Моята библиотека на виртуална машина

Всичко около софтуера, задвижващ Моята библиотека

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот petrovich » 07 август 2013, 11:12

Гост написа:имам проблем след като направи всичко и съм заредил читанката та въпроса ми е от къде точно си пускам книга и чета


Не успях да разбера точно до кой етап си стигнал, но ако вече си заредил библиотеката през браузъра, то можеш да продължиш с „Начални стъпки“.
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 11:36

Привет,
Да питам и аз нещо:
Автоматичния update не работи при мен - изтича времето за изчакване преди да се е свалил файла с updates. Буквално грешката е:
[RuntimeException]
Operation timed out after 120000 milliseconds with 279783136 out of 592641767 bytes received

Къде да търся проблема?
файла е над 500МБ и за 120 сек. може и малко да му е трудно да се свали. Е ли възможно от някъде да се промени timeout без прекомпилиране, разбира се? :)
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот petrovich » 07 август 2013, 12:04

ohubohu написа:файла е над 500МБ и за 120 сек. може и малко да му е трудно да се свали. Е ли възможно от някъде да се промени timeout без прекомпилиране, разбира се? :)


Кой файл е над 500 МБ?
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 12:16

Този, който се опитва да свали: 1359443575-1375512485.zip

566M Aug 3 10:03 1359443575
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот readforfree » 07 август 2013, 12:48

Грешката timeout 120000 ms означава, че за 2 минути няма нито байт приети данни, т.е. връзката е разрушена, а не, че за 2 минути трябва да се приеме съдържанието на целия файл.
readforfree
 
Мнения: 24
Регистрация: 04 август 2013, 19:31

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 15:01

readforfree написа:Грешката timeout 120000 ms означава, че за 2 минути няма нито байт приети данни, т.е. връзката е разрушена, а не, че за 2 минути трябва да се приеме съдържанието на целия файл.

Приемам го за вярно, но виждам и какво се случва, а и съобщението е в духа на това, че се сваля инфо, но не му достига време :)
По горе съм дал и грешката.
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот petrovich » 07 август 2013, 15:15

ohubohu написа:Приемам го за вярно, но виждам и какво се случва, а и съобщението е в духа на това, че се сваля инфо, но не му достига време :)
По горе съм дал и грешката.


Това къде ти се появява, на виртуалната машина "CHITANKA appliance services" или някъде другаде? Какво действие се опитваш да извършиш?
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 15:24

Това къде ти се появява, на виртуалната машина "CHITANKA appliance services" или някъде другаде? Какво действие се опитваш да извършиш?

Това е съобщение във /var/mail/root и е резултат от изпълнението на "php app/update" от crontab във виртуалната машина lamp.
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот vagabontin23 » 07 август 2013, 19:21

Здравейте!
Следвам всичко стъпка по стъпка, давам Старт, зарежда там каквото зарежда и в един момент ми вади съобщение Networking is not yet configured с единствен възможен отговор ОК. Цъкам на ОК, след което ми дава две възможности - DHCP - configure networking automatically и Static IP configure networking manually. Като цъкна на първото ми дава, че конфигурирането е неуспешно, а като цъкна на второто ми иска да въвеждам ръчно ай пи, гейтове и маски.
Посочил съм опциите за мрежов адаптер и за хост(ins) и пак нищо.... :roll:
vagabontin23
 
Мнения: 9
Регистрация: 07 август 2013, 18:54

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот tonywoolf » 07 август 2013, 19:24

Операционна система? Имаш ли рутър? Интернета ти директно към компа ли е?
Аватар
tonywoolf
 
Мнения: 114
Регистрация: 21 февруари 2008, 10:35

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот vagabontin23 » 07 август 2013, 19:31

Да, пропуснах това, извинявам се :)
Уин7, без рутер, оптика директно в компа.
vagabontin23
 
Мнения: 9
Регистрация: 07 август 2013, 18:54

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот Petar » 07 август 2013, 19:32

За доста книги излиза съобщението "Книгата е свалена от библиотеката."
Не разбирам, нали затова изтеглих цялата библиотека?
Petar
 

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот tonywoolf » 07 август 2013, 19:34

vagabontin23 написа:Да, пропуснах това, извинявам се :)
Уин7, без рутер, оптика директно в компа.
Можеш да пробваш да я пуснеш през NAT от настройките на VirtualBox. Но ако тръгне, виртуалката ти ще е видима от мрежата на доставчика. Добре е да е зад рутер.
Аватар
tonywoolf
 
Мнения: 114
Регистрация: 21 февруари 2008, 10:35

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот Борислав » 07 август 2013, 19:57

ohubohu написа:
Това къде ти се появява, на виртуалната машина "CHITANKA appliance services" или някъде другаде? Какво действие се опитваш да извършиш?

Това е съобщение във /var/mail/root и е резултат от изпълнението на "php app/update" от crontab във виртуалната машина lamp.

Явно ползваш една от първите версии на виртуалната машина и от доста време не си я обновявал.

Мисля, че обновяването ставаше чрез crontab на root. (Не ми харесва, че е root, а не обикновен потребител, но засега ще се примирим с това.) Отвори crontab на root за промяна (командата е sudo crontab -e) и добави следното (цялото е на един ред):
Код: Избиране на всичко
@hourly sleep $(od -An -N1 -i /dev/random); cd /var/www/chitanka; rsync -avz rsync.chitanka.info::content/ web/content > /var/www/update.log; app/console auto-update --env=prod --skip-content >> /var/www/update.log


Стария ред с командата "php app/update" го изтрий.

Ако искаш обновяването да дойде веднага, след корекцията на crontab можеш да изпълниш командата и ръчно (пак един ред):
Код: Избиране на всичко
cd /var/www/chitanka; rsync -avz rsync.chitanka.info::content/ web/content; app/console auto-update --env=prod --skip-content
Аватар
Борислав
 
Мнения: 970
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот vagabontin23 » 07 август 2013, 20:01

tonywoolf написа:
vagabontin23 написа:Да, пропуснах това, извинявам се :)
Уин7, без рутер, оптика директно в компа.
Можеш да пробваш да я пуснеш през NAT от настройките на VirtualBox. Но ако тръгне, виртуалката ти ще е видима от мрежата на доставчика. Добре е да е зад рутер.

Нещо не мога да се ориентирам къде и какво е това NAT :oops:
В настройките в Основни по подразбиране беше Линукс, смених го на уиндоус - без резултат. Пак в настройки, но в Система, цъкнах на отметка Мрежа - пак без грам резултат. Не знам дали тези две настройки имат някакво отношение... :roll:
vagabontin23
 
Мнения: 9
Регистрация: 07 август 2013, 18:54

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот martineliazz » 07 август 2013, 20:05

Здравейте, искам да попитам на мен защо ми излиза това:
Изображение

Единствената настройка в мрежи която ми проработи е NAT

Този адрес в браузера не се зарежда. Къде бъркам?

На Виваком адсл съм зад рутер в който са включени два компютъра с кабел.
martineliazz
 
Мнения: 5
Регистрация: 18 юли 2011, 21:59

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот vagabontin23 » 07 август 2013, 20:12

vagabontin23 написа:
tonywoolf написа:
vagabontin23 написа:Да, пропуснах това, извинявам се :)
Уин7, без рутер, оптика директно в компа.
Можеш да пробваш да я пуснеш през NAT от настройките на VirtualBox. Но ако тръгне, виртуалката ти ще е видима от мрежата на доставчика. Добре е да е зад рутер.

Нещо не мога да се ориентирам къде и какво е това NAT :oops:
В настройките в Основни по подразбиране беше Линукс, смених го на уиндоус - без резултат. Пак в настройки, но в Система, цъкнах на отметка Мрежа - пак без грам резултат. Не знам дали тези две настройки имат някакво отношение... :roll:

Намерих го това NAT, но като цъкна на него и става това, което става с martineliazz. :|
vagabontin23
 
Мнения: 9
Регистрация: 07 август 2013, 18:54

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот tonywoolf » 07 август 2013, 20:30

martineliazz написа:Здравейте, искам да попитам на мен защо ми излиза това:
Единствената настройка в мрежи която ми проработи е NAT
Този адрес в браузера не се зарежда. Къде бъркам?
На Виваком адсл съм зад рутер в който са включени два компютъра с кабел.


Щом има рутер, би трябвало да работи с Мостов адаптер (bridge). За мрежова карта избери първата intel.
Аватар
tonywoolf
 
Мнения: 114
Регистрация: 21 февруари 2008, 10:35

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот petrovich » 07 август 2013, 20:44

martineliazz написа:Здравейте, искам да попитам на мен защо ми излиза това:

Единствената настройка в мрежи която ми проработи е NAT

Този адрес в браузера не се зарежда. Къде бъркам?

На Виваком адсл съм зад рутер в който са включени два компютъра с кабел.


Трябва да смениш настройката на Bridge (Мостов адаптер). След което ще си вземе IP от вътрешната ти мрежа (директно от ADSL устройството).
Прегледай информацията в първото мнението от тази тема.
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот martineliazz » 07 август 2013, 20:52

Добре де ето какво ми излиза на мостов адаптер и на само хост е същото:
http://i70.servimg.com/u/f70/12/26/17/39/ddnddu13.png

Тия засечени невалидни настройки ме блокират.
martineliazz
 
Мнения: 5
Регистрация: 18 юли 2011, 21:59

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот tonywoolf » 07 август 2013, 21:06

http://img835.imageshack.us/img835/811/sgjp.png

На мястото на първия intel, избери мрежовата карта, която дава интернет на компютъра.
Аватар
tonywoolf
 
Мнения: 114
Регистрация: 21 февруари 2008, 10:35

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот martineliazz » 07 август 2013, 21:25

При мен няма избор на картата:
http://i70.servimg.com/u/f70/12/26/17/39/grrrr10.png

Както се вижда в диспечера картата ми е реалтек а в избора на виртуалбокса предлага съвсем други. От което и горе на опцията за име не предлага нищо.
martineliazz
 
Мнения: 5
Регистрация: 18 юли 2011, 21:59

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 21:40

Борислав написа:
ohubohu написа:
Това къде ти се появява, на виртуалната машина "CHITANKA appliance services" или някъде другаде? Какво действие се опитваш да извършиш?

Това е съобщение във /var/mail/root и е резултат от изпълнението на "php app/update" от crontab във виртуалната машина lamp.

Явно ползваш една от първите версии на виртуалната машина и от доста време не си я обновявал.

Мисля, че обновяването ставаше чрез crontab на root. (Не ми харесва, че е root, а не обикновен потребител, но засега ще се примирим с това.) Отвори crontab на root за промяна (командата е sudo crontab -e) и добави следното (цялото е на един ред):
Код: Избиране на всичко
@hourly sleep $(od -An -N1 -i /dev/random); cd /var/www/chitanka; rsync -avz rsync.chitanka.info::content/ web/content > /var/www/update.log; app/console auto-update --env=prod --skip-content >> /var/www/update.log


Стария ред с командата "php app/update" го изтрий.

Ако искаш обновяването да дойде веднага, след корекцията на crontab можеш да изпълниш командата и ръчно (пак един ред):
Код: Избиране на всичко
cd /var/www/chitanka; rsync -avz rsync.chitanka.info::content/ web/content; app/console auto-update --env=prod --skip-content


Благодаря!
В момента тече обновяването:)
А защо е стара версия - не знам, миналата седмица свалих някакъв торент ... може да е бил и стар.
Няма значение :)
Благодаря, още веднъж!
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот tonywoolf » 07 август 2013, 21:40

Я, свалил си януарския. Той беше за тестове.
Аватар
tonywoolf
 
Мнения: 114
Регистрация: 21 февруари 2008, 10:35

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 21:43

martineliazz написа:При мен няма избор на картата:
http://i70.servimg.com/u/f70/12/26/17/39/grrrr10.png

Както се вижда в диспечера картата ми е реалтек а в избора на виртуалбокса предлага съвсем други. От което и горе на опцията за име не предлага нищо.

Колега, виж полето "мостов адаптер" и под него полето "име". Там е скрито "ключето", т.е. твоя адаптер!
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот ohubohu » 07 август 2013, 21:46

tonywoolf написа:Я, свалил си януарския. Той беше за тестове.

Много ли съм загазил? :)
Понеже вече я конвертирах за VMware и XEN ... Ако трябва да го правя пак ...
ohubohu
 
Мнения: 8
Регистрация: 07 юни 2012, 00:39

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот martineliazz » 07 август 2013, 21:46

Пфу моя виртуал бокс бил остарял - обнових и всичко си излезе. Кой да гледа че му трябва обновлевие :oops:
Последната и единствена промяна е направена от martineliazz на 07 август 2013, 21:49.
martineliazz
 
Мнения: 5
Регистрация: 18 юли 2011, 21:59

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот tonywoolf » 07 август 2013, 21:47

Ще ти дам един скрипт после да пуснеш. Ама и така би трябвало да работи.
Аватар
tonywoolf
 
Мнения: 114
Регистрация: 21 февруари 2008, 10:35

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот readforfree » 07 август 2013, 22:46

Petar написа:За доста книги излиза съобщението "Книгата е свалена от библиотеката."
Не разбирам, нали затова изтеглих цялата библиотека?


Това се получава само ако натиснете някой от бутоните най-отгоре в хеадъра: Библиотека, Форум, Блог....
тогава ви връща на оригиналния адрес - chitanka.info без да забележите, ако не гледате адресното поле на браузъра.

Хари отбележи го като бъг тоду
readforfree
 
Мнения: 24
Регистрация: 04 август 2013, 19:31

Re: Моята библиотека на виртуална машина

Мнениеот petrovich » 07 август 2013, 22:49

readforfree написа:Хари отбележи го като бъг тоду


Това не е бъг. За момента останалите услуги не могат да бъдат достъпни локално през виртуалната машина и затова има препратки към основната библиотека.
petrovich
 
Мнения: 762
Регистрация: 31 юли 2008, 14:20

ПредишнаСледваща

Обратно към Системата на библиотеката

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и един гост