Не, не бъркаш.Кал написа:Есълмонт ми се струва не така философски и многостранен, затова не съм го пробвал. Бъркам ли?
Не, не бъркаш.Кал написа:Есълмонт ми се струва не така философски и многостранен, затова не съм го пробвал. Бъркам ли?
kiril_ps написа:Вчера погледнах втората част и се ужасих още в началото - изредени една камара герои, титли и други явления. Вие какъв метод ползвате, за да ги запомните?
summer-knight написа:Mattridge, Полу-краля нали вече сме го чели? Или още не си довършил поредицатаИначе тъкмо приключих Нощната стража на Прачет и останах изненадан. Книгата е доста сериозна и на моменти е направо страшна. Препоръчително четиво, както и всички останали книги за стражите (които са по-леки и по-забавни).
Wlad написа:Две произведения на Мартин свързани с Вестерос
Намерих ги преведени от БГ-Мами-те и ги конвертирах в моби. готови за четене на Киндъл.
The Princess and the Queen
The Rogue Prince
Жоро написа:Ериксън на мен ми идва много непоследователен и без ясна хронологическа връзка първо част от събитията около Калан и сестрите му са описани в книга първа и втора, после книга трета връща събитията назад, книга пета до седма са през погледа на Ледурите, които обаче в първите 4 книги вече са в далечното минало, а след осма отново изчезват. В първите книги основен герой е Аномандър Рейк, който отсъства в Последните, но пък там се появява Сакатия бог.
Няма основни персонажи - огромен недостатък.
Всяка книга е сама за себе си, краят е меко казано тъп - нищо не се случва.
В много отоншения Ериксън напомня на Глен Кук, само че е по-зле, защото Глен Кук поставя някаква цел при ОТряда - достигането на Катовар да речем. А в Малазанските хроники там хораат се бият защого им е наредено да се бият.
В първите книги когато има бунтове срещу Въслата нещага са сравнителна интересни, но някъде след 3-4 книга започват да се спихват.
Впрочем също е и с Глен Кук - първите 4 до 6 книги са супер интересни, 7 спада нивото но се търпи, 8 -та е голяма скука, а 9-та можете спокойно и да не я четете. До 10-та така и не стигнах.
За заглавията които очаквам да излязат тази година - Живите кораби 3 /някъде в края на годината/ и Ветровете на зимата/не по рано от септември/.
Надявам се скоро да бъде добавен в Читанка "нръхлита страховит легион" на Фийст
summer-knight написа:Още дори не се знае кога Мартин ще е готов с книгата, а обикновено им трябват поне 3 месеца за превод на български (книгата ще е голяма).
summer-knight написа:На 2 Септември се прибирам в България, ако случайно тогава ти се откъсне от сърцето да го продавашIPad ми е малко скъп. По-скоро за тези пари май бих си взел и четец и таблет
Жоро написа:непоследователен ми е защото няма ЦЕНТРАЛЕН ГЕРОЙ. Да речем като при КОНАН. някои герои прелитат, от една книга няма ги в друга появяват се след пет-шест книги. Аномандър рейк има много важно влияние в първите и последниет книиг, но точно по средата го няма никакъв?!!!
В началото целта е да се свали Ласийн, после това става нещо абстрактно. такива книиг откровено ме дразнят. колок по друго е да знаеш, че имаш някакъв героичен тип, които коли наред.
summer-knight написа:Mattridge, Полу-краля нали вече сме го чели? Или още не си довършил поредицатаИначе тъкмо приключих Нощната стража на Прачет и останах изненадан. Книгата е доста сериозна и на моменти е направо страшна. Препоръчително четиво, както и всички останали книги за стражите (които са по-леки и по-забавни).
Обратно към Научна фантастика, фентъзи, ужаси
Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости