Парични дарения

Съобщения, свързани с библиотеката, които трябва да се прочетат
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Парични дарения

Мнениеот Борислав » 16 юни 2011, 21:36

Предлагам на всички, които искат да дарят пари на Моята библиотека, вместо това да започнат подкрепят парично автори, преводачи и издатели.

Човешката библиотека

Вече стана почти една година откакто Човешката библиотека започна с издаването на електронни книги. Купете си някой от змейските романи на Николай Теллалов. Или пък му помогнете да реализира идеите си и да ни зарадва с още нови книги.

Ето как можете да преведете пари на Човешката библиотека.


е-Книги

Купувайте си електронни книги от е-Книги. Така пряко ще подпомагате българските автори.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 1019
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: Парични дарения

Мнениеот veso_t » 02 октомври 2012, 10:54

Съжалявам Борислав , но не съм съгласен. Аз лично ( предполагам и повечето читатели) нямам предпочитания към определен автор/издател/преводач, а към множеството автори представени в Библиотеката. Поради това бих искал да направя дарение на Библиотеката, за да поддържа това разнообразие, а не на даден автор/издател/преводач.
Същевременно нямам необходимото търпение и прецизност , за да участвам с личен труд в дейността на Библиотеката.

Подозирам, че нежеланието да се приемат дарения ( както и да се финансира дейността по какъвто и да било друг начин) е свързано с евентуални проблеми с т.нар. авторски права.
Много жалко, ако е така , все пак се предполага даренията да са доброволни, а не свързани с членство и т.н.
Поздрави,
В.
veso_t
 
Мнения: 3
Регистрация: 11 август 2010, 21:10

Re: Парични дарения

Мнениеот Тони » 07 февруари 2013, 02:42

Много ми харесва подхода ви към даренията. Когато отварях темата очаквах да има линк към PayPal или нещо такова :D Шапка ви свалям!

Напълно съм съгласен - тези, които трябва да се подкрепят са авторите!
Разбира се, ние сме безкрайно благодарни на всеки, който е спомогнал за изграждането и поддържането на Читанка. Но виждам, че мотивите са чисти - всеки, който има нужда да чете, но няма финансова възможност, трябва все пак да може да чете!

И все пак, купувайте книги, когато можете :)
Тони
 

Re: Парични дарения

Мнениеот Ayho » 21 май 2013, 21:19

Ако има правен проблем с даряването на самата библиотека, би било добра идея към всеки автор да има линк за даряване на самия автор или преводач. Предполагам би било по практично авторите или преводачите сами да имат възможноста да си прикачат линка, ако това ще обремени прекалено много библиотеката. Също би било за предпочитане това да се отнася само до български автори, които все още творят, за да се стимулира българската литература по този начин, a и за да имаме възможност да дадем нещо обратно на самите тях, които са решили да предоставят безвъзмездно своя труд . Нека не забравяме, че да си автор е много трудно, особено в България. Тази възможност би им позволило да се отдадат повече на творчество, отколкото да се чудят как да свържат двата края. Това би било също много по-добър вариант, отколкото да си купим смите книги от издателства, които ще приберат огромната част от печалбата за себе си.
А ако няма правни проблеми с даряването на самата библиотека, според мен би било най-удачно да се предоставя избор на дарителя на кого да дари-автор/преводач или библиотеката ( chitanka.info)
Заключ!
Ayho
 
Мнения: 14
Регистрация: 10 октомври 2011, 21:18
Местонахождение: Bournemouth, UK


Обратно към Важни съобщения

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Google [Bot] и 0 гости