Емил Ришбург

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Емил Ришбург

Мнениеот ЕвгениКД » 01 февруари 2015, 19:38

Здравейте! Искам да повдигна въпроса за историческите любовни романи, и в частност тези на писателя Емил Ришбург. Понеже съм ревностен привърженик на този тип истории, въпроса ми е защо все още няма публикувана книга от страхотния слабо казано автор? Аз ако имах достатъчно свободно време бих сканирал негови книги, но малкото свободно време не ми достига за тази ми цел. Нека ако има хора който са чели негови романи, и са останали доволни от тях да качат нещо. Моля ви. А за тези който все още не са се допирали до магията на неговите книги, то препоръчвам да го потърсят, и прочетат превъзходния роман " Воденичарската Усойка". Това е книгата която най-силно ми направи впечатление, и благодарение на нея се влюбих в Емил Ришбург. Последваха още няколко негови произведения които прочетох, и останах наистина доволен. Това е автор които няма как да не харесате, ако обичате подобен вид истории. Ще се радвам ако намеря приятели чрез тази тема, и хора с които да мога да коментирам неговите произведения. Само ще допълня, че " Воденичарската усойка" я четох през вече далечната 2005 година, и все още историята и ми остава запечатана в съзнанието. Благодаря за коментарите ви предварително.
ЕвгениКД
 
Мнения: 17
Регистрация: 01 февруари 2015, 17:39

Re: Емил Ришбург

Мнениеот ckitnik » 01 февруари 2015, 19:52

Всеки си има любими книги. Моите, бих казал, са покрити изцяло от каченото досега в Читанка и вече обработвам случайни книги от домашната библиотека. Забелязал съм, че периодично се появяват хора, които се възмущават от липсата на техния предпочитан автор и мога да кажа със сигурност, че няма начин без някаква минимална лична саможертва да се появи нещо, което специално сам харесваш.
„Добрият пътешественик няма твърди планове и не държи да пристигне на всяка цена.“ Лао Дзъ
ckitnik
 
Мнения: 43
Регистрация: 03 ноември 2008, 09:54

Re: Емил Ришбург

Мнениеот ganinka » 01 февруари 2015, 21:31

Привет, имаме сканирани негови произведения, но са наредени на опашката и чакат реда си. А кога ще дойде той... трудно е да се каже. Може би ще се намери желаещ да ги обработи, за да могат да се качат в Читанка. Заглавията, които имаме, са: Влюбените от Париж, Воденичарската усойка, Дамата с черния воал, Двете люлки, Прокълнатата дъщеря и Чародейката, което, мисля, е всичко от автора, преведено на български. Ако имаш желание, може и ти да се включиш в обработката.
Поздрави.
ganinka
 
Мнения: 4
Регистрация: 21 февруари 2009, 22:39

Re: Емил Ришбург

Мнениеот ЕвгениКД » 01 февруари 2015, 22:01

Благодаря ви за коментарите. Вече имам яснота относно този превъзходен автор. Наистина още веднъж благодаря.
ЕвгениКД
 
Мнения: 17
Регистрация: 01 февруари 2015, 17:39


Обратно към Любовна литература

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости