни след отпечатването и на хартиен носител.

Абсолютно съгласен. Читанка от една страна се съгласява да не задоволи потребностите на потребителите си(на кого не му се четат нови книги) и слага този срок от три години в името на мира. От другата страна, вместо да се кротнат и да спрат атаките, продължават да ви ритат по кокалчетата. Махнете ги тези три години. Нека наистина ги заболи. Как в Русия, в която дори приеха изключително строги закони срещу "пиратството", всяка нова книга се появява до месец след издаването си, а тук някакви издателства ви извиват ръцете постоянно.
И аз не разбирам
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Гост 2020 » 16 септември 2015, 18:34

До Фракс:
Прави впечатление, че не сте прочели - според организаторите "Читанка" е доброволно, а не комерсиално мероприятие.
В този случай няма как да очаквате търговски подход - "...в срок от 30 дни ..." и т.н.
Предложението ви
"...те оттеглят всякакви претенции спрямо вас и ви поемат всички разходи по хостинга"
звучи като предложение за капитулация.

Който търси спасител, намира поробител.
По тази причина подкрепям идеята за независимост.

Предполагам, че ако някое издателство беше обвинено безпричинно, това щеше да се появи като информация.

Вие имате ли информация за пазарлък или друг вид двойна игра?
Ако да, моля обяснете.
Ако не обясните, ще приема, че агентът сте вие.
Гост 2020
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Гост1 » 16 септември 2015, 18:35

След препълване на домашната ми библиотека с книги, ми се наложи просто да ги изхвърля, за да сложа по-новите. Откакто има електронни книги, не купувам книги на хартиен носител (да ме прощават издателствата). Технологиите са доста напреднали вече и издателствата трябва да се развият технологично "по-бързичко". Никой не е в състояние, та дори и издателствата, да спре хората да четат електронни книги, та дори излезли на пазара преди два дни на хартия.
Гост1
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Фракс » 16 септември 2015, 19:28

@Гост 2020
Пак общи приказки и увъртания! Питам в прав текст: ако няма финансови споразумения между собствениците на читанката и издателствата, защо в сайта не се качват книги, издадени през последните три години? Задавал съм този въпрос много пъти. И единственият отговор, който съм получавал, е: "Щото така сме решили!". Уж по едно време беше: "Защото това е компромисен вариант, устройващ и двете страни!". Само че явно издателствата не ги устройва, след като сайтът в момента не работи по тяхна вина. Тогава защо читанка продължава да си самоналага цензура?

В действията на всеки субект (физически или юридически) има вътрешна логика. И логиката на повдението на собствениците на тази библиотека не може да бъде обяснена удовлетворително с фактите и аргументите, които те изтъкват. Поради което изводът може да бъде само един: ЛЪЖАТ НИ!
Фракс
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Бам Бам » 16 септември 2015, 19:36

Фракс, мислех че в лудницата не ви дават да ползвате интернет, но явно съм грешил.
Аватар
Бам Бам
 
Мнения: 398
Регистрация: 29 октомври 2010, 17:36
Местонахождение: Папуа Нова Гвинея

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Диан Жон » 16 септември 2015, 19:37

Фракс написа:Много ме съмнява тази работа... От една страна - уж издателствата ви създават проблеми. От друга - вие продължавате да не качвате книги, издадени в последните три години. Ако наистина ситуацията е такава, каквато я описвате, какво ви пречи да им поставите ултиматум: или те оттеглят всякакви претенции спрямо вас и ви поемат всички разходи по хостинга, а в замяна вие продължавате да спазвате гратисния период, или поемате ангажимента всяка новоиздадена книга да бъде достъпна в читанката максимум 30 дни след отпечатването и на хартиен носител.

Извинявайте, но при това положение единственото разумно обяснение за ограниченията, които уж сами си налагате е, че получавате всеки месец някаква сума от издателите. И в момента или сме свидетели на поредния пазарлък - вие искате повече или те искат да ви плащат по-малко, или на добре обмислена кампания за набиране на допълнителни доходи под форма на дарения от читатели. В полза на последното говори и избора ви на форма за дарение - непроследима криптовалута, която неслучайно се използва и от авторите на ransomware вирусите.


Нека да се върнем малко назад. Мисля че сте изпуснали няколко важни теми достъпни в този форум. Може да прочетете тук (точка 6) за причините, които са довели до вземането на това решение.
Ако имаше двойна игра нямаше да има акции от този тип. Както съм обяснил в първия коментар от създаването на проекта в продължение на 10 години не е получавана никаква финансова помощ от какъвто и да е тип. Всички ресурси са предоставяни от доброволци. Не е имало печалба и не ще има.
Всъщност много лесно може да се проследи коя транзакция къде е отишла използвайки биткойн. Прочетете малко повече по темата. Има няколко теми, в които хора молят да дарят пари, но категорично е отказвано и са били пренасочвани към други благородни инициативи. Сега когато се предоставя възможност за дарение, поради повишените изисквания, пък се появяват обвинения. Подобен род изказвания просто ще доведат отново да преустановяването на възможност за дарение и нещата ще приключат. Толкова е просто.
Диан Жон
 
Мнения: 52
Регистрация: 01 януари 2011, 00:48

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Фракс » 16 септември 2015, 19:58

Диан Жон написа:Нека да се върнем малко назад. Мисля че сте изпуснали няколко важни теми достъпни в този форум. Може да прочетете тук (точка 6) за причините, които са довели до вземането на това решение.

Прочетох внимателно споменатата т.6. Която се свежда то три поддочки. Първата и третата от тях са толкова очевидно изсмукани от пръстите, че дори не заслужават да бъдат коментирани. И опираме отново до основното:
Втората причина е за да спрат издателствата да се оправдават с Библиотеката, че продажбите им са ниски, а вместо това да се хванат на работа (визираме само тези издателства, които си търсят оправдание с Библиотеката).
Който не умее да продаде дадена книга за първите три години от издаването й, може да вини само себе си. Факт, който удобно се премълчава, набеждавайки другиго за собствените си проблеми.

Та, да си дойдем на думата. Обясни ми с думи прости - защо, след като издателствата продължават да твърдят, че им пречите, вие продължавате да се самоцензурирате?

И още един цитат от прословутата т.6:
Можем да ви уверим, че ако поради някаква причина Библиотеката спре своето съществуване, то хората, които в момента се занимават с обработката на текстове, няма вече да се съобразяват с това правило и вместо да се съсредоточават към по-стари издания, ще започнат в Интернет да циркулират най-новите книги.

Е, Библиотеката спря съществуването си, поне официално. Къде са книгите от последните три години, които се съхраняваха на сървъра ви?
Фракс
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот chitankauser » 16 септември 2015, 20:00

Успех, Читанка! Само на вас разчитам.
Направете нещо с paypal, колкото и да е лесно, не ми се занимава с bitcoin-и.
chitankauser
 
Мнения: 1
Регистрация: 27 октомври 2012, 20:14

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 16 септември 2015, 20:03

Фракс написа:... Първата и третата от тях са толкова очевидно изсмукани от пръстите, че дори не заслужават да бъдат коментирани. ...


Така разсъждаваш ти. И добре, че нямаш "глас" в управлението на Читанка. :D

Въпросните точки са обсъждани и преценявани, приети като Правило, и се прилагат. Колкото и конспирации да измислиш - няма да промениш нищо. Всъщност въпроса е какво целиш ти с тези конспиративни теории? Не е ли това просто един евтин начин за подривна дейност? За кого работиш?
"Kогато отсекат последното дърво, когато отровят последната река и когато уловят последната риба… тогава хората ще разберат, че не могат да ядат пари."
pechkov
 
Мнения: 554
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Диан Жон » 16 септември 2015, 20:11

Фракс написа:Та, да си дойдем на думата. Обясни ми с думи прости - защо, след като издателствата продължават да твърдят, че им пречите, вие продължавате да се самоцензурирате?

Най-малкото, защото не всички издателства са членове на АБК и защото смятаме, че в много отношения сме по-човечни. И макар че по закон не сме длъжни да се съобразяваме с това вътрешно правило, все още не сме забравили, че има готованковци, които не оценят труда на хората. Ако си пропуснал нека пак да повторя, че познаваме от първо лице издатели, автори, преводачи, коректори и други хора занимаващи се с книги и си комуникираме с тях ежедневно. Наясно сме с техните проблеми и сме наясно, че все още няма обстойни проучвания, които да потвърждават или отхвърлят, че пускането на книга в електронен вариант вреди на продажбите на същата книга на хартиен носител или в електронен вариант. Но пък има индикации от хора като Паулу Коелю, че разпространението всъщност помага, защото повече хора четат и противно на всеобщото разбиране на повече издателства (не всички), това свободно разпространение помага за продажбите на дадена книга.
Освен това се опитваме да избегнем всякакви конфликти когато е възможно.
Фракс написа:Е, Библиотеката спря съществуването си, поне официално. Къде са книгите от последните три години, които се съхраняваха на сървъра ви?


Кой е казал, че библиотеката е спряла съществуването си? Освен това някой да е указал срокове, в които нови книги ще бъдат достъпни в Интернет? И някъде да пише, че такива книги има? Ти май че четеш избирателно. Пак посочвам цитирания от теб откъс:
Можем да ви уверим, че ако поради някаква причина Библиотеката спре своето съществуване, то хората, които в момента се занимават с обработката на текстове, няма вече да се съобразяват с това правило и вместо да се съсредоточават към по-стари издания, ще започнат в Интернет да циркулират най-новите книги.

Доколкото виждам пише, че хората, които в момента се занимават с обработката на по-стари издания ще започнат да обработват по-нови заглавия. Прав ли съм или не?
Диан Жон
 
Мнения: 52
Регистрация: 01 януари 2011, 00:48

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Гост » 16 септември 2015, 20:12

@Фракс, кой те излъга бре, да не ти взеха парите?
Гост
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот неугаснал » 16 септември 2015, 21:38

Интересен събеседник е Фракс...

Няма факти.
Има нападки и негативни оценки.

Забавен е...
С презумция за виновност за всички, които не са началници.
Всъшност, за аргумент ще приеме и оптика с кръстче.
Логиката е: Абе всеки лъже и краде, само трябва да му намериш компромата. Липсата на користолюбие е невъзможна. Или поне неразбираема...

Обикновено такива хора напето и ерудирано обясняват, че съгласно римското право, европейския съюз и борсовата информация, трябва да се гръмнеш. Ама преди това да си платиш данък общ рекет. И да не забравяш, че са трима. И преди да се гръмнеш, да се погрижиш за малцинствата - нищо да не им липсва. А след като се гръмнеш - пак да внимаваш, щот ако не внимаваш, ще то осъдят посмъртно за употребата на пистолета, който са ти дали, за да се гръмнеш.

Фракс, ако все пак можете да участвате в смислена дискусия, моля отговорете:
Какви са фактите?

Дайте линкове към мнения, извън този сайт.

Освен ако за вас това е " нищо лично, курсова работа".
неугаснал
 

Re: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот zelenkroki » 16 септември 2015, 21:46

Стига сме се занимавали с недоволстващи от Читанка: това по-скоро са читатели, които чакат да дойде златната вода в реката, а се косят, че някой само пуска и спира кранчето на изобилието.
Не виждате ли: потребителят чака новите произведения, както сме му обещали!!!
Някой от екипа на Читанка щраква с пръсти, и те пристигат цифровизирани и нагодени за сайта направо от предпечатната подготовка на издателствата.
Така е то.
По-добре късно, отколкото още по-късно!
zelenkroki
 
Мнения: 85
Регистрация: 06 юли 2010, 14:01
Местонахождение: Трявна

ПредишнаСледваща

Обратно към Важни съобщения

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и един гост