Подаване на сигнал от изд. „Бард“ в МВР (ГДБОП)

Настоящите закони имат остра нужда от промяна
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Подаване на сигнал от изд. „Бард“ в МВР (ГДБОП)

Мнениеот petrovich » 14 октомври 2010, 08:49

Крайно време беше ИК „Бард“ да бъде добавена в „Черния списък“. Макар че можете да намерите информация за събитията свързани с ГДБОП в интернет смятам, че е хубаво и тук да бъде отразено.
След сигнал подаден от ИК „Бард“ в МВР (ГДБОП) във връзка с книгата на Дан Браун „Изгубения символ“ е започнало разследване от страна на ГДБОП, които са иззели не малко техника обслужваща chitanka.info. Но разбира се нещата не свършват до там. Продължението се изявява в системен тормоз (сплашване) от страна на ГДБОП, чрез изпращане на призовки на потребителите на chitanka.info с цел даване на показания. След показанията ти дават документ, който представлява предупреждение, че ако нарушаваш авторските права си подсъдим.
Тъй като chitanka.info е главния проблем на България (престъпления като детски порнографски снимки, содомия, онлайн измами, спам и печелбарство от интелектуален труд се смятат за нищо), ще забележите най-вероятно тролове от по-горната институция, които се опитват да провокират, както във форума така и в самия сайт chitanka.info.
Още малко пояснение - след консултация с адвокат се стигна до следните заключения:
Ако ИК „Бард“ (или друго издателство) заведе гражданско дело не може да го спечели. Ето защо се подава сигнал до МВР (ГДБОП) с надеждата след сплашване потребителите да се откажат сами от посещението на сайта chitanka.info.
Никаква информация, която се съдържа в интернет не може да се използва за доказателство, освен ако разпитвания не я потвърди.
Институцията ГДБОП не е виновник за създалите се проблеми, тя само си изпълнява задълженията, но за съжаление понякога е побутвана от други „звена“.
Съобщението написано в черния списък „Призоваваме ви да не купувате каквото и да е от долните издателства“ важи в пълна сила за ИК „Бард“. Пожелавам на издателството да се замисли сериозно върху това, че се обръща срещу своите читатели, а оттам не го очаква нищо добро в бъдеще. Чрез пари и връзки в миналото е могло да се постига всичко, но днес не стоят така нещата.
Моля троловете да си спестят коментарите, тъй като мненията им ще бъдат коригирани.
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

Re: Подаване на сигнал от изд. „Бард“ в МВР (ГДБОП)

Мнениеот SecondShoe » 14 октомври 2010, 17:27

Не знам какво се цели с този тормоз, но тъй като става въпрос за дирекция към правителството на България, а то в момента е съставено от хора на партията ГЕРБ искам чрез тази тема да призова всички приятели на Читанка да гласуват против ГЕРБ на следващите избори. Мълчанието на Цветан Цветанов и Бойко Борисов по повод на атаките към библиотеката аз лично приемам като знак на съгласие и подкрепа към извършителите на погрома, който беше показан по всички медии. Поради тази причина ви призовавам да не гласувате за ГЕРБ на следващите президентски, парламентарни и местни избори.

Нямам спомени от комунистическия режим, но това, което виждам в момента съвпада напълно с това, което съм чел за управлението на Тодор Живков и БКП. Единствената разлика е, че тогава хората поне са били нахранени и на топло, а сега са гладни, на студено и подложени на терор от служби, които имат право да атакуват всеки без нужда от основание. Превръща ли се България в една нова Северна Корея?

Цитат от Уикипедия:
Официално Северна Корея е демократична република, но де факто е еднопартийна диктатура, следваща принципите на идеологиите чучхе и сонгун. Управляваща е Корейската работническа партия под формата на коалиция с две по-малки сателитни партии (Чондоистка партия и Корейска социал-демократическа партия).


Като две капки боза, а?
Аватар
SecondShoe
 
Мнения: 421
Регистрация: 16 август 2006, 04:55


Обратно към Авторско право, копирайт и други неща

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости

cron