Качване на комикси

За формата на текстовете, използван в библиотеката

Качване на комикси

Мнениеот clishi » 09 май 2013, 12:13

Здравейте.
Имам доста комикси Мики Маус в .mobi формат. Имам и желанието да ги кача, ако ми обясните как да го направя. Разгледах формата за качване на книги, но при тях има нужда от редакция и различни формати, а при комиксите няма нищо за редактиране. Не съм сигурен и дали могат да се качват неща в .mobi формат, но за kindle потребителите съм ги направил по възможно най-добрия начин, и който има интерес ще остане доволен. Израстнах с тези комикси и сега ми дойде музата да се позанимавам и да потърся в интернет :) Комиксите са на издателство Егмонт България и съответно на български.
clishi
 
Мнения: 2
Регистрация: 09 май 2013, 12:06

Re: Качване на комикси

Мнениеот Gloripeace » 29 януари 2016, 21:10

Комиксите не са ли сканирани изображения? Някой от Екип да се свърже с теб и да се публикуват, ако всичко е наред!

И аз имам разни комикси / енциклопедии / илюстровани книги...
Та ако {ще} се одобряват, след като са готови за разглеждане - мога да качвам.

С оглед на технологиите/форматите - най-добро качество е да си остават като изображения. JP(E)G са най-леки с възможности за компресия при много илюстрации. Ако са по-малко картинки и/или разни схеми/таблици... може *.PNG със запазване на качеството. Неслучайно при комиксите се наложиха форматите CBR/CBZ - които просто са именувани така архиви от изображения. Защото PDF, или алтернативи като DjVu - все пак компресират допълнително...

* * *

:P . S. : Сегашният дизайн за разглеждане на „Разкази в картинки“ е страхотен! Единствено при превключване на Цял_Екран с [F] може да се скрива и менюто вляво.
:idea: Пускайте си и браузъра на Цял_Екран (обикновено с клавиша [F11] ; )
Gloripeace
 
Мнения: 5
Регистрация: 08 април 2011, 19:32


Обратно към Форматиране

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости