Мнение за Борис Акунин

Място за читателски отзиви. Обърнете внимание, че към творбите в библиотеката също могат да се оставят коментари.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Мнение за Борис Акунин

Мнениеот radanchev » 08 юни 2013, 21:00

Здравейте ,има ли фенове на Борис Акунин ? :) Коя е любимата ви негова книга ? Чел съм само Азазел и съм "меко казано" очарован.
radanchev
 
Мнения: 2
Регистрация: 08 юни 2013, 18:20

Re: Мнение за Борис Акунин

Мнениеот nikvelik » 08 юни 2013, 23:30

Има, има фенове на Акунин! Чели сме всичко, преведено у нас, определено е зарибяващ, а и ненатоварващ. В момента има 3 негови поредици: за Ераст Фандорин, има издадени към 15 книги, за монахинята Пелагия и за един правнук на Фандорин - по 3 от всяка поредица. Наслаждавай се! Не знам за любима книга, Пелагия е малко по-тромава, но поредицата за Ераст е удоволствие!
nikvelik
 
Мнения: 1
Регистрация: 08 юни 2013, 23:20

Re: Мнение за Борис Акунин

Мнениеот balovat » 13 юли 2013, 09:02

Здравейте,
Пиша Ви като преводач на някои от творбите на Акунин, публикувала съм ги в сайта си www.prevodip.webnode.com, където има линкове и можете да ги прочетете. Преди много години "открих" този автор, свързах се с него и му предложих да го издавам и превеждам, но докато водех кореспонденцията, издателство "Еднорог" ме изпревари, нещо се обърка и за преводите му се "абонира" София Бранц. Не искам да коментирам нейните преводи, все пак успях да се вредя да преведа някои негови творби, просто защото ги преведох за удоволствие и ги предложих на издателството като готови. Ако поне малко разбирате руски, влезте в търсачката Yandex.ru, напишете като ключови думи "Книги Бориса Акунина" и вижте какво е написал. А в Гугъл бг с думите Книги на Борис Акунин ще намерите какво е издадено у нас.
Приятно четене. Авторът наистина е великолепен.
Татяна Балова
balovat
 

Re: Мнение за Борис Акунин

Мнениеот Гост » 21 октомври 2013, 15:41

Приятно съм изненадан от увлекателния стил на Акунин. Очарован съм от поредицата за Ераст Фандорин. Дано в скоро време в Читанката се появят "Любовница на смъртта", както и другите книги от поредицата "Нефритената броеница", "Целият свят е театър" и "Черният град".
Гост
 

Re: Мнение за Борис Акунин

Мнениеот Гост » 25 октомври 2013, 23:46

Привет на всички почитатели на Акунин! Търсих много упорито "Любовница на смъртта", но за съжаление - без успех. Ако се намери някой, който да я сканира съм готова да се заема с обработката. Книгата е издадена през 2004 г. от издателство "Еднорог". Що се отнася до другите книги за Ераст Петрович, те все още могат да се намерят на пазара.
Гост
 

Re: Мнение за Борис Акунин

Мнениеот eho » 16 ноември 2013, 13:44

Любима книга - "Ф.М.". За рускочетящите препоръчвам сайта http://www.akunin.ru/, на който има всичките му произведения и допълнителни сведения не само за автора, но и за епохата и историческите събития, за които става дума в книгите му.
eho
 
Мнения: 1
Регистрация: 16 ноември 2013, 13:40


Обратно към Мнения за автори и произведения

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости