Rating 5

Amazon Kindle

Питайте, ако нещо в библиотеката е неясно.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Re: Amazon Kindle

Мнениеот moosehead » 01 август 2017, 19:34

zl_tsanev написа:Смени четеца - с четец с ОС Android.

Някак не е в реда на нещата, човек да иска помощ за покупка, която вече е факт, да му се казва "Смени си четеца, купи си еди-кое си." Ако струваше 5 лв - ОК, ама за над 200...
Има по-лоши престъпления от изгарянето на книги. Едно от тях е да не ги четеш.
Рей Бредбъри
Аватар
moosehead
 
Мнения: 118
Регистрация: 17 февруари 2007, 18:29
Местонахождение: София

Re: Amazon Kindle

Мнениеот zl_tsanev » 01 август 2017, 20:41

moosehead написа:
zl_tsanev написа:Смени четеца - с четец с ОС Android.

Някак не е в реда на нещата, ...


Спазвайки правилата на ЧИТАНКА за форума споделям мнение, което би било от полза при следваща покупка на четец. А може да е от полза и за тези, които предвиждат да купят такъв.
Аватар
zl_tsanev
 
Мнения: 211
Регистрация: 27 май 2008, 07:54
Местонахождение: Шумен

Re: Amazon Kindle

Мнениеот galiasl » 01 август 2017, 23:39

Здравейте! ЕДно голямо Благодаря за работата, която върши pechkov за chitanka и всички четящи наготово.
Сега за линка, който ми даде (теглене в готов mobi формат) - за съжаление при мен няма да се получи, защото така желаното от мен устройство не иска да се свъже. Изписва ми Sorry, the browser cannot access this website. Затова решението за мен отпада. Рестартирах и върнах към заводски настройки... или поне така си мисля от Settings и избор на Reset Devise. И започнах отначало. Пак хванах програмата caliber (този път и с azw3 формат), копирах директно файлове изтеглени от линка на pechkov в директрия Documents на kindle. И отново съм пак в начална позиция...
Това което писа moosehead - в начална страница дава My Library- последните три книги /първата е тази която се чете с % до къде си с книгата) и другите две последно качени (ама не точно). В дясно ми дава да търся в Goodreads. Като избера трите вертикални точки / Моята библиотека - няма нищо (или по точно инструкция за ползване + Речниците). А при избор на четящия лист - празно.
Писах надълго... Обаче няма към кой да се обърна. Около мен никой не е с Kindle.
Моето мнение за програмата calibre, като човек, който тепърва започва да работи с нея - Няма лесна навигация. Много функции, но всичко претрупано в големи едри бутони с множество под линии. Но като няма друго и така става. Свиква се.
galiasl
 
Мнения: 6
Регистрация: 01 август 2017, 07:56

Re: Amazon Kindle

Мнениеот galiasl » 02 август 2017, 00:13

Не успях да прикача набързо събрани 4 снимки от моя Kindle. Затова пак пиша с риск да съм досадна.
Мисля, че проблема ми е в някаква настройка.
В библиотеката горе ми изписва All/Downloaded. С избиране на Downloaded или All не се задейства и не вади качените в списък.
Или логиката е друга и трябва да визуализира това, което е изтеглено само директно през Kindel. И явно затова не показва нито един качен файл ръчно от мен (без значение дали с calibre или с директно вмъкване). Ако някой има идея къде е тази настройка, моля да пише. Възползвам се от предложението на moosehead и питам пак :oops:
И сега остава да пробвам варианта с мейла и се отказвам. Наиграх се. Очите ме заболяха съвсем. Аз работя цял ден на комп.
Друг четец няма да купувам, колкото и да не съм в голям възторг от моето устройство. Аз исках точно този и ще си го ползвам :lol: Мисля, че трябва да си свикна.
Благодаря ви на всички!
Последната промяна е направена от galiasl на 02 август 2017, 12:52. Мнението е било променяно 2 пъти.
galiasl
 
Мнения: 6
Регистрация: 01 август 2017, 07:56

Re: Amazon Kindle

Мнениеот galiasl » 02 август 2017, 07:51

Успях! След още едно рестартиране и връщане на заводски настройки, бутона Downloaded работи и всичко е ок. Явно, че аз си глупявам. Твърдо и упорито.
Вече спокойно може да се чете.
galiasl
 
Мнения: 6
Регистрация: 01 август 2017, 07:56

Re: Amazon Kindle

Мнениеот DrunkenDonkey » 02 август 2017, 12:17

Принципно амазон с дефолтния си фърмуер са отчайващо непригодни за... да го кажем така неизползващите екосистемата на амазон. Страхотно устройство, страхотен хардуер, ама за "белите държави". С кой фирмуер си в момента (нямам го четеца пред погледа но от сетингите пак цъкаш на менюто и там имаше device info и версия примерно 5.8.нещоси). Най-добрия вариант е да се "хакне", така наречения jailbreak. При това с половин час ровичкане по устройството то вече става "нормален" четец - хвърляш му файлове както печков може ги вади с жанрове/автори/поредица/книги в някаква разбита структура, директно на epub или fb2 без calibre, без преконвертирания, директен копи-пейст от експлоръра и вътре си ги виждаш точно така, супер удобно.
DrunkenDonkey
 
Мнения: 160
Регистрация: 06 юни 2009, 22:32

Re: Amazon Kindle

Мнениеот pechkov » 02 август 2017, 17:47

galiasl написа:… Изписва ми Sorry, the browser cannot access this website. …В такъв случай може да опиташ линка така: http://pechkov.chitanka.info/mobi/

В смисъл - да е "http" а не "https". Само махаш буквичката "s", и да видим дали ще се отвори линка.

Иначе ако си теглила през компютъра някои от тези файлове, или си изтеглила MOBI архив - няма нужда от конверсия и Calibre, може направо да копираш файловете в четеца, и трябва да ги отвори. За тези цели е и програмата chitanka.info.filter. С нея копираш файловете направо от архива в нова директория, и наливаш в четеца.
"Kогато отсекат последното дърво, когато отровят последната река и когато уловят последната риба… тогава хората ще разберат, че не могат да ядат пари."
pechkov
 
Мнения: 551
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Киндъл » 02 август 2017, 18:16

Имам Киндъл от еена година и никога не съм имал проблем с качването на книги. Включвам устройството в компютъра, отварям Калибре, десен бутон на желаната книга - Send to device и след секънди е готово. Не се интересувам нито от формати, нито от нищо - Калибре сам си конверрира каквото трябва. Ползвал съм и други четци - по-добър от Киндъл не съм виждал.
Киндъл
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот galiasl » 02 август 2017, 20:57

DrunkenDonkey Благодаря. Версията е 5.8.2.1. Ще прабвам да хакна и ще пиша. Но определено не днес. Тези дни се наиграх и с киндъла и на работа с друга проблемна програма. Сега е време да се насладя на малко четене.
Хей, пробвах вчера без http... :roll: но без s :oops: - не. Сега вече без s естественно се получи. Понякога просто трябва да не мисля сложни решения. :)
Инак вчера дърпах mobi от твоя линк pechkov на компютъра и директно ги сложих в устройството.
Сега сматам да ползвам дадения линк.
10х Благодаря!
galiasl
 
Мнения: 6
Регистрация: 01 август 2017, 07:56

Re: Amazon Kindle

Мнениеот DrunkenDonkey » 02 август 2017, 23:02

Успех, ако се наканиш това е което трябва да направиш. Да, тежки и много стъпки са: https://www.mobileread.com/forums/showt ... p?t=275877

После има вече няколко лекички за да подкараш останалите неща като kual и koreader и си идеал. Но да, наистина си е ровичкане и го прави само ако не ти върши работа текущата организация (някои хора не им пречи да си качват книга, която ще четат, други искат да си имат в общи линии всичките книги винаги вътре - примерно аз)
DrunkenDonkey
 
Мнения: 160
Регистрация: 06 юни 2009, 22:32

Re: Amazon Kindle

Мнениеот [email protected] » 01 октомври 2017, 15:42

Здравейте
Намирам много интересни книги, но качени в PDF формат. За да е по-добре за Киндъла, ги прехвърлям в EPUB, но когато вече ги кача в Калибре, при конверта в MOBI не ми излизат заглавията на книгата (има само цифри) и междуредието е много голямо и неудобно за четене.
Искам да попитам къде може да греша?
[email protected]
 
Мнения: 1
Регистрация: 10 януари 2017, 15:13

Re: Amazon Kindle

Мнениеот summer-knight » 01 октомври 2017, 18:23

Пдф файла има множество символи <br, което е нов ред. При смяна на формата остават доста празни редове заради него. Ето инструкции как да се пооправи това на англ. език, ако ти върши работа:
http://dearauthor.com/ebooks/calibre-pd ... sion-tips/

Първата им стъпка е автоматично да изтрия всички символи br за нов ред и т.н.
Успех :)
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 129
Регистрация: 13 август 2015, 17:22

Re: Amazon Kindle

Мнениеот diantonio » 20 януари 2018, 17:06

Здравейте,

преди година-две качих преводач (АНГ->БГ) на Киндъла, но като цяло не съм доволен, тъй като преводача не намира много от думите, които търся.

Моля, ако някой има актуален речник, да го сподели с мен, като отговор в тази теми или на лично съобщение. Ще съм особено благодарен.

Благодаря на Читанка за платформата,
Поздрави,
Читател
diantonio
 
Мнения: 4
Регистрация: 06 септември 2016, 20:53

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Нел » 21 февруари 2018, 20:13

Здравейте и благодаря на всички, които късат от времето си, за да съществува Читанката!

За съвсем неопитните потребители на киндъл, неразбиращи английски, пиша тези първи насоки, които ми бяха много полезни и открих с доста ровене и четене, а опитните може и да се посмеят. D: Поводът - на една приятелка й подариха тези дни киндъл 3 и тя доста се притеснява да го пипне.

ИНСТРУКЦИЯ за съвсем начинаещи потребители на Kindle Paperwhite 3

СВАЛЯНЕ НА КНИГИ ОТ ЧИТАНКАТА
Менюто се намира горе най-дясно /докосвате горната част на екрана, за да се появи/. В по-старите модели /5.6.5/ е 3 чертички, а в по-новите /5.8.2.1/ е 3 точки една над друга.
Включвате МЕНЮ > Settings > Airplane Mode /или Aeroplane Mode/ на OFF . Когато е OFF имате интернет достъп, когато е ON - нямате интернет.
От МЕНЮ > Settings > Wi-Fi Networks избирате и влизате във вашата wi-fi мрежа / пишете паролата, когато има такава - показва се клавиатура/

После в МЕНЮ > Experimental Browser докосвате малкото поле в ляво от менюто докато се покаже клавиатурата /малко трудно, но се показва/.
Чрез нея препишете този линк на pechkov /благодаря!/:
http://pechkov.chitanka.info/mobi/
Киндълчето зарежда линка и попадате на такава страница : https://pechkov.chitanka.info/mobi/
Малко по-горе pechkov е обяснил да се пробва без "s"
Там буквите са по малко име на авторите.
После в МЕНЮ > Bookmark this Page цъквате върху надписа, за да запишете този линк и да не ви се налага да го преписвате при всяко теглене на книга.
Ако не ви го зарежда автоматично, винаги може да влезете в него от МЕНЮ > Bookmarks . Записаните от вас , се подреждат най-накрая. Намирате ги с леко плъзване на пръста по екрана в посока отдолу - нагоре.
Избирате желания автор и книга чрез докосване. Излиза екран Download File, докосвате OK, на следващия екран - също ОК. Книгата е свалена.
Може да свалите и всички книги наведнъж от опцията в началото.
Стрелката горе в ляво връща назад. Опцията "Назад" не работи.

БИБЛИОТЕКА
С докосване в най-горната част на екрана се отваря ГЛАВНОТО МЕНЮ
Докоснете "КЪЩИЧКАТА" - най-ляво на екрана . При по-старите модели влизате направо в съдържанието, а при по-новите докоснете MY LIBRARY.
Когато сте в съдържанието на киндъла, в дясно, точно под главното меню, има две черни триъгълничета - показват подредбите, които са зададени , по подразбиране ALL ITEMS/всички файлове/ и RECENT / подредба по последно отворена/свалена книга /. От тези две места избирате как да ви се подреждат книгите в съдържанието и какъв вид файлове да се показват. В по-новите модели, от левия триъгълник / ALL ITEMS/ избирате и как да изглежда съдържанието - книгите да са с корици като снимка /Grid View/ или изписани като лист /LIst View/. При по-старите модели тези опции са в МЕНЮ > Cover View или МЕНЮ > List View
Придвижвате се чрез нежно плъзване на пръста по екрана нагоре/ надолу , или ляво/ дясно.

ЧЕТЕНЕ на свалените книги
Докосвате заглавието на избраната книга и я отваряте. Прелиствате напред чрез плъзване на пръста по средата на страницата в ляво или долу, назад - в дясно.

КЛАВИАТУРА И ЕЗИК
В МЕНЮ>Settings>Device Options>Language and Dictionaries>Keyboards добавяте и Russian за кирилица. Намира се най-долу, плъзнете за да я намерите.
Ако сте задали тази опция, виртуалната клавиатура ще има и вариант на кирилица. Сменя се кирилица/латиница от бутонче, изглеждащо като кълбо с мрежа- долу в ляво. До него - смяна на букви и знаци/цифри.

От МЕНЮ>Settings>Device Options>Language and Dictionaries>Language може да смените и езика на руски, ако английският ви затруднява.

ФИНАЛ
Имайте предвид, че МЕНЮ показва различни опции, в зависимост от това, къде се намирате в него.
Киндъл запомня до коя страница сте стигнали за всяка една книга, без значение броя на книгите, които четете.
Аз предпочитам да влизам в Wi-Fi само когато свалям книги. През останалото време предпочитам да изключвам интернета, за да не си хабя батерията.
Изключвам го от МЕНЮ > Settings > Airplane Mode /или Aeroplane Mode/ на ON - горе в ляво [url]се появява самолетче[/url]. Когато отново искам да сваля книга, влизам в Experimental Browser и киндълът по подразбиране ми изкарва екран, в който ми предлага да изключа Airplane Mode , Докосвам ОК. Тегля книгата и отново излизам от интернет.
Също предпочетох да не се регистрирам в AMAZON, чета книги на кирилица, а и някъде срещнах, че засипвали с доста реклами. Зная, че гаранцията важи от регистрацията, но за сега чукам на дърво D:

Това са основните начални неща за ползване на киндъл. Има още опции, но тях ще си откриете сами като напреднете D:

Надявам се, че съм била полезна. Приятно четене!
Нел
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот khgkhg » 23 февруари 2018, 23:30

БЛАГОДАРЯ много
khgkhg
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот DDechev » 05 юли 2018, 14:50

galiasl написа:Здравейте! ЕДно голямо Благодаря за работата, която върши pechkov за chitanka и всички четящи наготово.
Сега за линка, който ми даде (теглене в готов mobi формат) - за съжаление при мен няма да се получи, защото така желаното от мен устройство не иска да се свъже. Изписва ми Sorry, the browser cannot access this website. Затова решението за мен отпада. Рестартирах и върнах към заводски настройки... или поне така си мисля от Settings и избор на Reset Devise. И започнах отначало. Пак хванах програмата caliber (този път и с azw3 формат), копирах директно файлове изтеглени от линка на pechkov в директрия Documents на kindle. И отново съм пак в начална позиция...
Това което писа moosehead - в начална страница дава My Library- последните три книги /първата е тази която се чете с % до къде си с книгата) и другите две последно качени (ама не точно). В дясно ми дава да търся в Goodreads. Като избера трите вертикални точки / Моята библиотека - няма нищо (или по точно инструкция за ползване + Речниците). А при избор на четящия лист - празно.
Писах надълго... Обаче няма към кой да се обърна. Около мен никой не е с Kindle.
Моето мнение за програмата calibre, като човек, който тепърва започва да работи с нея - Няма лесна навигация. Много функции, но всичко претрупано в големи едри бутони с множество под линии. Но като няма друго и така става. Свиква се.


И аз не мога да си видя качените книги на четеца. Когато е закачен с кабел за компа - всичко излиза. Отварям четеце да чета - няма нищо. Някой може ли да каже защо става така?
DDechev
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Ф р а к с » 05 юли 2018, 16:38

DDechev написа:
galiasl написа:Здравейте! ЕДно голямо Благодаря за работата, която върши pechkov за chitanka и всички четящи наготово.
Сега за линка, който ми даде (теглене в готов mobi формат) - за съжаление при мен няма да се получи, защото така желаното от мен устройство не иска да се свъже. Изписва ми Sorry, the browser cannot access this website. Затова решението за мен отпада. Рестартирах и върнах към заводски настройки... или поне така си мисля от Settings и избор на Reset Devise. И започнах отначало. Пак хванах програмата caliber (този път и с azw3 формат), копирах директно файлове изтеглени от линка на pechkov в директрия Documents на kindle. И отново съм пак в начална позиция...
Това което писа moosehead - в начална страница дава My Library- последните три книги /първата е тази която се чете с % до къде си с книгата) и другите две последно качени (ама не точно). В дясно ми дава да търся в Goodreads. Като избера трите вертикални точки / Моята библиотека - няма нищо (или по точно инструкция за ползване + Речниците). А при избор на четящия лист - празно.
Писах надълго... Обаче няма към кой да се обърна. Около мен никой не е с Kindle.
Моето мнение за програмата calibre, като човек, който тепърва започва да работи с нея - Няма лесна навигация. Много функции, но всичко претрупано в големи едри бутони с множество под линии. Но като няма друго и така става. Свиква се.
И аз не мога да си видя качените книги на четеца. Когато е закачен с кабел за компа - всичко излиза. Отварям четеце да чета - няма нищо. Някой може ли да каже защо става така?

Виж сега, Kindle е устройство, подобно на iShit-овете - т.е. предназначено за безмозъчни западняци, които да бъдат принудени да си плащат за всичко. Ако има достъп до интернет, то проверява в реално време дали си закупил легално качените книги и ако не си - трие ги автоматично. Ако веднъж си направил грешката да му въведеш паролата за WiFi на домашната си мрежа - няма начин да го накараш да я забрави. Единият начин е да смениш паролата от WiFi рутера си - така Kindle няма да може да се свърже. Но попаднеш ли в покритие на незащитена WiFi мрежа - пак ще влезе и ще ти омаже книгите. Най-сигурната защита е да включиш Airplane mode и никога да не го изключваш - единствено тогава Kindle наистина няма да прави опити да предава и получава данни. По простата причина, че създателите му са алчни, но и страхливи :) Не смеят да поемат риска продуктът им да излъчва нещо, когато се намираш на самолет и после да бъдат обвинени за причиняване на авария.

Когато включваш Kindle с кабел към компютъра си, за да прехвърляш книги, задължително трябва да си с Win 7, 8 или XP и да си забранил Internet connection sharing, за да не използва устройството нета от компа. Ако не дай боже си се набутал с Win 10, единственият начин е да изключиш LAN кабела на компютъра или да забраниш WiFi адаптера от Device Manager.
Ф р а к с
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот zl_tsanev » 05 юли 2018, 20:35

В един друг форум колега бе споделил "от амазон и клечка за зъби не бих си купил".
Опитайте с друг четец - последно пробвах InkPad3 на Pocketbook - 7.8", 300 ppi, с регулиране на цветната температура(настройки - автоматично или ръчно). Синхронизацията на времето с последния FW е оправена. CR3 се "инсталира" (или по-точно копира) без проблем и е добър по отношение визуализиране на прочетеното(текуща страница/страници до края на главата/общ брой страници). Визуализира и маркери на главите от най-вътрешно ниво. Библиотечният модул на четеца според мен е много добър - автори, серии, по номер в серия и т.н.

Kindle е устройство по-скоро към Amazon, а не към потребителя.
Аватар
zl_tsanev
 
Мнения: 211
Регистрация: 27 май 2008, 07:54
Местонахождение: Шумен

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Virjini » 16 ноември 2018, 11:14

Здравейте искам да попитам на някой случвало ли му се е да не му се зарежда устройството?
Снощи опитах да заредя моя kindel в контакта бе беше на 15% сутринта беше 0%, не се зарежда и в компютъра а го вижда като usb, питах да го рестартирам и съвсем загасна сега само свети празна батерия с удивителен знак в средата на екрана. Включих го към компютъра - не го "вижда" Какво предлагате, съвсем нов ми е няма и месец???
Virjini
 
Мнения: 1
Регистрация: 16 ноември 2018, 11:12

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Бам Бам » 16 ноември 2018, 18:00

Щом е нов има ли гаранция?
Аватар
Бам Бам
 
Мнения: 398
Регистрация: 29 октомври 2010, 17:36
Местонахождение: Папуа Нова Гвинея

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Гост » 23 ноември 2018, 14:00

Здравейте,
Избрал съм си този четец kindle paperwhite 2018
Може ли мнение за модела.
Също много се учудих на това което е писал колегата за това, че ако включа интернета и се изтриват всички книги които имаме в устройството.
И с този модел ли е така?
Гост
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Гост » 23 ноември 2018, 17:24

Не го слушай колегата, той не е много добре.
Ако купуваш, купувай сега от amazon.de, защото цената е под 80€
Гост
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот detelini » 20 януари 2019, 16:32

Здравейте, имам киндъл 5.9.7 отскоро и се чувствам доста глуповато, защото явно не схващам основни неща. Свързана съм с интернет на киндъла, а не мога да разбера къде е адресната лента, която не търси неща в библиотеката и goodreads, а из цялото интернет пространство. Каквото й да напиша от линковете, които давате, ми излиза, че няма намерени резултати.Какво пропускам? Благодаря предварително
detelini
 
Мнения: 4
Регистрация: 20 януари 2019, 14:20

Re: Amazon Kindle

Мнениеот щимка » 20 януари 2019, 17:49

Здравейте, киндъл - четецът, не е подходящ за браузване - той не е таблет. Основната му функция е да можете да четете книги от него. Потърсете нещата, които Ви трябват с компютър/телефон и след това си добавете файловете в кинддъла по възможните начини.
щимка
 
Мнения: 1
Регистрация: 10 юли 2016, 09:38

Re: Amazon Kindle

Мнениеот detelini » 20 януари 2019, 19:29

Да, благодаря, това се опитвам да направя. И аз не го възприемам като таблет затова безкрайно се учудих как всички пишат и отварят някакви страници в киндълите си. Дори на видео видях читанка отворена на киндъл. Явно съм в някаква тотална заблуда и все още не разбирам езикът, на който се говори около четците.
detelini
 
Мнения: 4
Регистрация: 20 януари 2019, 14:20

Re: Amazon Kindle

Мнениеот detelini » 20 януари 2019, 21:24

pechkov написа:
тонитка написа:... какво му трябва за да конвертира ...

Ако става въпрос за книгите от Читанка - няма нужда да конвертираш, може да изтеглиш директно с четеца през WiFi която книга си избереш http://forum.chitanka.info/topic3415.html
За директно сваляне на единични произведения с четеца: http://pechkov.chitanka.info/mobi


ето това не разбирам - как така за директно сваляне чрез четеца след като не е таблет и никъде не мога да напиша тези адреси?
detelini
 
Мнения: 4
Регистрация: 20 януари 2019, 14:20

Re: Amazon Kindle

Мнениеот Павката20111 » 21 януари 2019, 11:52

Всички Kindle-устройства предлагат вграден Wi-Fi, а някой от моделите предоставят и връзка към мобилната мрежа за данни (3G).
Ако обаче Kindle предлага единствено връзка към Wi-Fi мрежа, следвайте следните стъпки:
1. От началния екран изберете „Menu”, „Settings” (Настройки) и кликнете върху „Wi-Fi Настройки”, за да видите наличните Wi-Fi мрежи;
2. Изберете Wi-Fi мрежа (частните мрежи са показани на екрана със заключена иконка и ще изискат въвеждането на вашата парола, а за използването на някой Wi-Fi мрежи е необходимо и заплащане на такса).

Стартиране на браузър
От началния екран изберете „Menu”, „Experimental Browser“.

Ръководство за Киндъл - https://drive.google.com/file/d/18vrGFwzeNe_fpyBvhWf7Xw5hbCKWKTGA/view?usp=sharing
Павката20111
 
Мнения: 22
Регистрация: 30 ноември 2011, 18:30

Re: Amazon Kindle

Мнениеот red_rose_47 » 24 март 2019, 02:57

КА написа:Могат да се ползват книгите без проблем.Свали си тази програма http://calibre-ebook.com/download_windows тя ти конвертира книгата в подходящ формат, разпознава Kindle , извършва синхронизация между библиотеката на компютъра и в Kindle.Най-добре е според мен да се свалят книги във формат epub или fb2.


Мнооооого благодаря за информацията за тази програма много ми помогна !!!!
red_rose_47
 

Re: Amazon Kindle

Мнениеот punakazanlak » 14 май 2019, 18:05

DDechev написа:
galiasl написа:Здравейте! ЕДно голямо Благодаря за работата, която върши pechkov за chitanka и всички четящи наготово.
Сега за линка, който ми даде (теглене в готов mobi формат) - за съжаление при мен няма да се получи, защото така желаното от мен устройство не иска да се свъже. Изписва ми Sorry, the browser cannot access this website. Затова решението за мен отпада. Рестартирах и върнах към заводски настройки... или поне така си мисля от Settings и избор на Reset Devise. И започнах отначало. Пак хванах програмата caliber (този път и с azw3 формат), копирах директно файлове изтеглени от линка на pechkov в директрия Documents на kindle. И отново съм пак в начална позиция...
Това което писа moosehead - в начална страница дава My Library- последните три книги /първата е тази която се чете с % до къде си с книгата) и другите две последно качени (ама не точно). В дясно ми дава да търся в Goodreads. Като избера трите вертикални точки / Моята библиотека - няма нищо (или по точно инструкция за ползване + Речниците). А при избор на четящия лист - празно.
Писах надълго... Обаче няма към кой да се обърна. Около мен никой не е с Kindle.
Моето мнение за програмата calibre, като човек, който тепърва започва да работи с нея - Няма лесна навигация. Много функции, но всичко претрупано в големи едри бутони с множество под линии. Но като няма друго и така става. Свиква се.


И аз не мога да си видя качените книги на четеца. Когато е закачен с кабел за компа - всичко излиза. Отварям четеце да чета - няма нищо. Някой може ли да каже защо става така?


При мен, на Kindle Voyage, като го закача на компютър, излизат няколко папки и просто "наливам" новите книги (в mobi формат в моя случай) в папка documents и всичко после ми излиза, след като разкача киндъла.
Пробвайте по този начин.
Прикачени файлове
Екранна снимка (4).png
Екранна снимка (4).png (290.24 KiB) Прегледан 539 пъти
punakazanlak
 
Мнения: 1
Регистрация: 25 септември 2014, 22:41

Re: Amazon Kindle

Мнениеот mitkone » 10 септември 2019, 20:56

Здравейте!

Успешно конвертирам книги чрез Calibre от epub в mobi формат за Киндъл, но се получава един изключително дразнещ страничен ефект. През два реда разстоянието между редовете е преклаено голямо, все едно е през ред.
Пробвах какви ли не начини за resize, но ефект никакъв, дали това не е нормално при конвертирането ?

Благодаря !
mitkone
 
Мнения: 2
Регистрация: 06 октомври 2013, 13:55

ПредишнаСледваща

Обратно към Потребителски въпроси

 


 • Подобни теми
  отговори
  прегледи
  Последно мнение
 • Kindle
  от pye » 14 декември 2015, 20:14
  10 отговори
  1860 прегледи
  Последно мнение от Vanessita Преглед на последното мнение
  09 юли 2016, 03:02
 • Kindle приложение
  от Platane6 » 15 юни 2018, 19:12
  0 отговори
  427 прегледи
  Последно мнение от Platane6 Преглед на последното мнение
  15 юни 2018, 19:12
 • Вирус на моя Kindle
  от m_doxanlieva » 29 юни 2015, 14:54
  6 отговори
  1264 прегледи
  Последно мнение от Maq10 Преглед на последното мнение
  26 септември 2015, 11:15
 • Kindle Речник
  от julienjelev » 30 май 2019, 00:49
  0 отговори
  123 прегледи
  Последно мнение от julienjelev Преглед на последното мнение
  30 май 2019, 00:49
 • Свързано с Kindle
  от Павлина » 04 февруари 2013, 16:07
  6 отговори
  4126 прегледи
  Последно мнение от Alegria Преглед на последното мнение
  05 февруари 2013, 00:23

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: MSN [Bot] и 4 гости