Книга за психотерапия?

Място за читателски отзиви. Обърнете внимание, че към творбите в библиотеката също могат да се оставят коментари.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Книга за психотерапия?

Мнениеот pavlova1 » 19 март 2015, 13:30

Здравейте!
Бих искала да подаря книга за психотерапия на баба ми и дядо ми на теми като как да бъдем по-здрави, по-щастливи и т.н. Преди съм им давала книги като "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу, но трудно стигам до тях, а мисля че правилната книга може да им окаже добро влияние. Иска ми се да погледнат на живота по по-позитивен начин - в момента не е такъв, защото са възрастни и болни, а не искам да се отчайват. Много пъти съм чувала, че ние самите предизвикваме болестите и при желание може да им повлияем. Моля ако някой се сети за добра книга с подобно послание да я сподели.
Благодаря ви предварително!
pavlova1
 
Мнения: 1
Регистрация: 19 март 2015, 13:20

Re: Книга за психотерапия?

Мнениеот desiilieva » 04 септември 2015, 17:58

"Кафе за събуждане" много е готина.
Аватар
desiilieva
 
Мнения: 28
Регистрация: 19 август 2015, 17:50
Местонахождение: Sofia

Re: Книга за психотерапия?

Мнениеот Бели » 31 октомври 2016, 23:40

Казвам се Белослава,скоро четох от сайта тук стиховете на Вазов.Препоръчвам ги,дори като психотерапия.Досега не бях им обръщала такова внимание,но съм възхитена от творчеството му!
Бели
 
Мнения: 2
Регистрация: 31 октомври 2016, 23:34

Re: Книга за психотерапия?

Мнениеот Фракс (R) » 03 ноември 2016, 02:58

Бели, като начало е добре да научиш значението на думата "психотерапия". След това - да се замислиш, че когато бабата и дядото на авторката на темата са чели стиховете на Вазов, ти още не си била планирана. Хората сигурно оцеляват с по една мизерна пенсия, зимата се чудят от глад ли да умрат, от студ ли, или от липса на лекарства, защото за нищо не им стигат парите, ти ще ги пращаш стиховете на Вазов да четат!

Вместо да им купува книжки Павлова, да вземе да им върже сметките за ток, вода и телефон към дебитната си карта, така че да се плащат автоматично, да отделя по 500 лв месечно, с които всяка седмица да им кара по един багажник качесвени хранителни продукти, вместо да ги харчи за модни парцалки, за iShit-ове и по чалготеките. Пък да видиш хорицата като са нахранени, на топло и не мислят как да икономисат всяка стотинка, колко по-здрави и щастливи ще станат за отрицателно време.
Фракс (R)
 

Re: Книга за психотерапия?

Мнениеот notman » 03 ноември 2016, 17:23

Фракс (R) написа:Бели, като начало е добре да научиш значението на думата "психотерапия". След това - да се замислиш, че когато бабата и дядото на авторката на темата би трябвало да са чели стиховете на Вазов (ама дали са чели и колко от стиховете му са чели - не се знае), ти още не си била планирана. Хората сигурно (Сигурно, сигурно... Тя каза „възрастни и болни“, не „бедни“, ама сигурно...) оцеляват с по една мизерна пенсия, зимата се чудят от глад ли да умрат, от студ ли, или от липса на лекарства, защото за нищо не им стигат парите, ти ще ги пращаш стиховете на Вазов да четат!

Вместо да им купува книжки Павлова, да вземе да им върже сметките за ток, вода и телефон към дебитната си карта (ако има дебитна карта, де), така че да се плащат автоматично, да отделя по 500 лв месечно (и да лиши себе си и децата си от тези средства, в името на старите. Ама хак ѝ е - да не е раждала деца в тоя старчески дом, наречен България. Разбира се, ако заплатата ѝ е 600 лева - да мре. Важно е да има за дедовците и бабите.), с които всяка седмица да им кара по един багажник (велосипеден, ти какво си помисли - че има кола?!) качесвени хранителни продукти, вместо да ги харчи за модни парцалки, за iShit-ове и по чалготеките (щото аз знам, че за това си харчи парите. Въобще, аз всичко знам. Само не знам как да си държа гръбнака изправен, но това не е за тази тема.). Пък да видиш хорицата като са нахранени, на топло и не мислят как да икономисат всяка стотинка, колко по-здрави и щастливи ще станат за отрицателно време. Това, дето ги наричам „хорица“ иде да покаже, че аз малце ги превъзхождам, така... А това, дето си мисля, че само и единствено парите и лапачкате могат да ги направят щастливи, иде да покаже, че си въобразявам, че те просто са чифт меркантилни старци.
notman
 
Мнения: 190
Регистрация: 21 февруари 2012, 19:30

Re: Книга за психотерапия?

Мнениеот summer-knight » 04 ноември 2016, 21:30

Подходящи са книгите на тема ТЕС - техника за емоционална свобода (на англ. е EFT/tapping method). Това е лечение на психически травмии стрес с акупресура. Лесно е: намисляш се какво те тревожи и почваш да се потупваш сам по определени точки на тялото и това те успокоява. На теория подобрява и физическото състояние, защото "здрав дух - здраво тяло" и т.н.
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 132
Регистрация: 13 август 2015, 17:22


Обратно към Мнения за автори и произведения

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости