Принтиране на книга

Ако нещо по страниците (съдържание, оформление) не е наред...
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Принтиране на книга

Мнениеот Silval » 07 септември 2009, 09:54

Здравейте.Имам един лаишки въпрос. Искам да принтирам една от книгите. В кой формат е най-добре да се принтира за да мога после да я подвържа
И още един от л\бопитство- тези книги сканирани ли са за даги качите на сайта? Някои от тях изглеждат доста професионално, та се замислих дали не ползвате някакви оригинални файлове.
Благодаря и хубав ден!
Silval
 

Re: Принтиране на книга

Мнениеот GeOrg » 07 септември 2009, 15:02

Silval написа:...Искам да принтирам една от книгите. В кой формат е най-добре да се принтира за да мога после да я подвържа

Издател ли ще ставаш? :lol: Това зависи само и единствено от тебе - какви ти са познанията с какъв принтер разполагаш, каква хартия може да разпечатва, функции на програмата за печат(навярно ще ти трябва програма за предпечат) и т.н. Това което си наумил да правиш лично аз не бих направил никога - резултата едва ли ще ти хареса, но ти си знаеш.
Silval написа:И още един от л\бопитство- тези книги сканирани ли са за даги качите на сайта? Някои от тях изглеждат доста професионално, та се замислих дали не ползвате някакви оригинални файлове.
...

Текстовете са сканирани и редактирани. Разбира се редакцията е на различно ниво за различните книги, правена от различни хора, от където едни изглеждат повече "професионални" от други.
Може и така да е, ...!
Аватар
GeOrg
 
Мнения: 203
Регистрация: 04 август 2006, 15:52
Местонахождение: Пловдив, Ивайловград

Мнениеот piligrim » 08 септември 2009, 10:45

1. http://pin-bg.com/blog/?p=361
2. http://pin-bg.com/blog/?p=364
3. http://pin-bg.com/blog/?p=371

Повечето "неща", които най-вероятно няма да разберете "що са" и "за какво са" - са описани подробно в други статии от този блог.

Това, което обаче със сигурност липсва е описание на различните технологии за подвързване, а те за жалост са предопределящи за подхода към предпечатната подготовка (имам в предвид "ръчен режим" на подвързване)!

Ако пък желаете резултатът да е адекватен на въпроса... Просто отпечатайте първо нечетните страници. Заредете ги "наопаки" в принтера и отпечатайте четните така, че "2" да е на гърба на "1", "4" на гърба на "3" и т.н. После подвързвате с гребен, спирала, топло лепене или каквото там намерите и... готово. Имате "книга", която мяза на фирмен отчет, чете се като вестник и струва около два пъти по-скъпо отколкото на книжарницата (освен, когато ползваните принтер и хартия са служебни разбира се...)!
Аватар
piligrim
 
Мнения: 55
Регистрация: 18 април 2007, 22:32
Местонахождение: Русе


Обратно към Съобщения за грешки из сайта

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости