"ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО" Даринка Пенева

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: "ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО" Даринка Пенева

Re: "ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО" Даринка Пенева

Мнение от Guess Itself » 20 юли 2013, 23:23

Здравейте igarny и petrovich!

Казвам се Валентин Пенев и госпожа Даринка Пенева, авторка на "ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО, (приказки за възрастни)" е моята съпруга. Повече от 20-сет години работих в БАН, където покрай основната си научна работа се занимавах и с уебдизайн. Един от сайтовете, които съм правил е този с приказките на жена ми. Първоначалното име на сайта беше точно посоченото igarny. След известно време (няколко години) вече не помня защо, се наложи да го прекръстя. Така че доста отдавна името на сайта е http://iliuziata.hit.bg/. Когато жена ми завършви нова приказка я добавям към останалите приказки в сайта и премествам знака NEW. През 2008 г. в резултат на падане във външният вход на едно мазе на блок, намиращ се близо до последната спирка на трамвай №10 в Западният парк, получих мощен хеморагичен инсулт (голям кръвоизлив в лявата половина на мозъка, довел до увеличаване на нейният обем и до притискане на дясната половина на мозъка). След като лежах 4 дни в 5-та Градска болница и 3 седмици във военната болница бях квалифициран като нетрудоспособен. Оттогава съм пенсионер по болест I категория. В края на 2010 г. получих втори инсулт - този път исхемичен (недостиг на кръв) и лежах 5-6 дни в окръжна болница.

Казвам всичко това не за да ви занимавам със себе си, а просто защото заради тези причини повече от 5 години не съм се занимавал със сайтовете. (След първият инсулт си загубих почти напълно паметта и получих редица значителни усложнения, както с психиката, така и двигателни (ръцете ми трепереха и не можех изобщо нито да пиша, нито да натискам бутоните на клавиатурата, имах също много сериозни проблеми с ходенето). При изследванията, които са ми правили при вторият инсулт (аз припаднах в таксито и се свестих едва при вкарването ви в интензивното отделение) са установили че за мое щастие съсирекът от кръвоизлива в лявата половина се е разтворил напълно и двете половини на мозъка ми са се върнали в началното си положение (лявата вече не притиска дясната). След лечението в Окръжната болница и след повече двугодишно пиене на лекарствата, които ми предписаха там се възстановиха в много голяма степен както паметта ми, така и редица други функции на организма. Вече нямам проблеми нито с писането, нито с ходенето, нито с четенето, нито с дълга работа с компютъра. Та така.

Съвсем случайно попаднах на съобщението на igarny и то много ме зарадва. Наистина е голяма радост да видиш чи някой пише за тях: "Така или иначе те много ми харесаха с смисъл и изказ."!

Бих се радвал ако igarny хареса позията ми, както и монографията ми и следващите я публикации. Линковете към тях са дадени в долната част на полетата със съдържанието на сайтовете.

Накрая ще завърша с начина да се свържете с мен:
Емайл адреса ми е: Guess.Itself@gmail.com
Никнейма ми в Скайп е: guess.itself
Имам също уебкамера с микрофон. Ако случайно решите да ме търсите в Скайп Ви моля първо да ми пратите емайл с вашите Скайп имена, тъй като не държа скайпа си резидентно включен.

С дълбоко уважение към двамата!!!

Валентин Пенев

Re: "ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО" Даринка Пенева

Мнение от petrovich » 28 септември 2010, 17:43

Може да ги пуснете в „Работното ателие“ и ако желаете да ги форматирате и коригирате или пък да ги оставите на статус „За редакция“, за да се заеме някой друг.

"ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО" Даринка Пенева

Мнение от igarny » 28 септември 2010, 11:39

Здравейте! Много харесвам и уважавам вашата работа и дейност. През годините съм си запазвал някой текстове, които са ми правили впечатление. Имам едно предложение от неизвестен автор (поне за библиотеката), което беше публикувано на сайт http://prikazki-za-vuzrastni.hit.bg/, но наскоро забелязах, че е изчезнал.
Трябва да отбележа, че не познавам въпросната дама и съвсем случайно при някое от търсенията съм попаднал на нейните текстове. Така или иначе те много ми харесаха с смисъл и изказ.

Даринка Пенева, ИЛЮЗИЯТА НА ВИДИМОТО, (приказки за възрастни)
Бих искал да ги предоставя с цел да не бъдат загубени за обществото

Поздрави, Иван

Към началото