Boman написа:Така че писания от рода на „Яко е!“, „Харесва ми!“, „Ян Бибиян е пич“, „Иван Вазов не струва!“, „Скапано!“ и т.н., нямат никаква стойност за никого, включително и за тези, които са ги написали. За тези твърдения я има оценката на произведенията от 1 до 6. Изтърканата фраза „Прост народ, слаба държава!“, която никой не взема насериозно, за съжаление е изключително актуална и трябва да се направи нещо за преосмислянето и съживяването ѝ.
... Нека в тази тема копираме смешни, безсмислени или откровено неграмотни и глупави мнения на читатели за автори и произведения.
Надявам се с това коментарите да започнат да стават по-адекватни, по-смислени и по-култивирани, а най-вече по-полезни за останалите читатели.
... Като чета, обаче, коментарите към произведения на сайта, си давам сметка, че напълно съм се провалил. Така или иначе, целта ми беше да опитам да повлияя в посока на полезност и зрялост на личните мнения. Естествено, незрелия коментатор, няма как да се повлияе, тъй като не съзнава своята незрялост.
И друг път е ставало дума колко е хубаво, че всички имаме право на изява. Лошото е, че много от нас рядко имат адекватна самооценка.
Четейки коментарите на произведения и автори от последните месеци ми се струва, че по-лесно би било ако всички автоматично влизаха и тук, в "златната колекция", а само някои единични после биват изтривани като "неподходящи".
С настоящото изявление приключвам участието си в тази тема и с прискъбие констатирам, че дори и сред четящите е пълно с хора, които изглежда нямат и най-малка представа какво са прочели току-що.
нт написа:При положение, че читателите са неуправляеми и много от тях малоумни
нт написа:Прохитлеристки изявления са противозаконни в целия цивилизован свят
нт написа:Прокомунистически изявления все още не са незаконни, но се надявам някой ден двете категории да бъдат третирани еднакво.
нт написа:... а в Интернет, когато си анонимен...
нт написа:... просто никакви доводи не могат да ме убедят.
Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 11
1. Прекалена привързаност, преданост към своите вярвания или убеждения, свързана с ненавист към чуждите убеждения или вярвания.
Фанатизъм се нарича светоглед, който приема, че определени идеи са единствените верни идеи, и придава негативен аспект на всичко различно от тях. Целта му обикновено е налагане на "верните" и отстраняване на "неверните" идеи, като често се смятат за позволени всякакви, или много широки средства.
Прекалена привързаност, преданост към своите вярвания или убеждения, свързана с отричане на чуждите убеждения или вярвания.
и…Както се дава мнение по даден текст от библиотеката…
…за тези които ще прочетат мненията за качения текст.
Boman написа:Аз бих помолил Борислав да отвори нова рубрика във форума и да я нарече „Свободна тема“. Там всеки да може да си пише каквото си иска и да си излива душата. И там да се преместват коментарите, които нямат връзка с дискутираните текстове.
Rhea написа:Не виждам защо е нужно да бъдем "обучавани" (мисля, че това беше използваната дума) в областта на "изразяване на мнение относно произведение". Всички сме изучени криво ляво (дори да сме тълпа малоуници, както се изрази един от господата) и като такива защо ли трябва да се съобразяваме с материални или формални правила за изразяване на любителско мнение?
Rhea написа:... защо ли трябва да се съобразяваме с материални или формални правила за изразяване на любителско мнение?
SecondShoe написа:Тук поне можем да се опитаме да научим желаещите как се изразява мнение, въпреки че форума не е училище. На пръв поглед неумението да напишеш смислен текст е смешно, но всъщност е много жалка картинка.
Една кръв — една държава! Докато германската нация не обедини всички свои синове в границите на една държава, тя няма моралното право да се стреми към колониално разширение. Едва след като Райхът включи в своите граници и последния германец, но се окаже, че не е в състояние да изхрани цялото си население, недоимъкът ще даде на народа моралното право да завладее чужди земи. Тогава мечът ще стане наш плуг, а кървавите сълзи на войната ще напоят земята, която ще роди насъщния за бъдните поколения.
Обратно към Мнения за автори и произведения
Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости