Флейм относно методите за е-издания

За всичко около електронното публикуване
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Re: Флейм относно методите за е-издания

Мнениеот Кал » 29 юли 2011, 19:13

Видяхте ли сега какво става, като дърпаш змей за опашката? :D

(Ники, според мен наистина няма нужда да се хабим против Богданов. Всеки тук си има очи и глава, сам да преценява. Читатели сме се събрали, все пак, не някакви от кол и въже.)

@WizardBGD - Сибине, съжалявам да чуя тия ти премеждия, наистина. :(

При нас нещата някак си тръгнаха от само себе си. Може би защото от самото начало читатели ни ръчкаха да правим по-лесни форми на плащане. ePay... леле, колко ме мързеше да ида до офиса им, та да ме "разпознаят" като потребител трета степен... чак ме е срам сега, ама инерцията наистина е велика сила :((( . В драмата PayPal направо вдигнах ръце и оставих по-оправните да се оправят. А ebg.bg и досега не сме си направили - понеже само petrovich ни ръчка за него, пък ний сме си издигнали мързелашкия лозунг "Съберете се десет души, и тогава ще ви сбъднем за каквото там ни ръчкате". (Освен ако не е нова х-книга. Тогава се съберете сто души. ;) )

Имаме статистика кой как е плащал - включително и за кампаниите, които Богданов не одобрява. (И които аз лично считам за бъдещия модел на работа - без посредници.) Не знам с какво могат да са ти полезни; както казах и в темата в knigi-igri.net, вероятно при името "Николай Теллалов" работят много плюс-фактори, на които ние, другите автори, не можем да разчитаме. Сега ще видим как ще текат плащанията, като пуснем роман на напълно непозната авторка; и, вероятно, първото е-издание на "Последният еднорог". (В нова редакция - тъкмо ще можем да сравняваме с тази тукашната. ;) )

И още малко за културата "аз плащам за онова, което харесвам" - няма да я има, докато не я създадем. Заедно. Моят личен принос - отделям 50 лв. месечно, за купуване на бг е-книги. А щом почна да изкарвам по-добре - ще отделям повече. И така. Капка по капка.

Щедри и мъдри приятели ти желая.
Кал)

П.П. Фейсбук е... *изпръхтявам* Няма смисъл да го ползваш като ориентир. Убедихме се в това още покрай гражданските акции - 2000 човека пишат на стените си "Ще дойда!". После, ако има общо 200, пак е триумф безподобен... :(
Страхувах се, че съм нищожен във Всемира… Чак сега почвам да се радвам, че съм дребен – това значи, че има много място да раста…
(„Слънце недосегаемо“)

Човешката библиотека е... нова. Елате! :)
Кал
 
Мнения: 198
Регистрация: 01 юли 2010, 14:22
Местонахождение: Човешката библиотека

Предишна

Обратно към Електронно публикуване

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости