Интернет доставчиците да следят за .......

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: Интернет доставчиците да следят за .......

Мнение от danbi » 12 юли 2010, 12:04

Преди години, беше направен опит осигуряването на достъп до Интернет в България да бъде национализирано. Малцина знаят за това. Тогава... взехме мерки ;)

Мерките, разбира се бяха съвсем тривиални. Съдействахме на "синчетата" да станат "Интернет доставчици" (те си измислиха сами този термин), а също така съдействахме на тогавашните държавни монополи (БТК и сие) да станат и те такива. Тези неща доведоха до значително изкривяване на родния пазар, но пък, с времето нещата започнаха да се възстановяват.

Така, държавните мъже загубиха интерес към този законопроект (а почти беше гласуван като такъв), тъй като кранчетата за партийните каси (например, БТК) казваха "тук май има хляб, ще направим пари", а и децата им мрънкаха, че "туй е голяма работа, искаме да си играем с него".

Повсеместния успех на Интернет е причината, подобни закони да не могат да бъдат приложени. Никога. Просто защото, никой не си реже клона на който седи. Пък и, в Интернет вече има повече пари, отколкото в Издателството --- а правото винаги е на страната на по-силния.

Мнение от Thimotty » 12 юли 2010, 11:17

Според мен точно това е въпросът. До колкото си спомням в Съюза дори го узакониха, а нашите се опитват да го приравнят с убийствата...

Мнение от slacker » 12 юли 2010, 08:18

Те отдавана го искат. Обаче е трудно да стане без промяна на Конституцията:
Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.


Ако обаче нарушаването на "авторските" права се направи "тежко престъпление" няма да е голям проблем. Съдебната власт би могла да каже, че всички потребители на Интернет са вероятни престъпници и няма да е трудно да го докаже, защото е вярно. И може да разреши следенето за всички потребители на Интернет. Не ми е известно за съществуването на потребители на Интернет, които да не са теглили "пиратски" материали (ако съществуват такива "невинни" не вярвам да са повече от 5-6 процента).

А дали тегленето на "пиратски" материали трябва да се счита за престъпление е друг въпрос.

Интернет доставчиците да следят за .......

Мнение от Thimotty » 12 юли 2010, 02:27

Интернет доставчиците да следят за пиратство поиска звукозаписната индустрия: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/27/893487_internet_dostavchicite_da_slediat_za_piratstvo_poiska/

Към началото