"Хроника на една предизвестена смърт"

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Анхела Викарио казва истината.

Да.
7
37%
Не.
12
63%
 
Брой гласове : 19

"Хроника на една предизвестена смърт"

Мнениеот Rhea » 16 юни 2009, 20:05

Здравейте!

Първо да отбележа, че тази тема е малко различна от останалите теми във форума, за това се надявам да съм я отворила на правилното място :)

От известно време съм се заела (съвсем на любителско ниво и само за лично удоволствие) с Габриел Гарсия Маркес, мисля, че има неповторим стил, изказ и въображение. Имам всичките му малки и големи произведения, призванам не всичките съм изчела все още.

Преди известно време изчетох "червения понеделник" (или "Хроника на една предизвестена смърт"). Влюбих се в книгата. Но от тогава насам ме мъчи мисълта дали Анхела Викарио каза истината, на въпроса кой я е обезчестил. Имам мноооого колеги, които също прочетоха книгата (някои насила, по настояване на тези, които вече я бяха прочели), но колкото и да спорихме по темата не стигнахме до общо или задоволително решение и стана ясно, че колкото повече спорим, толкова повече се изтриват чертите на нашето собствено мнение.

Алегриа, благодаря ти, също прочете книгата, малко насила, малко по желание :) и ефекта беше същия, никой не улови точните думи до истината...

За това, много ще се радвам, ако тези, които са чели книгата, или тези, които ще я прочетат от сега насетне, споделят мнението си относно въпроса. Особено ще съм признателна, ако има такива, които са чели книгата на оригинален език (за съжаление аз нямам тази възможност) да изкажат гледна точка.

Искам да отбележа, че темата е отворена от чисто любопитсво

Благодаря ви.
I don't think that I love you any more
Rhea
 
Мнения: 17
Регистрация: 16 септември 2008, 16:21

Re: "Хроника на една предизвестена смърт"

Мнениеот Dankata » 13 септември 2011, 20:08

Енигма.
Dankata
 


Обратно към Съвременна литература

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости