danielbonev123 написа:Здравейте!Мисля да си взема Игра на тронове (не съм гледал сериала).Искам да попитам как се запомнят толкова герои?Смисъл гледав в chitanka има стотици герои и още толкова второстепенни,как запомняте с кого какво е станало.Питам за да знам дали да си я взимам.
Мисля, че лесен начин няма. Особено като се има впредвид, че четвъртата книга говори в дълбочина за историите на (някои) героите, което въвлича нови герои от миналото в разказа и става пълна каша. Един вариант е да си водиш записки, но това разваля цялото удоволствие от четенето.

Знам, че няма да имаш проблеми с герои, които са често споменавани и такива, които поне живеят в същото време. Проблемите възникват, когато трябва да се проследи история от преди години с неизвестни лица и далечни събития. Тогава какво помага е не да четеш отгоре-отгоре, а да се опиташ да вникнеш в разказа от самото начало. Дай си малко време, представи си хубаво какво точно е станало, кой на кого е съпруг, жената на кого е умряла и кой кого е завоювал. Аз си поръчах всичките книги от Amazon и получих подарък-карта! Йей!

Това помогна, всъщност...
Ако беше книга, която не си заслужаваше четенето, бих те посъветвала просто да не се тормозиш. Но мисля, че точно многото герои и малките под-разкази на Мартин правят книгата му пълна и цветна. Поне за мен, той успява да създаде един свят не само с настояще, но и с доста драматично и вълнуващо минало. Естествено, Игра на Тронове и следващите книги от поредицата не са за всеки, и бих разбрала хора, които не са особено впечатлени. Но определено трябва да им се даде поне един шанс.