Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начинаещи)

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начинаещи)

Re: Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начинаещи)

Мнение от MishoTrif » 26 септември 2013, 18:47

Тук се опитвам да споделя как си направих Читанка - портабъл т.е. на флашка или SD card.
Май трябва да е NTFS форматирана и 16 GB стигат поне засега :-)
Chitanka-Portable-xampp.rar е около 6.03 GB.
В разархивирано положение е около 10 GB.

Основно е copy - past от предни постове, дано не съм ги обидил ако се повтарям.
Може пък да е полезно за други.
chitanka-download-own-server-t3178.html


1. Истеглете xampp-installer дори е по добре да е portable инсталира се на SD memory card - d:\xampps
Хубаво е да не променяте паролата на root, ще се сведе всичко до копи-паст.
ако ползвате портабъл версия zip fail разархивирайте го в d:\

------------------------ това го взех от реадме на xampp.zip t.e. не съм ползвал инсталатор а го разархивирах --
------------------------ и изпълних само т.1 т.е. setup_xampp.bat --
* QUICK INSTALLATION:

[NOTE: Unpack the package to your USB stick or a partition of your choice.
There it must be on the highest level like

E:\ or W:\. It will
build E:\xampp or W:\xampp or something like this. Please do not use the "setup_xampp.bat" for an USB stick installation!]


Step 1: Unpack the package into a directory of your choice. Please start the
"setup_xampp.bat" and beginning the installation. Note:

XAMPP makes no entries in the windows registry and no settings for the system variables.
Step 2: If installation ends successfully, start the Apache 2 with
"apache_start".bat", MySQL with "mysql_start".bat". Stop the MySQL

Server with "mysql_stop.bat". For shutdown the Apache HTTPD, only close the Apache Command (CMD). Or use the fine XAMPP Control Panel

with double-click on "xampp-control.exe"!


Step 3: Start your browser and type http://127.0.0.1 or http://localhost in the location bar. You should see our pre-made
start page with

certain examples and test screens.


Step 4: PHP (with mod_php, as *.php, *.php3, *.php4, *.php5, *.phtml), Perl by default with *.cgi, SSI with *.shtml are all located in =>

C:\xampp\htdocs\.
Examples:
- C:\xampp\htdocs\test.php => http://localhost/test.php
- C:\xampp\htdocs\myhome\test.php =>
http://localhost/myhome/test.php


--------------------------

Ако ползвате PortableApps на картата добавете си XAMPP Control Panel
от PortableApps - Apps - Get more Apps - XAMPPLauncher

3. Изтеглете динамичната версия на „МОЯТА БИБЛИОТЕКА“

source files : chitanka.tar.gz, chitanka-content.tar.gz

4. Резархивирайте файла chitanka.tar.gz, използвайки WinRar в d:\xampp\htdocs\
ще се създаде поддиректория chitanka.
т.е ще се получи d:\xampp\htdocs\chitanka\
след това променете копирайте файла d:\xampp\htdocs\chitanka\app\config\parameters.yml.dist
във фаил d:\xampp\htdocs\chitanka\app\config\parameters.yml

5. Резархивирайте файла chitanka-content.tar.gz. пак с Winrar може да екстрактнете content
в директория d:\xampp\htdocs\chitanka\web\,
ще се създаде поддиректория content.
т.е ще се получи d:\xampp\htdocs\chitanka\web\content\

6. Чрез notepad oтворете файла d:\xampp\apache\conf\httpd.conf и премахнете символа # пред:
LoadModule expires_module modules/mod_expires.so

7. Отворете d:\xampp\php\php.ini и проверете за наличието на следните редове без никакви символи пред тях:
Ако пред някой от тях има знак ; го премахнете.

post_max_size = 128M
upload_max_filesize = 128M

8. Ако искате сменете паролата на root, аз предпочитам да не го правя, нали е портабле.
От XAMPP Control Panel - Apache - натиснете "Admin"
Изберете Security - след това по надолу линка
http://localhost/security/xamppsecurity.php
и след това променете паролата и във файла d:\xampp\htdocs\chitanka\app\config\parameters.yml


9. От XAMPP Control Panel - MySQL - натиснете "Admin"
Ще влезнете в phpMyAdmin - root с новата парола ако сте я сменили
Изберете - БД - Създаване на БД - chitanka - натиснете бутона - Създаване

10. Oтворете комманд пропт - run - cmd
d:
cd xampp\mysql\bin\
copy d:\xampp\htdocs\chitanka\db.sql
mysql -u root
use chitanka
source db.sql
\q


11. Чрез notepad отворете файл d:\xampp\apache\conf\extra\httpd-vhosts.conf и в края въведете следното:

<VirtualHost *:80>
ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot d:/xampp/htdocs
ServerName xampp.local
ErrorLog logs/xampp-error.log
CustomLog logs/xampp-access.log common
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot d:/xampp/htdocs/chitanka/web
ServerName chitanka.local
<Directory "d:/xampp/htdocs/chitanka/web">
AllowOverride All
Allow from All
</Directory>
LogLevel warn
ErrorLog d:/xampp/htdocs/chitanka/chitanka.local.error.log
CustomLog d:/xampp/htdocs/chitanka/chitanka.local.access.log common
</VirtualHost>

Забележка: Редактирайте пътя в зависимост от това, в кой дял сте поставили папка Chitanka.

13. Чрез notepad отворете C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts и добавете в края:

127.0.0.1 chitanka.local
127.0.0.1 xampp.local

След рестартиране на xampp локалните версии могат да се използват едновременно.

12. От XAMPP Control Panel натиснете „stop“ на Apache и MySQL,
след което отново ги стартирайте чрез “start” бутоните и изчакайте да се стартират.

14. Всичко вече е настроено и може да отворите http://chitanka.local

ако не се зареди пробвайте с http://chitanka.local/index_dev.php

15. Синхронизация с chitanka.info

rsync -rvz rsync.chitanka.info::content/ web/content

Благодаря на Борислав за помощта!

Re: Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начинаещи)

Мнение от nmnikolov » 08 юли 2012, 11:22

Препоръката ми е просто да не използвате Calibre точно за сървър! Като си спомня само колко време му отне да зареди в библиотеката си 24к произведения и как бяха омазани след това категориите... След като вече има торент с динамичната версия на сайта и настройката отнема няколко минути е безсмислено да се прави това упражнение със Calibre според мен. Указанията за настройка под Windows съм ги дал тук: post13096.html#p13096

Re: Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начинаещи)

Мнение от BulgarianSS » 08 юли 2012, 10:38

Да,с Calibre няма проблеми да се поддържа някакъв нормалено функциониращ сървър.

Re: Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начина

Мнение от prozium » 06 май 2012, 02:30

Темата е старичка, но скоро ми се наложи да работя с Calibre и то си има вграден уеб сървър и въобще цяла уеб система за управление на съдръжанието на библиотеката :) Доста е удобно. Ако целта е просто да имаш уебинтерфейс към собствената си библиотека е идеалното решение.
С малко работа ( която се извършва от определени програми ) въпросният интерфейс може да бъде преработе в нещо като OPDS, който обаче е статичен.

Re: Моята библиотека на личен сървър върху Уиндос (за начина

Мнение от pitajax » 21 септември 2011, 12:21

И аз да попитам същото?!
Благодаря!

Мнение от attempt » 07 юли 2010, 00:32

Това е чудесна идея! Може ли да се свали отнякъде?

Мнение от CyberOto » 04 юли 2010, 17:45

Привет,

От известно време насам подготвих едно преносимо копие на динамичната Читанка (към 17 май 2010) с PHP и MySQL.

Потребителя не е нужно да прави нищо - няма инсталация, конфигуриране или други непонятни за средностатистическия потребител магии. Достатъчно е да се копира някъде и да се пусне. Дори може да се пусне директно от ДВД.

Цялото нещо е с малка уговорка - не се прави нищо за да го ползваш веднага. Ако искаш да го обновиш, трябва минимално усилие за качване на новите файлове и база.

Ако се прояви достатъчно интерес, би могло да намери решение и да се обновява от мен, след като излезе месечния архив.


Поздрави,

Мнение от Борислав » 03 юли 2010, 21:35

virus4eto написа:а аз не мога да изтегля този файл май либ, дава ми грешка , има ли друг адрес откъдето да го дръпна

По-нататък ще заработи отново.

Мнение от geizer » 03 юли 2010, 21:22

а аз не мога да изтегля този файл май либ, дава ми грешка , има ли друг адрес откъдето да го дръпна

Мнение от Борислав » 10 април 2009, 10:20

Coffee999 написа:При опит да изхвърля текст в zip, ми излиза следната грешка:

Notice: Undefined index: collection in C:\xampp\htdocs\mylib\include\Work.php on line 259

Скриптовете са ти стари, трябва да ги обновиш. После виж двете съобщения преди твоето.

Мнение от Coffee999 » 09 април 2009, 23:29

Привет,

При опит да изхвърля текст в zip, ми излиза следната грешка:

Notice: Undefined index: collection in C:\xampp\htdocs\mylib\include\Work.php on line 259

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\mylib\include\Work.php:259) in C:\xampp\htdocs\mylib\page\ааааPage.php on line 56

аааа=сваляне /като първи коментар нямам право на английската дума/

Ще съм благодарен на всякаква помощ :)

Мнение от CyberOto » 24 март 2009, 10:20

Благодаря - работи екстра!

Мнение от Борислав » 23 март 2009, 20:19

CyberOto написа:дава следното съобщение:
Код: Избиране на всичко
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in \mylib\include\Page.php on line 628

Да, моя е грешката, че не написах нищо за това.

Няма да ти губя времето с обяснения защо е така, просто отвори файла config.php и изтрий реда
Код: Избиране на всичко
$cfg = array();

Мнение от CyberOto » 23 март 2009, 18:46

Привет,

Изтеглих последните обновления от v2u.biz и след като разархивирах mylib.tar.gz при зареждане на сайта локално дава следното съобщение:
Код: Избиране на всичко
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in \mylib\include\Page.php on line 628


Дава ми изглед на страница все едно липсват CSS класовете (и съответните картинки)

П.С.
Всички останали файлове от архива са копирани, а базата е импортирана успешно.

Re: Проблем със базата

Мнение от Борислав » 24 февруари 2009, 00:21

Grouser написа:Но имам някакъв проблем когато опитам да получа списък на произведенията по дадена начална буква или пък произведенията върху, които е работил някой конкретен преводач. тогава получавам следните две съобщения:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\xampp\htdocs\mylib\include\Database.php on line 86
Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\xampp\htdocs\mylib\include\Database.php on line 490


В директорията D:\xampp\htdocs\mylib\log трябва да има файл, почващ с db-error. Прати ми го по пощата да го разгледам. Възможно е да има проблеми с някоя от таблиците в базата.

Проблем със базата

Мнение от Grouser » 24 февруари 2009, 00:15

Инсталирах последната версия на XAMPP, MyLib и данните. Имам поставена парола на root акоунта за достъп до базата и всичко изглежда ОК.

Но имам някакъв проблем когато опитам да получа списък на произведенията по дадена начална буква или пък произведенията върху, които е работил някой конкретен преводач. тогава получавам следните две съобщения:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\xampp\htdocs\mylib\include\Database.php on line 86
Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\xampp\htdocs\mylib\include\Database.php on line 490

И след това съобщението
"Няма намерени заглавия."

Без кавичките все пак де. Ако имате някаква идея ще се радвам на помоща ви. Очевидно нещо съм омазал, но не мога да се сетя какво
:cry:

Поздрави

Мнение от Гост » 16 януари 2009, 07:50

Инсталирах си XAMPPLite.
Никакъв проблем и наистина не изисква конфигуриране.
Преносимата версия на библиотеката тръгна и работи идеално.
Единственият ми проблем след стартиране на XAMPP беше да открия,че в браузъра трябва да напиша адрес ...://localhost/mylib/ :D

Преносима (portable) версия на "Моята библиотека" чрез XAMPP

Мнение от Mandor » 14 януари 2009, 10:51

Преносима (portable) версия на "Моята библиотека" чрез XAMPPLite
1. Инсталация и конфигуриране

Изтеглете си този файл. (Препратката ще бъде активна до сутринта на 19.01.2009; затова моля да го качите другаде). Това е саморазархивиращ се пакет с базовите файлове на преносимия сървър XAMPPLite и "Моята библиотека". Стартирайте го и укажете мястото, където искате да се разпакетира (препоръчвам да укажете главна директория - C:\ или D:\). В примерите ще се предполага, че сте го инсталирали в диск D. След приключване на разпакетирането трябва да разполагате с директория D:\xampplite.
Тази версия няма нужда от конфигурация - можете незабавно да стартирате сървъра и да започнете работа.
2. Стартиране и спиране на сървъра

За да работи "Моята библиотека" трябва да стартирате Apache и MySQL. Това става чрез файловете, намиращи се в основната директория на сървъра (D:\xampplite). Имате избор между три варианта:
  • Стартирате Apache чрез apache_start.bat, а MySQL-а - чрез mysql_start.bat. Спирането им съответно е чрез apache_stop.bat и mysql_stop.bat.
  • Стартирате едновременно Apache и MySQL чрез xampp_start.exe. Спирането им става чрез xampp_stop.exe.
  • Стартирате програмата xampp-control.exe, която ще се появи в tray-а и чрез която управлявате XAMPP; стартирането на Apache и MySQL става чрез бутоните "Start", намиращи се до етикетите Apache и MySQL.
Лично аз предпочитам третия вариант, защото чрез него на екрана не остават "паразитни" прозорци от стартирането (както е в първите два варианта), освен това във всеки момент може да се види дали даден сървър е стартиран.
3. Зареждане/обновяване на базата

Предполага се, че вече сте изтеглили пакетите от архива на "Моята библиотека":
  • mylib-db.sql.gz — База данни
  • mylib-book.tar.gz — Информация за книги
  • mylib-cover.tar.gz — Корици
  • mylib-img.tar.gz — Картинки
  • mylib-text.tar.gz — Текстове
  • mylib-wiki.tar.gz — Статични страници
В този списък съм пропуснал mylib-info.tar.gz (Информация за автори), защото за момента няма известен начин за коректното му разархивиране.
Разархивирате всички тези файлове в D:\xampplite\htdocs\mylib; там ще се появи файл с данните от базата - ГГГГ-ММ-ДД-mylib-db.sql, където ГГГГ, ММ и ДД са съответно годината, месеца и датата на създаване на архива. Преименувайте го на mylib-db.sql, след което стартирайте update_mylib.cmd. Ако не се появят съобщения за грешки, то вече разполагате с напълно функционално копие на "Моята библиотека".

За да обновите локалното си копие на "Моята библиотека" е достатъчно да изпълните действията, описани в т.3.

За да качите "Моята библиотека" на преносим диск, изкопирайте директорията xampplite на желаното от вас място (не забравяйте да спрете сървъра преди да започнете копирането!). Не се изискват допълнителни настройки и конфигурации.

Мнение от SecondShoe » 13 януари 2009, 22:51

Описано е разбира се, но въпреки че не съм новак, това на мен ми звучи като написано на китайски :). Мъчил съм се и преди да подкарам елементарен сървър на компа и се провалих с гръм и трясък. Виж, ако всичко се свежда до изтеглянето и разархивирането на един файл, бих се справил. Малко са хората дето му разбират дотам, че да изпълнят успешно гореописаните процедури. Поне качи файловете без самите книги, тях всеки сам може да ги свали от архива :).

Мнение от Mandor » 13 януари 2009, 14:24

Ами да, възможно е, но дали има смисъл?
Всичко вече е описано; на практика инсталацията се свежда до разархивиране на XAMPP-а и файловете от бибиотеката, след което се стартира един скрипт за запълване на базата. Това е!
Между другото, качих файловете на флешка - работи си без проблем. Но ако ще се използва само за библиотеката, могат да се изтрият някои ненужни неща - например phpMyAdmin-а е 10 MB!

Мнение от SecondShoe » 13 януари 2009, 12:48

Сега ако го качиш някъде за теглене - цена няма да имаш :D .

Как инсталирах MyLib на XAMPPLite

Мнение от Mandor » 13 януари 2009, 11:07

Как инсталирах MyLib на XAMPPLite
(записки на един самонадеян неспециалист)

Първо си изтеглих архивите (от 22-24.12.2008). Отне почти ден. Слава богу, че не са на сървъра на Борислав, иначе щях да получа някой бан за превишаване на допустимия обем за теглене...
1. Инсталиране на XAMPP

Рядко използвам Apache+PHP+MySQL, затова, когато ми се наложи, изтеглям последната lite версия, свършвам си работата и я изтривам. Защо, казвам си, и този път да не използвам вече проверената схема? За да съм още по-икономичен, изтеглих 7zip-версията (17 MB) вместо ZIP-архива (43 MB). Стартирах саморазопаковащия се архив и на запитването къде да разархивира въведох "D:\xampp". Да, ама не! В крайна сметка получих "D:\xampp\xampplite". Преместих "xampplite" в основната директория на D: и продължих.
XAMPPLite се пуска и спира чрез малки програмки в основната директория; пуснах сървъра, заредих началната страница, спрях го - всичко си мина успешно.
2. Инсталиране на MyLib

Естествено, не я изтеглих от sourceforge.net (както е описано в инструкциите), а използвах файла, който е включен в архива (нали уж е по-ново!). Разархивирах я в "D:\xampplite\htdocs", копирах конфигурационния файл, разархивирах и "mylib-db.sql.gz", с пренебрежение прескочих инструкцията "Уверете се, че имате файл htdocs\mylib\mylib-db.sql" и се приготвих да "натъпча" базата.
Мързеше ме да изписвам пълните пътища от примера за стартиране на init-db.php, а не можех да използвам copy/paste, защото пътя ми беше различен, затова отворих командния интерпретатор директно в "htdocs\mylib" (имам такова контекстно разширение на Explorer-а) и смело въведох
Код: Избиране на всичко
D:\xampplite\php\php init-db.php fill
Програмата даде само едно php-предупреждение, че няма зареден dll за работа с pdf-файлове, останалото мина (уж) успешно. Я да пробвам! Въведох в браузъра "http://localhost/mylib/" и видях началната страница. Според инструкциите и втората стъпка е минала успешно... да, ама не! Тъй като списъците с автори и произведения (не самите произведения, а само списъка) са в базата, която току-що заредих, то трябва да мога да ги разгледам. Я да видим автори с буквата "А"... няма! С друга буква? Няма! Ами сега?!
Порових из скриптовете, не намерих нищо (естествено!) и реших, че съм стигнал до ситуацията "когато вече нищо не помага, прочети инструкциите!". Отново стигнах до разархивирането на "mylib-db.sql" и видях, че вместо него имам "2008-12-24-mylib-db.sql" (noemis е писал за това, но кой да чете!). Напсувах се наум, преименувах файла и опитах пак. Тцъ! Не стана.
Няма да ви описвам как съм ровил през следващия половин час; ето направо резултатите: В инструкциите не случайно е дадено да се въведат пълните пътища - от тях се определя къде всъщност се намира двигателя на MySQL. Обаче при мен това не работеше, защото използвах XAMPPLite (вместо xampp) и в скрипта "init-db.php" пътя се определяше неправилно. Затова направо замених ред 69 с
Код: Избиране на всичко
$mysqlBinDir = 'D:\\xampplite\\mysql\\bin\\'; // may be not in PATH
и базата най-накрая успя да се зареди.
3. Сваляне на произведенията

Тук всичко мина успешно, с едно изключение. Архивът "mylib-info.tar.gz" съдържа файлове с имена на кирилица, които не успях да разархивирам - изпробвах 7-zip, IZArc и PowerArchiver, но без успех; получавах само квадратчета. Накрая установих, че това е архив с информация за авторите (а пък аз дори не знаех, че вече има такива!) и тъй като нямаше отношение към текущите ми задачи, го пренебрегнах.
За всеки случай забраних ред 659 от "globals.php". Не се наложи да модифицирам $cfg['has_path_info'] в "config.php" - пълният преглед на произведението си работеше и при стойността по подразбиране (false)
И след "почистването" - изтрих .gz архивите и скрипта "mylib-db.sql" - вече разполагах със самостоятелен (преносим) напълно функционален комплект за offline-работа с "Моята библиотека" с общ обем 2.05 GB.

Re: Проблем

Мнение от noemis » 28 декември 2008, 17:15

Борислав написа: Сложи един знак "#" в началото му и повече няма да се изпълнява. Ето така:
Код: Избиране на всичко
#touch( $dir );


При мен това реши проблема.

Re: Проблем

Мнение от доктор дулитъл » 24 декември 2008, 17:39

Борислав написа: не знаех, че при Уиндос има такива животни.


там какво ли няма ;-) обаче виндовза често слага "Permission denied" където му падне, с други думи не му приемайте 'думите' буквално. напълно е възможно просто да няма такъв файл или пък някой и друг процес да го е захапал (например някой антивирусен агент)!

Re: Проблем

Мнение от Борислав » 24 декември 2008, 00:53

noemis написа:Направих ъпгрейта на Моята библиотека от 2008-12-17.
При опит за сваляне на книга в Суров текст (zip) дава следната грешка:

Warning: touch() [function.touch]: Utime failed: Permission denied in D:\xampp\htdocs\mylib\globals.php on line 659

Прилича на някаква грешка с правата за достъп до файл или директория. Нямам представа какво е точно, не знаех, че при Уиндос има такива животни.

Ред 659 от файла globals.php не е важен в твоя случай, така че засега можеш да го коментираш. Сложи един знак "#" в началото му и повече няма да се изпълнява. Ето така:
Код: Избиране на всичко
#touch( $dir );

Проблем

Мнение от noemis » 24 декември 2008, 00:30

Направих ъпгрейта на Моята библиотека от 2008-12-17.
При опит за сваляне на книга в Суров текст (zip) дава следната грешка:
Код: Избиране на всичко
Warning: touch() [function.touch]: Utime failed: Permission denied in D:\xampp\htdocs\mylib\globals.php on line 659

Warning: touch() [function.touch]: Utime failed: Permission denied in D:\xampp\htdocs\mylib\globals.php on line 659

Warning: touch() [function.touch]: Utime failed: Permission denied in D:\xampp\htdocs\mylib\globals.php on line 659

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\xampp\htdocs\mylib\globals.php:659) in D:\xampp\htdocs\mylib\page\DownloadPage.php on line 38


Тествано е с Mozilla Firefox 3.0.5 и Google Chrome 1.0.154.36

Друг проблем освен този за сега не откривам.

Мнение от Борислав » 13 май 2008, 13:46

noemis написа:[...]
Код: Избиране на всичко
'pass'   => 'ПАРОЛА',

слагам паролата зададена преди това в MYSQL SECTION: "ROOT" PASSWORD.

Това е достатъчно.

Мнение от noemis » 13 май 2008, 13:38

Не съм го направил естествено, все пак за пръв път ми е да инсталирам сървър.
Предполагам, че имаш предвид това:
Код: Избиране на всичко
$cfg['db'] = array(
   // сървър (хост), потребител, парола и име на базата от данни
   'server' => 'localhost',
   'user'   => 'root',
   'pass'   => '',
   'name'   => 'mylib',

и на мястото на
Код: Избиране на всичко
'pass'   => 'ПАРОЛА',

слагам паролата зададена преди това в MYSQL SECTION: "ROOT" PASSWORD.

В XAMPP DIRECTORY PROTECTION (.htaccess)
се задават User и Password. Това отразява ли се някъде или е достатъчно да се направи само горното?
Изображение

Мнение от Борислав » 13 май 2008, 12:54

noemis написа:[...] Решавам обаче да си го защитя и да сложа парола в xampp за root. [...]
Решавам сега да вляза в сайта и за всичко след началната страница ми излиза съобщение за грешка

След като смениш паролата и/или потребителя, трябва да укажеш тези данни и в config.php ($cfg['db']), за да знае библиотеката как да се свърже с базата. Това направи ли го?

Мнение от noemis » 13 май 2008, 12:37

Време е да се регистрирам и аз (Хмм).
Благодаря за упътването. Оправих кода в config.php и всичко си заспа.

Забелязах още един проблем, но тук вече грешката може да си е изцяло моя.
И така, сайта си работи отлично и аз съм предоволен и щастлив. Решавам обаче да си го защитя и да сложа парола в xampp за root. Въвеждам си име и парола в страницата на localhost/security/xamppsecurity.php и в менюто SECURE срещу първите три модула (These XAMPP pages are accessible by network for everyone и PhpMyAdmin is free accessible by network ) вече пише SECURE. Дотук добре.
Решавам сега да вляза в сайта и за всичко след началната страница ми излиза съобщение за грешка, като посочва файла User.php (при мен в D:\xampp\htdocs\mylib\include\User.php) за причина.
Съжалявам, че не съобразих да си копирам някъде точното съобщение за грешката, но определено си изтървах нервите и след няколко безуспешни опита да оправя нещата се принудих да преинсталирам наново всичко.
Сега пак си имам работещ, макар и незащитен сайт на Моята библиотека. Предполагам, че е достатъчно да държа изключени Apache и MySql от XAMPP Control Panel и да ги включвам само когато искам да ползвам сървъра. Това така или иначе става единствено когато пътувам и нямам интернет, така че проблемът е никакъв.

Към началото