Свободно използване

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: Свободно използване

Мнение от mistar_ti » 20 октомври 2007, 16:19

Искам да предупредя хората които ползва малко по стари версии на mysql няма да могат да си вкарат дъмпнатите таблици.Причината е че подръжката на CHARSET= еди какво си е възможна само при версиите mysql 4.1.* и нагоре за по долни версии не е възможно да се вкарат дъмпнатите таблици

Исках да сложа това мнение защото аз се порових малко тъй като се опитах да сложа таблиците на версия 4.0.23а и не стана а просто няма как да си ъпдейтна версията с по нова поне за сега.

Мнение от Борислав » 08 октомври 2007, 14:53

Гост написа:дали някой може да каже Notice: Undefined index: has_path_info in /var/htdocs/mylib/include/Setup.php on line 46от какво е тази грешка
че нещо не мога да я оправя Благодаря предварително

Днес отговорих на едно подобно лично съобщение. Може и твое да е било.

Проблема е, че най-вероятно съм забравил да актуализирам примерния конфигурационен файл. В него е нужно да се добави следното:
Код: Избиране на всичко
has_path_info = 1

или
Код: Избиране на всичко
has_path_info = 0

в зависимост от това дали сървъра подава Path Info на PHP.

Мнение от Гост » 08 октомври 2007, 11:10

дали някой може да каже Notice: Undefined index: has_path_info in /var/htdocs/mylib/include/Setup.php on line 46от какво е тази грешка
че нещо не мога да я оправя Благодаря предварително

Мнение от Гост » 27 февруари 2007, 12:25

Не съм забелязал проблем с подобни конструкции в PHP 5.


В мойта система съм включил няколко такива функции за да работят сайтовете ми и на php3 и на php4. А за php5 явно този проблем е че има нова дефаулт стойност някаде в INIто. Инсталитах го отново php5 обаче с готово INI от пакет, някой вече ми е свършил работата :), и работи без проблем.

Мнение от Милен » 27 февруари 2007, 12:20

milen1980_

Мнение от Борислав » 27 февруари 2007, 11:24

Милен написа:Не е лоша идеа за sourceforge

Дай ми потребителското ти име в sourceforge.net, за да те добавя в списъка на разработчиците.

Мнение от Борислав » 26 февруари 2007, 21:46

Милен написа:Ето примера за PHP5:
<?
if (!function_exists("file_get_contents"))...

Не съм забелязал проблем с подобни конструкции в PHP 5.

Мнение от Милен » 26 февруари 2007, 21:09

Ето примера за PHP5:
<?
if (!function_exists("file_get_contents")) {
function file_get_contents($filename, $use_include_path = 0) {
$file = @fopen($filename, "rb", $use_include_path);
if ($file) {
while (!feof($file)) $data .= fread($file, 1024);
fclose($file);
}
return $data;
}
}

?>

Мнение от Милен » 26 февруари 2007, 21:00

Не е лоша идеа за sourceforge, иначе или ще се оплеска всичко или ще се изчакваме, а примерно аз съм доста зает в повечето време и ще има да ме чактае :).

Мнение от Борислав » 26 февруари 2007, 20:39

Милен написа:Тук PHP код и HTML код са много смесени. При мен са отделени в темплейти и в PHP няма HTML и в HTML няма PHP.

С шаблони не ми се занимаваше от мързел, а освен това не исках допълнителен overhead.
Милен написа:Това което на първо време мога да предложа е да преработя системата за темплейти в клас, за да е в същия стил като другата част от сайта, и да отделя HTMLa от PHPто.

Ами, чудесно! През изминалата седмица попромених малко дизайна на базата и оттам скриптовете, тази седмица ще пусна нова версия, затова не бързай с тази. ;-)

Чудя се дали да не направя един проект в sourceforge.net (или някой подобен сайт), за да улесня едновременната работа по кода.

Мнение от Борислав » 26 февруари 2007, 20:32

Милен написа:примерно file_get_contents и ако я няма я написваш сам, тва в 5 не бачка

Аз съм останал с впечатлението, че работи. Дай пример, може пък да не съм те разбрал.

Мнение от Милен » 26 февруари 2007, 15:57

Вече разгледах набарзо как е написана библиотеката. Точно обратно на моя стил и базов fram work. Тук всичко е на класове при мен на фунции. Класовете са по модерни за този момент това е добре. Тук PHP код и HTML код са много смесени. При мен са отделени в темплейти и в PHP няма HTML и в HTML няма PHP.

Това което на първо време мога да предложа е да преработя системата за темплейти в клас, за да е в същия стил като другата част от сайта, и да отделя HTMLa от PHPто. Това за в бъдеще ще улесни правенето на скинове и ще даде възможност на дизайнер без да си има идея какво е PHP да редактира сайта.

Мнение от Милен » 26 февруари 2007, 15:44

Сега го свалих и ще го разгледам. Аз също ползвам основно php4, защото в 5 е развелна опционалната декларация на функции примерно в IF, дава ти грешка ако се повтарят. Примерно проверяваш дали в PHPто има някаква функция примерно file_get_contents и ако я няма я написваш сам, тва в 5 не бачка. Но ще го сложа, то рано или късно ще се примирим с проблемите :).

Re: Свободно използване

Мнение от SecondShoe » 22 февруари 2007, 23:14

Код: Избиране на всичко
4.4.4
Fatal error: Undefined class name 'setup' in /home/fshumen/public_html/mylib/index.php on line 19


А от суперхостинг твърдят, че PHP е 5 :? .

Edit: Разбрах как да си пусна PHP 5. Ще пробвам да видим какво ще стане.
Edit2: Вече бачка :D :D :D .

Re: Свободно използване

Мнение от Борислав » 22 февруари 2007, 19:58

SecondShoe написа:Имам поддръжка на PHP 5.

За да бъдем сигурни каква е версията ти, направи следното:
Отвори файла index.php и в началото (след низа "<?php") добави следното:
Код: Избиране на всичко
echo phpversion();

После качи този файл на сървъра и ми кажи какво се изписва.

Re: Свободно използване

Мнение от SecondShoe » 22 февруари 2007, 15:14

Имам поддръжка на PHP 5.

Re: Свободно използване

Мнение от Борислав » 22 февруари 2007, 10:22

SecondShoe написа:Получавам тази грешка
Код: Избиране на всичко
Fatal error: Undefined class name 'setup' in /home/fshumen/public_html/mylib/index.php on line 18

Класа Setup не може да бъде намерен и зареден. Да не би да ползваш PHP 4? Необходимо е PHP 5.

Мнение от Гост » 22 февруари 2007, 02:45

Пробвай с http://borislav.free.fr/mylibd/archive/mylib-db-20070221.sql.gz
При мен с Opera 9.1 се тегли файлът.

Re: Свободно използване

Мнение от SecondShoe » 21 февруари 2007, 21:04

Получавам тази грешка
Код: Избиране на всичко
Fatal error: Undefined class name 'setup' in /home/fshumen/public_html/mylib/index.php on line 18
и не знам какво да правя.

Re: Свободно използване

Мнение от SecondShoe » 21 февруари 2007, 20:10

Ще го инсталирам на моето FTP и ще видим какво ще се получи.

Свободно използване

Мнение от Борислав » 21 февруари 2007, 10:28

Вчера (2007-02-20) пуснах софтуера и базата от данни за свободно използване. С други думи, и двете се разпространяват при условията на свободни лицензи.

Връзки за свалянето им има на страницата За Моята библиотека. По-нататък вероятно ще създам отделна страница за това, но първо да се понатрупа материал. :-)

Към началото