Rating 20

Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Питайте, ако нещо в библиотеката е неясно.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот cecor25 » 29 януари 2014, 18:48

Здравейте,
Поздрави на хората които поддържат/администрират сайта и и на тези които качват съдържание в него, но един въпрос ме мъчи от много време:
Защо преобладаващите творби които се качват са фантастика и фентъзи (прогледнте списъка с нови книги)?
Няма други качествени произведения или? Като същевременно в работното ателие седят от повече от година книги които не са пипани.
cecor25
 
Мнения: 2
Регистрация: 02 ноември 2010, 02:36

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот pechkov » 29 януари 2014, 19:21

Обработката на книгите се прави от ентусиасти на доброволни начала. Няма длъжности, няма заплати, няма задължения. И всеки може да дойде да помага, ако реши, че има време, желание и възможност да извърши корекция на някой текст. Това включва и теб, разбира се. :) ... Та ако си направил такова наблюдение, то това означава просто, че любителите на този жанр са най-активни в работата по текстовете.
"Kогато отсекат последното дърво, когато отровят последната река и когато уловят последната риба… тогава хората ще разберат, че не могат да ядат пари."
pechkov
 
Мнения: 549
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Паисий » 19 септември 2015, 11:43

Защото от някъде се спуска "директива" да се набляга на т.н. фантази.От няколко десетки непеота,от хилядите в Ръ.Бъ,,които имат за основна цел да промиват главите на младите,основните читатели на този "жанр".Фантазито е психотерапевтична тактика за промиване на мозъци на слабоволеви читатели.Нещо,като "видео игри" ,но на книжен носител.Фантазито е начин да ни се пробутват напълно нереалистични,завукани сюжети,в които няма никаква полезна дедактика,няма полза за развиването на полезна креативност.Фантазито е почти винаги вплетено с тайни ,явни и внушаващи в читателя мрачни усещания и подтискане на доброто ,като цяло в човека.За сметка на поощряването на всички възможни негативни качества,които се предлагат под формата на "много атрактивни","модерни" и едва ли не
нужни за всеки човек качества.Съдизма,мазохизма, вещерството,тъмните сили на злото се представят като положители и обикновенни
качества,които всеки искащ да изглежда модерен и съвременен трябва да прегърне и да практикува.Нещо ,но на психо база,като много модерните татуировки или пушенето на марихуана всред младите.Ако нямаш татуировка,като змия боа изрисувана поне на едната ти ръка или ако не се друсаш излиза,че си старомоден загибеняк.Такава е и тактиката на фантазито.Да те омая и да ти каже на теб,какво в съшност мислиш и как да си подредиш живота ,в каква насока....Фантазито е един много вреден ,бих казал опасен за младите и подрастващите читатели.Слава Богу,че няма толкова много книгочитатели всред тях.Иначе до някоя и друга година всички те щаха да са зомбирани .Ярък пример за сатанинско фантази е :
"Властелинът на пръстените",'Хари Потър" и много други подобни,всичките книги,писани,като на конвейр в многотомни,понякога до хилядостранични томове.
Паисий
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Паисий » 19 септември 2015, 11:53

Извинявам се за предишния си коментар.Написах го наколяно, без да си проверя грешките.Защото от някъде се спуска "директива" да се набляга на т.н. фантази.Може да се каже,макар и да звчи малко странно,че т.н. фантази е сатанински начин да се препращат съвременните слабоволеви хора писхически,чрез средновековни мракобесни практики и магии направо в бъдещето.И така да не могат да разберат и да ползват реалността.От няколко десетки непеота,от хилядите в Ръ.Бъ,,които имат за основна цел да промиват главите на младите,основните читатели на този "жанр".Фантазито е психотерапевтична тактика за промиване на мозъци на слабоволеви читатели.Нещо,като "видео игри" ,но на книжен носител.Фантазито е начин да ни се пробутват напълно нереалистични,засукани сюжети,в които няма никаква полезна дедактика,няма полза за развиването на полезна креативност.Фантазито е почти винаги вплетено с тайни ,явни и внушаващи в читателя мрачни усещания и подтискане на доброто ,като цяло в човека.За сметка на поощряването на всички възможни негативни качества,които се предлагат под формата на "много атрактивни","модерни" и едва ли не
нужни за всеки човек качества.Садизма,мазохизма, вещерството,тъмните сили на злото се представят като положителни и обикновени
качества,които всеки искащ да изглежда модерен и съвременен трябва да прегърне и да практикува.Нещо ,но на психо база,като много модерните татуировки или пушенето на марихуана всред младите.Ако нямаш татуировка,като змия боа изрисувана поне на едната ти ръка или ако не се друсаш излиза,че си старомоден загибеняк.Такава е и тактиката на фантазито.Да те омая и да ти каже на теб,какво в същност мислиш и как да си подредиш живота ,в каква насока....Фантазито е един много вреден ,бих казал опасен за младите и подрастващите читатели.Слава Богу,че няма толкова много читатели всред тях.Иначе до някоя и друга година всички те щяха да са зомбирани .Ярък пример за сатанинско фантази е :
"Властелинът на пръстените",'Хари Потър" и много други подобни,всичките книги,писани,като на конвейер в многотомни,понякога до хилядостранични томове.
Паисий
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Гост » 19 септември 2015, 11:57

@Паисий, а ти хапчетата изпи ли си тази сутрин да те питам? Или са ти промили твоя мозък в някоя секта?
Гост
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Василий Врач » 19 септември 2015, 12:09

ПсевдоПаисий,
Яко си се разлял в два постинга, че и разпенявил. А това е не просто симптом, а си е диагноза, дори и епикриза: параноя + логорея.
Казват, че сатаната обича страхливите, най-вече параноиците.
Казват, че дяволът се крие в подробностите - и той говори чрез логореичните ти пристъпи. Обладан си, ПсевдоПаисий, подобно на Великия Инквизитор от "Братя Карамазови". Че и призоваваш към виртуални клади... Къде, остана Паисиевото "Четете, братя, за да знаете!"?
Василий Врач
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот summer-knight » 19 септември 2015, 18:01

Човекът може и да се шегува за фентъзито и сатанизма. Аз се пошегувах в една тема, че харесвам 50 нюанса и хората ми повярваха. Голямо благодаря на всички, които са се трудили над фентъзи раздела на Читанка.
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 129
Регистрация: 13 август 2015, 17:22

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот samemil » 21 септември 2015, 08:24

[quote="Паисий"]Извинявам се за предишния си коментар.Написах го наколяно, без да си проверя грешките.Защото от някъде се спуска "директива" да се набляга на т.н. фантази.............

"Паисий", отначало си помислих, че се шегуваш. За жалост си бил сериозен, че си го и повторил. Ти не си наред!
samemil
 
Мнения: 1
Регистрация: 30 август 2015, 12:52

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Паисий » 28 септември 2015, 16:42

Като не ми вярвате на мен,вижте и чуйте какво казва за фантазито един от малкото останали в Ръ.Бъ. капацитети ,доцент
по съвременна геополитика Иво Христов: https://www.youtube.com/watch?v=-qOBV1hfQnQ
И после сами преценете кой от какви хапяета има нужда,аз или вие......
Паисий
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот summer-knight » 28 септември 2015, 18:16

А феята от Пепеляшка също ли е сатанист? А гръцката митология е разработка на ЦРУ? А гарваните на Один са извънземни под прикритие? Кой ще ни спаси от тези заплахи? Съветския съюз ли?
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 129
Регистрация: 13 август 2015, 17:22

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Вова Вольфович » 28 септември 2015, 18:25

Дед Мороз - он тоже сатанист волосатый. А Снегурочка, блядь - она же невеста Антихриста под прикрытием!!!
Вова Вольфович
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот 3Mag » 28 септември 2015, 18:51

summer-knight написа:... А гръцката митология е разработка на ЦРУ?...

Из архивите на ЦРУ (по погрешка публикувано в списание "Космос"): Ало, Парнас! :mrgreen:
3Mag
 
Мнения: 53
Регистрация: 23 декември 2011, 10:26
Местонахождение: Бургас

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот notman » 28 септември 2015, 20:21

Вова Вольфович написа:Дед Мороз - он тоже сатанист волосатый. А Снегурочка, блядь - она же невеста Антихриста под прикрытием!!!


Ух ты, Жирик!
notman
 
Мнения: 173
Регистрация: 21 февруари 2012, 19:30

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот читател на истински стойностни книги » 28 септември 2015, 20:22

Уважаеми Паисий,
Един съвет от мен.
Не изпадай във виртуална шизофрения! Не говори сам със себе си, макар и под различни никнеймове...
Приеми го като последно предупреждение!
От екипа
читател на истински стойностни книги
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот summer-knight » 28 септември 2015, 20:42

Не бе аз съвсем сериозно питах. Като почнеш с "хора недейте да правите еди-какво си, щото е лошо", обиковено се добавя "правете еди-какво си, щото е по-добро решение". Примерно "вместо да биете жената, опитайте да се разберете с думи, за да не свършите в затвора". Или "вместо да играете видео игри с насилие, набийте жената, защото е здравословно упражнение, дето хаби излишни калории и дава добър сън". Та викаш фентъзито е лошо, тогава какво да четем? Съвсем сериозно питам. Няма майтап.
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 129
Регистрация: 13 август 2015, 17:22

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Гост » 30 септември 2015, 17:14

summer-knight написа:Не бе аз съвсем сериозно питах. Като почнеш с "хора недейте да правите еди-какво си, щото е лошо", обиковено се добавя "правете еди-какво си, щото е по-добро решение". Примерно "вместо да биете жената, опитайте да се разберете с думи, за да не свършите в затвора". Или "вместо да играете видео игри с насилие, набийте жената, защото е здравословно упражнение, дето хаби излишни калории и дава добър сън". Та викаш фентъзито е лошо, тогава какво да четем? Съвсем сериозно питам. Няма майтап.


Фентъзито е добро, но има и по-добро :). В тази връзка преди два дена написах един дълъг отговор с доста предложения (безплатни линкове) за четене и гледане (защо не и за качване в Читанката). Предполагам, че някой от администраторите е "скрил" публикацията и се е заел да провери дали отговарят на правилата във форума, тъй като наистина са много. Да се надяваме, че скоро ще бъдат допуснати...
Гост
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Белами » 14 април 2016, 23:16

Много се забавлявах с нападките към "фантазито"! Искам да благодаря на всички, които влагат доброволен труд в тази библиотека и качват предимно фентъзи и фантастика!
Белами
 
Мнения: 1
Регистрация: 14 април 2016, 23:09

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Гост » 15 април 2016, 20:16

а според мене най-много се качват любовни бозички
Гост
 

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот taurus » 29 октомври 2016, 18:51

cecor25 написа:Здравейте,
Поздрави на хората които поддържат/администрират сайта и и на тези които качват съдържание в него, но един въпрос ме мъчи от много време:
Защо преобладаващите творби които се качват са фантастика и фентъзи (прогледнте списъка с нови книги)?
Няма други качествени произведения или? Като същевременно в работното ателие седят от повече от година книги които не са пипани.


Пфуу, чак па и претенции има нашия... :shock:
Качи и ти една книга, да видиш колко е лесно... наскоро в една друга група, една се изказа, че на елек. носител е много по-добре и как всичко е безплатно... мале мале, хората тотално изпростяваха и приемат всичко за даденост. :| :!:
taurus
 
Мнения: 61
Регистрация: 28 март 2012, 00:26

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Fabiven.BG » 08 ноември 2018, 19:35

Хора. Не гледайте на Фантазията само като фантазия. Наистина има много "Маняшко" фентъзи, като Хари Потър ( на когото аз лично не съм му фен ), но освен един магичен свят Фантазията предава и много други СИМВОЛИКИ.
Нима Библията няма фантазия в която се крие Символика?
Fabiven.BG
 
Мнения: 14
Регистрация: 05 юли 2017, 18:46

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот avatar1975 » 08 ноември 2018, 21:38

Fabiven.BG - Какво си пушил!? Що за глупости изсипа!
avatar1975
 
Мнения: 4
Регистрация: 06 декември 2015, 14:58

Re: Защо се качва предимно фантастика фентъзи?

Мнениеот Stas Kirov » 09 ноември 2018, 18:06

Fabiven.BG написа:Хора. Не гледайте на Фантазията само като фантазия. Наистина има много "Маняшко" фентъзи, като Хари Потър ( на когото аз лично не съм му фен ), но освен един магичен свят Фантазията предава и много други СИМВОЛИКИ.
Нима Библията няма фантазия в която се крие Символика?


Смях в Coffeeshop'а ...
Stas Kirov
 
Мнения: 104
Регистрация: 28 октомври 2011, 14:52


Обратно към Потребителски въпроси

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и един гост