Книгите са добри, но същото може да се каже и за стотици други книги, та все още не разбирам защо светът е полудял точно по Хари Потър. Може би рекламните агенти на авторката са по-добри от тези на Любомир Николов например

Mike написа:...според мен безумно големият интерес на младежите към тази поредица говори за една незадълбоченост на мисленето и посредственост-те четат книгата не защото им е инетересно а за да покажат на останалите че не биха останали по назад...
Mike написа:... на няколко пъти чух че Роулинг била по добра от Толкини това го казва човек който изобщо не е чел Властелинът
SecondShoe написа:
Не вярвам, че някой ще тръгне да чете книга, която не му е интересна само за да не остане по-назад. В сегашното положение всякакъв интерес към книгите е положителен. Четенето на книги не е популярно занимание в момента и Хари Потър действа положително в тази насока.
Mike написа:Не знам дали имаш деца но мога да ти кажа че ситуацията е точно такава-по-плачевна е отколкото си мислят повечето хора. Не съм песимистка но аз все още спадам към групата "младежи" и знам какво кара хората около мен да четат-те четат книги не защото са харесали идеята на книгата. Четат за да могат след това да кажат колко е тъпа и проста или нещо от този сорт...С негативизъм подхождат към книгите и съответно мненията им са такива(това важи за лицата над 13-14ги до към 20-21-поне сред тях имам наблюдения) Това полужително ли е?
Mike написа:... хм-майсторството на Роулинг - сам написа че да се влезне под кожата на дете е трудно-по скоро това е в жанра приказка отколкото нещата на Толкин
А ако Властелинът е приказка ...-много ми е чудно тогава на какво основание е основан толкин унивеситета у нас...
Гост написа:"Властелина" определено е уникална книга но на някои места е просто невъзможна за четене
Гост написа:"Властелина" определено е уникална книга но на някои места е просто невъзможна за четене
Гост написа:нт не виждам за какво толкова се палиш и възмущаваш.Както сам каза, всеки има право на собствено мнение,а като гледам как си разтълкувал моето, ми се струва че въобще не си чел моя коментар, а направо си ме цитирал и изкоментирал.
goblin написа:...
За майсторството му при описването на детайлите съм съгласен - рядко може да се намери писател, който в няколко дебели книги ("Властелинът..." и свързаните с нея) описва главно горски пейзажи до най-големите подробности и на всяка страница описанието е различно и интересно. Точно заради тези дълги описания донякъде съм склонен да се съглася с цитирания от GeOrg "Гост".
...
Ralyyy написа:... И изобщо не разбирам защо сравнявате Роулинг с Толкин: макар че темата е интересна, Хари Потър си е просто една бозичка (нямам нищо против бозичките, харесвам ги), но Толкин е класика, при това от най-добрите. А като казвате, че имало прекалено много описания и разяснения встрани от сюжетната линия - това е защото Толкин е пресъздал Келтските легенди, които е събирал с години (книгата му е като история) и съм сигурна, че много се е изкушавал да пише само за това, което има пряка връзка с Фродо и пръстена, но така книгата му е шедьовър, а иначе щеше да бъде просто още една интересна бозичка...
SecondShoe написа:... Не съм съгласен. Поредицата си е много добра. Предназначена е специално за по-младата аудитория, макар че е интересна и на по-възрастните. Ако "младежите" четат само за да не останат по-назад от другите в това няма нищо лошо. ...
нт написа:Моето мнение е, че всяка прочетена книга, без значение какви са мотивите за прочитането и, може да бъде само от полза за младежите.
alex{} написа:А бе ьора какжи ги гожорите?Какжо четете жие?Чели ли сте Птиците умират сами или Отнесени от жиьара??Ето тожа е класика.Ето тожа е незабражима книга която те зажладяжа и растърсажа.Аз съм на 21 години и жече съм прочела толкожа много и толкожа разнообразни книги че дайе сигурно не мойете да си предстажте и жсяка една от тия ьиляди книги е била страьотна и уникална.Но за да реша да прочета някоя книга тя трябжа да ме грабне.Така както ме грабна Ьари Потър прочела съм ги жсички книги от поредицата наи малко по 10 пути и пак ми е интересно.А колкото до Жластелинът на пръстените е още не съм я чела ж момента я имам и ще я започна само че насила дано не е чак такуж боклук за какъжто го мисля.много пути са ми я предлагали но тожа е книга която не те прежлича само със заглажието си.А пожяржаите ми скупи зомбирани дечица тожа е нещото което те кара да прочетеш една книга.
нт написа:Прочело било горкото хиляди книги. ("Чети, чети туй сляпото окато прави!") Хиляди ли бяха или само безброй безброя?
Обратно към Научна фантастика, фентъзи, ужаси
Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости