Архив на „Моята библиотека“ във формат ePub

Въпроси, отговори и съвети за четенето на текстове със и без достъп до Мрежата.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Архив на „Моята библиотека“ във формат ePub

Мнениеот v5ev » 08 август 2010, 18:13

И аз се включвам с един глас за ePub.

Отговарям веднага и на въпроса с какво чета - с Nook. И във връзка с това, че устройството (за сега) няма кирилизация, а не ми се рискува с руското препрограмиране, още един въпрос. Дали не може да се вграждат директно и шрифтовете. Така формата ще може да се чете на различни устройства без проблеми. Аз сега използвам "FB2 в EPUB конвертер" (http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=11567).

Една идея за решение е (не знам дали е възможно софтуерно) една програма, която подобно на програмата на Мандор за подреждане по автори, преобразува съществуващия вече архив от „fb2“ в „ePub“ и вгражда шрифтовете. Може и като опция - със или без. Това спестява правенето на втори архив. Въпросът е дали някой може (и най-вече иска) да се заеме с написването на такава програмка.
v5ev
 
Мнения: 116
Регистрация: 06 януари 2010, 20:39

Re: Архив на „Моята библиотека“ във формат ePub

Мнениеот Chavdar » 24 август 2010, 11:06

v5ev написа:И аз се включвам с един глас за ePub.

Отговарям веднага и на въпроса с какво чета - с Nook. И във връзка с това, че устройството (за сега) няма кирилизация, а не ми се рискува с руското препрограмиране, още един въпрос. Дали не може да се вграждат директно и шрифтовете.

Аз също съм с NOOK. Относно кирилизацията с руският 1.5.1 фърмуеър няма никакъв проблем - работи перфектно и това беше първото което направих с моят NOOK - още повече винаги можеш да се върнеш на оригиналният 1.4 ако решиш. В руската версия има доста добър FB reader - проблема при него е че не показва номерата на страниците (за сега), но при положение че в оригиналният софтуеър не се показават коректно номерата на страниците, това няма значение!
Chavdar
 


Обратно към Техника за четене

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости

cron