Търся определена книга

Търсите заглавието на книга или пък името на автор? Това е правилното място за въпроса ви.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Търся определена книга

Мнениеот vtodev » 02 август 2012, 21:04

Здравейте,
Въпроса ми може да ви се стори странен ама .... понякога и това го има в живота.
Та ситуацията е следната: Преди 20 години докато бях в казармата започнах да чета една книга която по съдържание много се доближаваше до произведенията на Толкин. Разправяше се за пътешествие из гора населена с огромни паяци и намиране на "скрит" град на елфите. След това градът беше "прибран" в пръстен и главният герой го отнесе на правилното място.Някъде из сюжета имаше защита на планински пещери от джуджета срещу тролове, гоблини и огромни червеи. Имаше полет на главния герой със грифони и пресичане на море със "въздушни битки". Не липсват и елфи само че имаше и "черни" елфи които "крадяха" магията от света и я събираха за себе си и се биеха както срещу лошите така и срещу добрите. Имаше "добър" вълшебник които можеше да стане невидим и да влезне в крепостта на "лошите", но ако пипнеше нещо щяха да го разкрият. Същия вълшебник защитаваше сам замък срещу 4 "черни конници" - Конниците на апокалипсиса. Та това е което помня.А да беше в 3 части издадени примерно някъде началото на 80-те, със картонени подвързии със плат. Някой има ли представа или идея кое може да е произведението или автора. Тогава ми хареса но не запомних нито автор, нито име, просто си запълвах свободното време, но сега по ред причини се сетих за нея.
Ще съм много благодарен ако някой даде някаква подсказка или помогне по някакъв начин да я намеря.
vtodev
 
Мнения: 4
Регистрация: 02 август 2012, 20:41

Re: Търся определена книга

Мнениеот Гост » 13 август 2012, 07:27

Виж дали не е това. http://chitanka.info/person/terry-brooks
Гост
 

Re: Търся определена книга

Мнениеот vtodev » 13 август 2012, 18:31

Mmmm, не, не е това. Произведението беше близко до това на Толкин. Сега се сещам че имаше нещо и за някакъв дракон в пещера. Пътуване във някаква бъчва до град на река. Със дракона се надлъгваха нещо .... въобще някакви такива мътни идеи и спомени, а за ония години много я харесах.
vtodev
 
Мнения: 4
Регистрация: 02 август 2012, 20:41

Re: Търся определена книга

Мнениеот гост » 14 август 2012, 08:04

Това което търсиш е Хобит на Толкин.Издаван е и като Билбо Бегинс или до там и обратно.
гост
 

Re: Търся определена книга

Мнениеот гост » 14 август 2012, 08:09

Ето и линк в читанка. http://chitanka.info/book/1203-bilbo-be ... -i-obratno
гост
 

Re: Търся определена книга

Мнениеот vtodev » 19 август 2012, 20:53

не е, имаме го"Хобит Билбо Бегинс или до там и обратно" издателство "Бард" 1999 година. Сигурен съм че в книгата която търся се разправяше как главния герой защитава пещера с джуджетата срещу гоблини и гигантски червеи. Налага му се да мине през гора в която има гигантски паяци и отива в град на елфите които се смалява и скрива в пръстен заедно с елфите в него. После героя пренася пръстена до някъде където се възстановяваше градът и се спасяваха елфите. По време на това пътешествие му помагат въздушни ездачи яздещи грифони. А покрай главния герой се появява магьосник който му дава задачи един вид и после единия път защитавал някакъв важен замък с магия вътре (или някаква друга причина ама определено важен) а друг път искаше да влезне в крепостта-замък на някакви черни елфи, които "събирали" всичката магия и се бият както срещу "лошите" така и срещу "добрите". Освен това книгата беше 3 тома от по 300-400 страници примерно. Беше със твърди картонени корици обшити със плат.
vtodev
 
Мнения: 4
Регистрация: 02 август 2012, 20:41

Re: Търся определена книга

Мнениеот katq_mitova » 20 октомври 2012, 12:16

Възможно е да е книга от поредицата на Ник Перумов ''Пръстенът на мрака''.Той прави едно сполучливо по мое мнение ,продължение на ''Властелина на пръстените''.
katq_mitova
 
Мнения: 2
Регистрация: 20 октомври 2012, 12:07

Re: Търся определена книга

Мнениеот vtodev » 24 ноември 2012, 04:47

Възможно е. Това продължение не съм го чувал. От него имам само "Дървен меч, диамантен меч" "Властелина на копието" (5 части) и мисля че още една книга "Смъртта на боговете" май се казваше. За това как магьосници (магове се наричаха сами) стават богове като атакуват старите богове и ги прогонват ...
vtodev
 
Мнения: 4
Регистрация: 02 август 2012, 20:41


Обратно към Как се казваше?…

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости