Проблем с FBReader

Въпроси, отговори и съвети за четенето на текстове със и без достъп до Мрежата.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Проблем с FBReader

Мнениеот betzinka » 26 април 2015, 20:27

Здравейте,
Използвам FBReader на моя Айпод, който работи под windows 8. Изведнъж ми възникна следният проблем - която и книга да сваля и отворя от Читанка, вече не се показват на отделна страница бележките под линия. Излиза само номерът на бележката и надолу е празна страница. Явно нещо съм пипнал без да искам в настройките - без да искам и да разбера, - защото преди всички бележки излизаха нормално. Като парадокс ще посоча, че първата книга, която свалих от читанка - за любимия ми Швейк, бележките под линия продължават да излизат на отделна страница. Затова предполагам, че по-късно съм направил нещо с настройките, но английски владея много лошо и не мога да се оправя. Възможно е и нещо друго да има. Моля за съвет и помощ. Бъдете здрави и приятни минути в Читанка и с книгите в нея!
betzinka
 
Мнения: 4
Регистрация: 28 юли 2011, 07:53

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот гост » 26 април 2015, 20:45

IPod с windows 8 и fbreader. Ииинтересноо :) Можеш ли да го снимаш с нещо?
гост
 

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот betzinka » 26 април 2015, 21:44

Очаквах да срещна разбиране и помощ, а не любопитство. Но ще го задоволя - ето го чудото - от 2014 г. е моделът и вече е стар за HP :) http://prikachi.com/images.php?images/222/8076222O.jpg http://prikachi.com/images.php?images/240/8076240T.jpg http://prikachi.com/images.php?images/254/8076254F.jpg
betzinka
 
Мнения: 4
Регистрация: 28 юли 2011, 07:53

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот гост » 26 април 2015, 22:00

гост
 

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот betzinka » 26 април 2015, 22:08

Къде да го инсталирам? В папката с фбридера ли? Утре ще отговоря, че ставам рано за работа. Лека от мен! Моля и ако има други, които да са наясно защо изчезнаха бележките под линия, нека пише. Предварително благодаря и пак Лека и успех!
betzinka
 
Мнения: 4
Регистрация: 28 юли 2011, 07:53

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот betzinka » 04 май 2015, 00:09

Все още чакам съвет. Проблемът ми не е отстранен!
betzinka
 
Мнения: 4
Регистрация: 28 юли 2011, 07:53

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот nassoo » 22 март 2016, 10:34

И аз се натъкнах на същия проблем с моя PocketBook... След подробно преглеждане и сравняване на файлове, при които бележките се показват, с такива, при които не работят, се оказа, че проблемът идва от атрибута id в параграфите на бележките. В стария вариант на fb2 файловете в Читанка този атрибут отсъства и - съответно - FBreader-ът ги чете. С новите не се справя. Писах вчера на съпорта на PocketBook, но понеже изобщо не съм убеден, че ще направят нещо по въпроса, реших проблема генерално, инсталирайки CoolReader - и веднага съжалих, че не съм го направил още преди години, когато закупих устройството :) Надявам се това да помогне и на Вас!
nassoo
 
Мнения: 2
Регистрация: 16 септември 2013, 14:12

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот Елена Ранчева » 30 август 2016, 10:44

nassoo написа:И аз се натъкнах на същия проблем с моя PocketBook... След подробно преглеждане и сравняване на файлове, при които бележките се показват, с такива, при които не работят, се оказа, че проблемът идва от атрибута id в параграфите на бележките. В стария вариант на fb2 файловете в Читанка този атрибут отсъства и - съответно - FBreader-ът ги чете. С новите не се справя. Писах вчера на съпорта на PocketBook, но понеже изобщо не съм убеден, че ще направят нещо по въпроса, реших проблема генерално, инсталирайки CoolReader - и веднага съжалих, че не съм го направил още преди години, когато закупих устройството :) Надявам се това да помогне и на Вас!Здравейте!
Купих си карта с памет и след поставянето на моя PocketBook 613 нещо се разбъркаха настройките на FBReader-а. Книгите в EPUB формат не иска да ги отвори директно, а трябва да вляза в подменюто, да избера Отваряне с : FBReader и чак тогава се отваря. Дори и самия интерфейс на самата книга се промени? Дали ще е по добре ако инсталирам тази програма CoolReader ?

Благодаря
Елена Ранчева
 

Re: Проблем с FBReader

Мнениеот pechkov » 30 август 2016, 12:56

PocketBook поддържа т.нар. потребителски профили, в които може да се правят различни настройки, в случай, че четеца се ползва от повече от един човек, и има възможност да се превключват профилите, за да не се ръчкат настройките поотделно. Влез в меню настройки, потърси там "Профил на потребителя", и виж какви профили има. Ако не си създавал нещо допълнително - би трябвало да има поне профил "default". Избери го, и пробвай.
"Kогато отсекат последното дърво, когато отровят последната река и когато уловят последната риба… тогава хората ще разберат, че не могат да ядат пари."
pechkov
 
Мнения: 554
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана


Обратно към Техника за четене

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: MSN [Bot] и 0 гости