Лъжата, че електронните библиотеки ощетяват авторите

Разни теми, разни идеали

Лъжата, че електронните библиотеки ощетяват авторите

Мнениеот slacker » 01 юли 2010, 04:03

Доклад цитиран от редакторите на Журнала "Електронна издателска дейност", доказва отдавна ширещото се мнение в мрежата, че публикуването на безплатни електронни издания води до ръст в продажбите на хартиените книги.

Проучване на 41 книги сочи, че публикуването на безплатна е-версия, води до повишаване на продажбите на хартиените издания!

Обърнете внимание на кой сайт е публикувано това!

Книжна борса "Искър". Търговия на едро. Да, правилно четете - търговец на книги. А те имат най-голяма изгода да се продават книгите ;)
slacker
 
Мнения: 62
Регистрация: 15 октомври 2009, 03:24

Мнениеот Вилорп » 01 юли 2010, 09:31

Тор направо се е съсипал, а има твърде много текст на англииски в разширеното проучване, за да разберем дали е заради пускането на книгата или защото не я е предоставил съвсем безплатно и сътоветно това не е оказало влияние към покачване на продажбите. Разбирасе може и авторът да е избушан от всякъде и хорицата да са се спасили от него де (;.
От друга страна се вижда една подценяване книжка от която са били закупени едва 19 бройки, а после 700 което си е...близо 39000% повишение.

Но явно това се рузелтатите, пуска се в продажба книгата и няколко месеца след това се пуска безплатно електроното издание за да се бие инжекция на продажбите. Така кой се прецакал прецакал, а ако е хубава книгата идват още читатели.
Аватар
Вилорп
 
Мнения: 66
Регистрация: 10 февруари 2010, 21:32
Местонахождение: Княжево под Копитото


Обратно към Общи приказки

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 4 гости