Флуд за нарушени „права“ [от Обръщение на Моята библиотека]

Настоящите закони имат остра нужда от промяна
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Re: Флуд за нарушени „права“ [от Обръщение на Моята библиотека]

Мнениеот Шаркан » 27 ноември 2013, 10:49

gzagorov написа:Темата не е толкова проста и именно затова се получават подобни полемики. Точно като объркването относно разликата между реалната, физическа библиотека и виртуалната такава.

дали пък е чак толкова сложна?
и дали е "объркване"?
според мен не става дума за объркване, а за апетити да се схруска и виртуалното (както си го хрускат, впрочем - кризата от 2008 до сега на какво друго се дължи?) покрай реалното, да се препикаят всички теоретично възможни източници на лесни пари.
Под егидата на държавата и закона, разбира се: http://sm.a-bg.net/2013/11/27/luksozno-za-bednostta.htm
(косвено кореспондира с темата - отговаря на въпроса "а защо толкова ламтят за тези пари?". Ами ето защо. За да им е комфортно)
Аватар
Шаркан
 
Мнения: 206
Регистрация: 05 юли 2010, 10:43
Местонахождение: Свогенско

Re: Обръщение на Моята библиотека към всички посетители

Мнениеот notman » 28 ноември 2013, 01:13

Калин Български написа:Статистика?.. А ти можеш ли да цитираш статистика, според която ако всички престанем да купуваме сирене, например, ще намалее броя на мандрите на територията на републиката??

Не, не мога да ти цитирам статистика.
Въпрос на здрав разум е - когато заместиш един процес, който завършва с финансова транзакция, с процес, при който потребителят получава същия продукт, но без да плати за него, да, очевидно продуктът, който си създал не генерира печалба. А ако и двата процес съществуват паралелно, очевидно печалбата ще е по-ниска, отколкото в противен случай.


Куца ти „здравият разум“, г-не баКалин Балкански. Първо - част от книгите, които съм свалил оттук, ги имам на хартия, купени от книжарници. Второ - друга част от тях така или иначе никога не бих купил на хартия (поради финансови и логистични причини - липса на място). Трето - още по-друга част от тях бих ги купил... от антиквари, за по 3-4-5 лева парчето. Хайде сега напъни го тоя ми ти твой „здрав разум“ и ми кажи в кой от трите случая авторът печели или губи.
notman
 
Мнения: 178
Регистрация: 21 февруари 2012, 19:30

Предишна

Обратно към Авторско право, копирайт и други неща

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости