нощен влак за лисабон паскал мерсие

Място за читателски отзиви. Обърнете внимание, че към творбите в библиотеката също могат да се оставят коментари.

нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот anawizable » 22 май 2011, 19:43

Здравейте,

може ли някой да публикува тази книга /Нощен влак за лисабон на Паскал Мерсие/. Чух, че е много хубава, ако някой я е чел, може да даде и мнение :)
Благодаря!
anawizable
 
Мнения: 1
Регистрация: 22 май 2011, 19:32

Re: нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот Кос » 12 юли 2011, 12:27

И аз се присъединявам към молбата. :roll: Благодаря предварително!
Кос
 

Re: нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот Ваня » 25 януари 2013, 20:20

Ами четох я на английски миналата година, и на мен ми я бяха хвалили, но защо ли... не ми хареса и не ме впечатли. Но и аз съм много претенциозна, така че все пак ако я намерете, я прочете, всичко си зависи и от личния вкус, просто на мен ми се стори, че авторът е положил прекалено много усилия да обвие в мистицизъм събитията и детайлите за сметка на идеята и на същественото.
Ваня
 

Re: нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот Маслинка » 25 януари 2013, 21:57

"Нощен влак за Лисабон" е страхотна книга за едно физическо и едно духовно пътуване, респективно към Лисабон и към себе си. Това е книга за едно добре изживяно съществуване спрямо точно това, което си и си мечтал да бъдеш, но на което в един момент започва да липсва нещо. Онова, което може би героят търси в друга страна, в друг език или в нечие друго битие. Всичко си е точно на място в тази книга - и същественото, и съществуващото, и съществуването.
За мистицизма, намерен (и явно в прекомерни дози) от предишната читателка нищо не мога да кажа, защото не съм усетила и грам от него. Възможно е и да се дължи на факта, че в същия момент четях "Сянката на вятъра", а на нейн фон всичко мистично в другите книги изглежда чисто и прозрачно бистра вода.
Маслинка
 
Мнения: 5
Регистрация: 04 декември 2012, 21:43

Re: нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот Гост » 28 юли 2014, 12:35

Много хубав филм по явно много хубава книга. Човек стига до там докъдето е готов да стигне... Мистицизъм във филма няма - има жесток реализъм. Хората трудно преодоляваме егото си и страхувайки се да не бъдем наранени, не търсим докрай отговорите на въпросите, които ни интересуват... Тук главният герой влиза в ролята на посредник и като страничен наблюдател успява да изясни за всеки от останалите участници отношенията, в които е играл роля. Дълбок, психологически и реалистичен разказ за истински хора, режисиран деликатно и прекрасна актьорска игра.
Гост
 

Re: нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот taryty » 14 август 2014, 02:01

" Хората трудно преодоляваме егото си и страхувайки се да не бъдем наранени, не търсим докрай отговорите на въпросите, които ни интересуват... " - много красиво казано

Иначе книгата звучи доста привлекателно да се прочете. Мен всъщност цитат от нея ме наведе на цялото търсене, надявам се все някъде да се открие изостанала бройка или да се появи тук. Ще опитам засега да се стърпя за филма :Д
taryty
 

Re: нощен влак за лисабон паскал мерсие

Мнениеот desiilieva » 11 септември 2015, 04:08

Като чуя само автора и вече очаквам нещо хубаво, аз съм чела "Леа" и много ми хареса.
Аватар
desiilieva
 
Мнения: 28
Регистрация: 19 август 2015, 17:50
Местонахождение: Sofia


Обратно към Мнения за автори и произведения

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 2 гости