За Том Кланси, Робърт Лъдлъм и още нещо

Място за читателски отзиви. Обърнете внимание, че към творбите в библиотеката също могат да се оставят коментари.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

За Том Кланси, Робърт Лъдлъм и още нещо

Мнениеот Boman » 09 февруари 2009, 03:07

„Хаос“ на Том Кланси е третата от поредицата „Оперативен център“ и оригиналното ѝ име е "Games Of State" (1996).
„Оперативен център“, „Баланс на силите“, „Разделяй и владей“, „Буферна зона“, са съответно 1-ва, 5-та, 7-ма и 8-ма от същата поредица.

Виждам разочаровани мнения по адрес на заглавия от Том Кланси. Не знам дали си заслужава да се направи някакво разграничение или да се отбележи някак, че нито една книга в тази поредица (а и много други), НЕ СА ПИСАНИ от Том Кланси. Всичките книги от „Оперативен център“ са написани от Джеф Ровин. Единствените книги, които Кланси е написал са тези от поредицата за Джак Райън. Той разпродаде всички права върху персонажите и сюжетите си, за да могат други автори и издателства на книги и филми да правят повече пари чрез тях, използвайки неговото име.

Същото се отнася за заглавията, които излизат с името Робърт Лъдлъм на тях и до ден днешен след неговата смърт: „Пактът Касандра“ е написана от Гейл Линдс, „Факторът на Хадес“ — от Филип Шелби; „Предателството Тристан“ пък я е написал неизвестен анонимен писател. Споменавам само заглавията, които са в читанката.

В същия контекст искам да спомена за книгата „Мистериите на Венеция“ от Александър Дюма, която обработваме в момента с Mummu. Направи ми впечатление, че стилът не е на Дюма и не намерих никъде писано за такова заглавие във връзка с него. Учудвам се, че просто така българското издателството е решило да ѝ сложи неговото име за автор. С Mummu открихме, че е писана през 1870-те на френски език от неизвестен автор, който се е подписал G. Teniers. От том I ми липсват 16 страници (433–448 включително) и моля, ако някой има книгата, да ми ги изпрати.
Закон на Мърфи: ако мнението ми във форума може да бъде разбрано погрешно, то това ще стане!
Аватар
Boman
 
Мнения: 89
Регистрация: 03 февруари 2007, 08:24

Re: За Том Кланси, Робърт Лъдлъм и още нещо

Мнениеот pretorianec » 21 февруари 2011, 18:09

Здравейте!
Виждам че става въпрос за Кланси и се чудя дали някой може да ми помогне относно една негова книга ''Операция ''Червена Буря''.
Доколкото си спомням книгата излиза навремето в България в две части,но за съжаление не мога да е открия никъде нито в книжен,нито в ел.формат!
Мерси много предварително.
pretorianec
 

Re: За Том Кланси, Робърт Лъдлъм и още нещо

Мнениеот dave » 21 февруари 2011, 21:03

pretorianec написа:Виждам че става въпрос за Кланси и се чудя дали някой може да ми помогне относно една негова книга ''Операция ''Червена Буря''.


И аз я търсих с цел покупка и прочит, ама ударих на камък. Ако имаш повече късмет от мен свирни. Иначе забелязах първа част в каталога на Столичната библиотека
Аватар
dave
 
Мнения: 8
Регистрация: 02 юни 2008, 00:38
Местонахождение: София


Обратно към Мнения за автори и произведения

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости