Етикети към текстове

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: Етикети към текстове

Етикетите са имплементирани

Мнение от Борислав » 17 юли 2006, 09:52

От днес е възможно присвояването на етикети към произведенията, като това може да се прави от всеки потребител на библиотеката, независимо дали е регистриран или не.
Ако към даден текст има залепени етикети, те ще се покажат в кутията Информация в началото на страницата. В края на списъка има връзка промяна, която води към страница за редактиране на етикетите на конкретната творба. Там могат да се добавят нови етикети или пък да се махат съществуващи.
Също така произведенията могат да се разглеждат и по етикети, както това е възможно за автор или поредица. В навигационното меню има връзка към новата страница за преглед.

Мнение от Борислав » 21 юни 2006, 20:15

Гост написа:Но жанр, награди

Жанровете определено са добро попадение, отдавна съм ги замислил и сега покрай етикетите се вижда, че могат така да се въведат. Но не забравяйте, че след като идеята се реализира програмно, идва по-тежката част - попълването на информацията. Все някой трябва да ги сложи тези етикети към текстовете, иначе са безполезни.

Re: Идея: Етикети

Мнение от SecondShoe » 21 юни 2006, 05:25

Според мен не си струва усилията. Книги се търсят или по автор или по заглавие. Това е достатъчно.

Мнение от Гост » 20 юни 2006, 23:06

Адмирации за идеята. Ама не точно "роботи" или "мравки" примерно. Но жанр, награди - нещо като забележките на А. Минковски ще е добре

съгласна съм !

Мнение от нова » 20 юни 2006, 14:57

Наистина ми се струва блестящо като идея. Библиотеката и така е страхотна, но това ще улесни нещата доста. Не че не ми доставя удоволствие да преглеждам всичко :lol:

Мнение от Гост » 20 юни 2006, 03:53

da taka 6te o6te po-dobre :) :) :) :)

Re: Идея: Етикети

Мнение от Борислав » 16 юни 2006, 09:46

лъчо написа:Идеята е проста, но реализирането й значително би улеснило намирането на това което искаме

Реализацията е малко по-трудна от идеята, но най-трудното (поне в началото) е залепването на етикетите. Ще са нужни доста читателски очи.
За едно добро начало е хубаво да се измислят и поне няколко етикета.

В Уикипедия също има такъв механизъм, там обаче етикетите се наричат категории и всяка категория също може да се слага в по-основни категории.

Ако ми остане малко свободно време, ще пробвам да я реализирам, пък да видим какво ще излезе.

Етикети към текстове

Мнение от лъчо » 15 юни 2006, 00:10

Идеята е проста, но реализирането й значително би улеснило намирането на това което искаме :)

Сигурен съм че същността й ви е известна и сте я срещали най-вероятно в сайтове, където хората споделят своите снимки. В повечето такива сайтове има възможност за добавяне на етикет(tag) към снимката даващ представа какво представлява тя и съответно възможност за търсене на всички снимки маркирани с определен(и) етикет(и).

Предлагам, ако е възможно да се добави такава възможност и в Моята Библиотека :) Например сега ми се чете нещо за древна гърция и една система с етикети би ми позволила да намеря такава книга без да се налага да преглеждам всичко което не съм чел.

Ще се радвам да чуя какво мислите по въпроса :)

П.П.: това ми първият пост във форума, иначе открих моята библиотека преди около три месеца. бих искал да кажа просто Браво! Чудесна работа! :)

Към началото