Нова телевизия и Мона Чобан ( или нещо такова )

Настоящите закони имат остра нужда от промяна
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Нова телевизия и Мона Чобан ( или нещо такова )

Мнениеот Hawthorne » 21 май 2007, 22:16

Още един повод да посоча каква липса на заинтересованост и простотия цари в тази държава. Съжалявам, но има ли медия, която да представя нещата обективно, защото от този репортаж, ако мога да го нарека така, видях само че Нова не гледат на нещата от нашия поглед, а от този на корпоративните компании.
Приятелите и враговете са богатства, които всеки притежава.
Hawthorne
 
Мнения: 80
Регистрация: 25 ноември 2006, 08:46
Местонахождение: Шумен

Мнениеот Гост » 21 май 2007, 22:23

Първо да кажа, че "Господари на ефира" е външна продукция и ако трябва да вините някого той се казва Магърдич Халваджиян или global films.
Второ - кому беше известна госпожа Чобан (до колкото разбирам "овчарова" на български) преди предаването.
Трето - рекламата май важеше и за сайта :lol: .
Четвърто - моля на процеса попитайте госпожа Чобан, ако аз съм си купил книга и я дам на съседа да я прочере нарушавам ли авторското право. Пожелавам ви да ви отговори.
Гост
 

Re: Нова Телевизия и Мона Чобан ( или нешщо такова )

Мнениеот SecondShoe » 21 май 2007, 22:52

Мона Чобан - писател, имаше интервю с нея по Нова телевизия тази вечер. Разбира се "господарите" бяха нарушили всички журналистически правила и закони като представиха позицията на световно-неизвестната писателка (за пръв път я чувам), а сайта участва само със... хмм, скрийншот?! Поне форума да бяхте прочели бе "господари". Къде са и правата на госпожата над електронните варианти на изданието? Хайде на бас, че няма такива! Ами обвинете в кражба и училищните, градските и националната библиотеки тогава!
Аватар
SecondShoe
 
Мнения: 421
Регистрация: 16 август 2006, 04:55

Мнениеот Гост » 22 май 2007, 00:13

Много благадаря на НТ, че ме насочиха към този прекрасен сайт.Тази Чобанова не мосля и да я чета, но библиотеката си я вкарах във Favorites.
Гост
 

За протокола

Мнениеот Борислав » 22 май 2007, 10:13

Преди почти два месеца (29 март 2007 г.) тази писателка ми писа, че настоява да сваля романа й от библиотеката. Мисля, че още същия ден го направих, но не вдигнах шум, защото не исках да вредя на госпожата (за разлика от някои издателства).

Сигурно тогава е видяла положителните коментари относно романа й и е решила, че има нужда от още реклама, независимо от какъв вид. :-) Аз обаче в никакъв случай няма да прочета книгата й, "дори и пари да ми дават", както каза един сляп приятел.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 972
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Мнениеот lililota » 22 май 2007, 12:50

Здравейте.Гледах "господарите" и от там разбрах за този прекрасен сайт.Мога само да им благодаря за това че ви популяризираха.А на Вас желая успех. :lol: :wink:
lililota
 
Мнения: 1
Регистрация: 22 май 2007, 12:43

Мнениеот нт » 22 май 2007, 14:02

Преди време случайно попаднах на въпросната книга на друг един сайт и отделих няколко часа, за да я прочета. Коментарите бяха доста екзалтирани и ревютата похвални, и това ме заинтригува.

Когато видях в rss-а че се е появила тук, имах изкушението да напиша кратък коментар, но реших да бъда снизходителен и да подмина с мълчание това недоразумение. Мислех си, че трябва да се дава шанс на младите автори и, че те се радват ако писанията им са достъпни за повече хора.

Понеже сега става дума, и понеже съм чел текста искам да споделя моето мнение по въпроса. Стилът и възможностите на авторката са на ниво втора година в езиковата гимназия. Толкова и е и акъла, културата и фантазията. Не всеки, който е издал нещо може да се нарече писател. Конкретната госпожа е минала покрай писателството много отдалече.
Описаното в книгата е отегчително, безинтересно и банално. Езикът семпъл и доста уличен. Стилизация липсва напълно.
Та мисълта ми беше - крещенето, сканадалите и насилената реклама могат да заместят и прикрият творческата импотентност само за кратко. После всичко пак лъсва.

Никой, който не е чел този текст не е пропуснал нищо. Напротив, спечелил е време за по-полезни занимания.
нт
 
Мнения: 164
Регистрация: 04 февруари 2007, 01:53

Мнениеот Гост » 06 декември 2007, 22:14

Великите "Говедари на баира" този път не можаха да блеснат в ролята си на защитници на правдата,за това нека все пак не им се сърдим.
Гост
 

Мнениеот Russian » 10 януари 2008, 01:35

Май се е получил ефекта на бумеранга в случая
Russian
 


Обратно към Авторско право, копирайт и други неща

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости

cron