Rating 0

Нови книги vs. нови произведения

Питайте, ако нещо в библиотеката е неясно.

Нови книги vs. нови произведения

Мнениеот naskoistaken » 22 май 2012, 08:36

Привет,

Принципно знам каква е разликата между понятията "книга" и "произведение", има си и нарочна тема тук във форумите, и когато има разлика в двата списъка на началната страница: Нови книги и нови произведения, знам, че това е защото отделните произведения, които са публикувани в една книга излизат като отделни заглавия в списъка с нови произведения.

Сега обаче виждам в списъка нови произведения заглавие, което не откривам в нови книги: Демон, юда и магьосник от Хедер Меспи. Объркан съм, защото досега следях основно списъка Нови книги и смятах, че няма нужда да следя отделните произведения, които са част от книга.

Пропускам ли нещо в схващането си за това, кои заглавия се показват съответно в двата списъка?
naskoistaken
 
Мнения: 8
Регистрация: 04 декември 2011, 10:09

Re: Нови книги vs. нови произведения

Мнениеот Борислав » 22 май 2012, 09:10

Проблемът е, че в момента списъците с новото съдържат не само новодобавените, но също и коригираните текстове и книги. В страницата с новото текстовете са маркирани съответно с „Н“ или с „к“ (корекция). При книгите, за съжаление, няма такива маркери и е трудно да се определи дали е нова или е просто коригирана. Ще трябва да се поправи.

В случая, при „Демон, юда и магьосник“ е добавен нов, редактиран вариант на текста. При съответната й книга технически няма промяна — тя си съдържа все същото произведение, затова не е маркирана като коригирана. Знам, че логически не е много правилно, но засега ще е така. Възможно е, разбира се, да го променим, ако се сметне, че ще е по-удачно книгите винаги да се маркират като коригирани при промяна в някое тяхно произведение.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 970
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: Нови книги vs. нови произведения

Мнениеот naskoistaken » 22 май 2012, 12:02

Благодаря много за разяснението!

Не, едва ли е нужно чак пък да се правят промени заради такова нещо. По-важно беше да си изясня нещата - сега просто ще хвърлям по едно око и на двата списъка, вместо само на книгите.
naskoistaken
 
Мнения: 8
Регистрация: 04 декември 2011, 10:09


Обратно към Потребителски въпроси

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 4 гости