Rating 0

Любовни романи

Питайте, ако нещо в библиотеката е неясно.

Любовни романи

Мнениеот anthony » 30 август 2011, 20:35

От чисто любопитство ме интересува, дали наистина има такова огромно търсене на въпросните любовни книжлета (които за мен са без всякаква литературна стойност), та са се превърнали в 90% от произведенията, които се качват напоследък? Ако пък интерес към тях няма (което подозирам), то защо се полагат такива огромни усилия за тяхното сканиране, обработка и редактиране? Не се заяждам, просто наистина ми е интересно.
anthony
 
Мнения: 2
Регистрация: 30 август 2011, 20:17

Re: Любовни романи

Мнениеот petrovich » 30 август 2011, 22:07

Най-общо казано има достатъчно ентусиастки, които да обработват тези книги. Това е причината да са в такова количество.
Ако имаше също толкова ентусиасти (важи и за двата пола), които да обработват книги от друго естество, то тогава щяхме да виждаме повече произведения от други жанрове. :wink:
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

Re: Любовни романи

Мнениеот Mandor » 31 август 2011, 11:33

Всъщност ситуацията е далеч по-сериозна и въпросът изисква по-подробен отговор, но за момента да кажем накратко: Да, има много почитателки на жанра, които се занимават само с такива книги. Не, тук търсенето не определя предлагането. И последно — на практика усилията за обработката на тези книги не са толкова значими, колкото изглеждат на пръв поглед. За съжаление.
Mandor
 
Мнения: 746
Регистрация: 19 август 2006, 10:56

Re: Любовни романи

Мнениеот гост » 06 октомври 2011, 13:39

Уффф, последната седмица само "любовни романи" ....
Дали има начин да се филтрират?
гост
 

Re: Любовни романи

Мнениеот divianna » 06 октомври 2011, 20:51

Не виждам нищо лошо в този вид романи, нито в това, че се качват доста напоследък. В крайна сметка каквото се търси и чете, това се качва.
divianna
 
Мнения: 1
Регистрация: 06 октомври 2011, 20:48

Re: Любовни романи

Мнениеот Mandor » 07 октомври 2011, 07:52

divianna написа:В крайна сметка каквото се търси и чете, това се качва.
Моля, не разпространявайте заблуди. Само две съобщения по-горе посочих, че тук търсенето не определя предлагането.
Mandor
 
Мнения: 746
Регистрация: 19 август 2006, 10:56

Re: Любовни романи

Мнениеот slon4ik » 12 октомври 2011, 19:57

Mandor написа:Всъщност ситуацията е далеч по-сериозна и въпросът изисква по-подробен отговор, но за момента да кажем накратко: Да, има много почитателки на жанра, които се занимават само с такива книги. Не, тук търсенето не определя предлагането. И последно — на практика усилията за обработката на тези книги не са толкова значими, колкото изглеждат на пръв поглед. За съжаление.Не съм много съгласна с това мнение и най-вече за значимостта на нашия труд. Смея да твърдя, че наред с т.н. любовни романи съм изчела доста сериозна литература, като почнем от библиотека Световна класика и свършим с последните издания които се намират по сергиите на Славейков. И да, наистина ни е по-интересно да редактираме този вид книги, макар че една голяма част от тези, които минават през мен не са точно любовни - говоря за Японските загадки, за книгите на Пол Дохърти и ред други. А колкото до липсата на редактори за по-сериозната литература - животът ни е достатъчно сериозен, за да се натоварваме повече. А доколкото знам има и ограничение за качване на определен брой любовни романи. Ако не искате да редактираме за вас, мисля, че момичетата имат доста голямо поле за изява и без да натоварват читанката, която изисква допълнитгелна обработка от нас, за да достигнем изискванията й.
Това е лично мое мнение и никой не ангажирам с него. Просто исках да кажа, че ние сме 15 ентусиаски, които редактираме това, което ни е интересно. Може би, Вие които чакате други романи, ще се включите в редакцията им?
slon4ik
 

Re: Любовни романи

Мнениеот NomaD » 12 октомври 2011, 20:08

slon4ik, демонстрираната от теб незавидна езикова култура никак не ме ентусиазира по отношение на идеята да сътрудничиш с нас с корекцията на книги извън масива от любовни романи.
Изображение
Аватар
NomaD
 
Мнения: 177
Регистрация: 10 март 2007, 19:39

Re: Любовни романи

Мнениеот slon4ik » 12 октомври 2011, 20:28

NomaD написа:slon4ik, демонстрираната от теб незавидна езикова култура никак не ме ентусиазира по отношение на идеята да сътрудничиш с нас с корекцията на книги извън масива от любовни романи.


Всъщност, прав си! Просто няма смисъл!
slon4ik
 

Re: Любовни романи

Мнениеот Mandor » 13 октомври 2011, 08:36

slon4ik написа:
Mandor написа:Всъщност ситуацията е далеч по-сериозна и въпросът изисква по-подробен отговор, но за момента да кажем накратко: Да, има много почитателки на жанра, които се занимават само с такива книги. Не, тук търсенето не определя предлагането. И последно — на практика усилията за обработката на тези книги не са толкова значими, колкото изглеждат на пръв поглед. За съжаление.
Не съм много съгласна с това мнение и най-вече за значимостта на нашия труд. Смея да твърдя, че наред с т.н. любовни романи съм изчела доста сериозна литература […]
Това намирисва на демагогия — първо, оспорваш непълно обосновано мнение (което изрично посочих още в началото); второ, правиш некоректен паралел между репликата ми за усилията по обработката (всъщност за кого помисли, че говоря?) и значимостта на труда ви; и трето — не виждам никаква връзка между това, какви книги си прочела и какъв жанр предпочиташ да коригираш.
За да не повтаряме грозната ситуация от преди няколко години, възникнала в kaldata (когато предпочитахте да триете мненията ми, вместо да им възразите), предлагам да оставим нещата както са в момента — ние добавяме всичко, което предлагате, независимо от качеството на обработката, а вие се потупвате взаимно по рамото с думите (цитирам): „Ако не сме ние, онези в Читанка няма да имат какво да добавят“.
Говоря напълно сериозно — нека не разчопляме тази тема. Моля ви.
Mandor
 
Мнения: 746
Регистрация: 19 август 2006, 10:56

Re: Любовни романи

Мнениеот Гост » 26 октомври 2011, 16:53

Интересувам се има ли някакво ограничение при добавянето на любовни романи в рамките на
един месец,например,т.е има ли брой които не може да се надвиши? Питам това,тъй като ми прави впечатление,че в момента има готови за добавяне книги,които чакат за това от близо две седмици и още не са добавени-това са близо 30 книги и като съдя по заглавията и авторите това са любовни романи.Ако има ограничение за добавяне и лимита за м.Октомври е достигнат,то
кога ще се добавят-през м.Ноември ли?
Гост
 

Re: Любовни романи

Мнениеот Борислав » 27 октомври 2011, 08:34

Гост написа:има ли някакво ограничение при добавянето на любовни романи в рамките на
един месец

50 на месец.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 949
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: Любовни романи

Мнениеот pauldanov » 29 декември 2011, 16:31

Моите уважения към slon4ik, но точно това е причината за разцвета на чалгата изобщо - в музиката, тук в читанката, в живота изобщо. Чалгаризацията започва от тук: - това ми е приятно ("любовната "литература"), животът е достатъчно сериозен, за да го четем и тук?! Нямам думи. Претенциите на "читанката" са много по-възвишени. Ами ще си намерите по-грамотни ентусиасти. И друг път съм си позволявал да ви предлагам. Вече започнаха да се предлагат платени електронни книги - в хеликон, библио, мтел и пр. И такива като мен си ги купуват. Защото са нови, не са съобразени с изикването за години от издаването и пр. Разбира се, пълно е с простотии и там. Изборът е все още малък, но да вземем само Хемингуей: - в читанката са две книжлета. Защо така бе, слон4ик, защо изпростяваме умишлено?! А вие, петнайсетте, ентусиазирано помагате. И влачите читанката към дъното, където се намирате.
Последната промяна е направена от pauldanov на 12 януари 2012, 07:20. Мнението е било променяно 2 пъти.
pauldanov
 
Мнения: 3
Регистрация: 02 януари 2011, 15:08

Re: Любовни романи

Мнениеот Endymion » 29 декември 2011, 21:57

pauldanov, като стана дума за чалга да се намеся и аз. Претенцийте и простотий се пишат с двойно и, а не с ий. Освен това е малко грубо да обясняваш на някой какво трябва да прави в свободното си време.
Последната и единствена промяна е направена от Endymion на 30 декември 2011, 01:45.
Endymion
 
Мнения: 101
Регистрация: 05 септември 2008, 12:39

Re: Любовни романи

Мнениеот Бам Бам » 30 декември 2011, 01:38

Любовните романи са за предпочитане пред чалгата, защото когато някой чете розова книга не пречи на хората около себе си. :)
Аватар
Бам Бам
 
Мнения: 385
Регистрация: 29 октомври 2010, 17:36
Местонахождение: Папуа Нова Гвинея

Re: Любовни романи

Мнениеот pauldanov » 30 декември 2011, 13:01

Endymion, изобщо не си разбрал каква е темата на дискусията. Става дума за "читанката" като библиотека, която не е удавена в любовни романи. Става дума за развитието на една чудесна идея, не за нейния регрес. И не за свободното време на когото и да било. А що се отнася до двойното "и", гледай там да си оправиш правописа, както и да научиш къде се слагат препинателните знаци, а за чувството за хумор ще сме по-снизходителни.
pauldanov
 
Мнения: 3
Регистрация: 02 януари 2011, 15:08

Re: Любовни романи

Мнениеот Endymion » 30 декември 2011, 14:47

Дискусията е че ти и anthony считате любовните романи за загуба на дисково пространство и чалга, и не ви харесва че голяма част от книгите, които се добавят в читанката са такива. Според мен тя трябваше да приключи още с с първият пост на Mandor.

Не знам точно каква е твоята идея за целта на сайта, но в http://chitanka.info/about пише „Няма никакво ограничение при добавянето на нови текстове, стига те да са на български език“. Там няма нищо за литературна стойност и за възвишени претенции.

Сигурен съм че често не слагам препинателните знаци на правилните места. Ама си мисля че е тъпо да допускаш груби правописни грешки в пост със следният текст - „Защо така бе, слон4ик, защо изпростяваме умишлено?!“.

И последно - преди да критикуваш някого за качеството на книгите, които е обработвал, ще е добре да имаш поне някакъв принос към библиотеката. Така хем ще може да демонстрираш колко добре знаеш местата на запетаите, хем в читанката ще има повече стойностна литература. Хемингуей е добър старт. Сигурен съм че ще се намери и доброволец да сканира някоя негова книга, ако гарантираш че ще я разпознаеш, коригираш и форматираш в sfb.
Endymion
 
Мнения: 101
Регистрация: 05 септември 2008, 12:39

Re: Любовни романи

Мнениеот Гост » 17 януари 2012, 11:38

Здравейте,
Интересувам се дали от новата година има някаква промяна при добавянето на любовни романи?Защото досега има добавен само един,при положение,че има доста които са отбелязани като проверени,то защо не се добавят? :?
Гост
 


Обратно към Потребителски въпроси

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 2 гости